123 456 7890

Kärjen tuntumassa
Viime kaudella Vammalasta lähtöisin oleva Mikko Kärki pelasi erinomaisen kauden Sepsi-78:n keskikentällä. Miehen nimi oli piirrettynä Seinäjoen Jalkapallokerhon papereihin paksulla heti kun joukkuetta ryhdyttiin kasaamaan, eikä siis ihme, että seuraväki oli tyytyväinen kun nimi tuli sopimuspaperiin ja “Jannu” pääsi jälleen Nokian Postilta Seinäjoelle niin pelaamaan kuin töihinkin.

“Kyllähän pelihommat ovat taas maistuneet. Eipä tuossa treenaamisessa sillä lailla kauheasti eroa ole. Jokainen valmentajat tietenkin haluaa voittaa, kukin tyylillään. Suurin ero aiempaan on tietenkin vieras kieli”, virnistelee “Jannu”, joka on myhäillyt VaLePan napattua lentopallopronssia

“Se oli iso juttu, sieltä kun olen kotoisin ja velipoika on seurassa töissä. Lentopalloa koitan itsekin pelailla talvisin puulaakitasolla”, kertoili raveissa silloin tällöin Seinäjoella pistäytyvä keskikenttäpelaaja.

Vaikka valmentaja on tälle kaudelle uusi, pelityyli on “Jannun” mukaan melko tavalla samaa kuin viime kaudellakin.

“Aika lailla samoin on pelattu. Kolme miestä on siinä keskellä. Kaikki tässä oikeastaan tuntee toisensa, eli ei tässä mitään sen suurempia vieroitusoireita ole ollut. Joukkuehenki on ainakin minun mielestäni tosi hyvä”, kehaisee “Jannu” fuusioryhmän tunnelmaa ja peliä.

“Jannu” loukkasi nilkkansa kauden ensimmäisessä ottelussa Kipparihallissa Ykkösen Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan ja joutui jättämään varsin monta peliä väliin pakollisen sairasloman takia.

“Ihan hyvin peli on kulkenut ajoittain. On siinä tietenkin se vaara, että jos menee liian hyvin oman lohkon joukkueita vastaan, se voi vaikuttaa ajatuksiin kesällä. Tosin JBK-pelissä meillä kaikilla taisi olla jalat kovan harjoittelun jäljiltä tukossa, vaikka peli menikin hyvin. Oikeastaan aika monessa pelissä on tosiaan pelattu se 60-70 minuuttia hyvin. Sitten vaihtokarusellin myötä se on mennyt väkisinkin joskus hieman sekaisin”, pohtii “Jannu” kevään harjoitusottelurupeamaa.

Talvikaudella Kakkosen joukkueista ei paljon informaatiota heru, ellei satu viihtymään aktiivisesti esimerkiksi jalkapalloaiheisilla keskustelupalstoilla.

“Jonkin verran niitä tulee luettua. Varsinkin Oulun tilannetta on huvittavaa seurata. Mikä lie tarkoitus sillä on, että tänne tuodaan kauhea määrä jotain ulkomaalaisia pelaajia. Mielestäni Seinäjoki on siinä mielessä hyvä poikkeus, ettei täällä ole tajuttomasti tuotu vierasmaalaisia pelimiehiä. Sen näkee parhaiten juuri joukkuehengessä”, vakuuttaa iskelmämusiikin ystäväksi tunnustautuva pelimies.

Siis mitä. Mihin tässä ollaan oikein matkalla kun “Jannu” on maalivahti Jyri Niemisen ohella jo toinen Kerhon pelimies, joka tunnustaa kuuntelevansa iskelmää siinä kuin muutakin.

“Pelikaverit ovat kyllä ajoittain aika tuskastuneita kun ovat täällä iltaa istumassa ja pistän pikkuisen oman maun mukaista musiikkia soimaan”, nauraa iskelmätaivaan Kärki.

Jos Kärjelle kelpaa Kerho, niin toivottavasti Kerholle kelpaa kesällä sitten Kärki-paikka sarjassa… Ei ainoastaan iskelmäraadissa.