123 456 7890

Kansainvälinen jalkapallon
Komia -turnaus Seinäjoella

Seinäjoen Wallsport Areenassa järjestetään 12.-14.helmikuuta 2010 todellinen huippuluokan kansainvälinen jalkapallotapahtuma. Tapahtuman korkean tason takaavat Suomen ja Ruotsin mestarijoukkueet, Helsingin Jalkapalloklubi ja Tukholman AIK sekä Tampere United ja Örebro SK Ruotsista. Taitojaan pääsevät esittelemään myös Seinäjoen Jalkapallokerho sekä tulevaisuuden tähdistä koostuvat paikallinen Wall-Akatemia ja TamU Akatemia Tampereelta. Tapahtuman järjestää halliyhtiö Wallsport Oy, yhteistyökumppaneinaan muun muassa Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, lentoyhtiö FinnCom, Adidas, Hartwall, Atria ja Seinäjoen seudun elinkeinokeskus.

Komia -turnauksen avaa perjantaina 12. helmikuuta kahden ruotsalaisseuran välinen ottelu, jossa viime kaudella sekä Ruotsin mestaruuden että cupin voittanut tuplamestari, Tukholman AIK kohtaa Allsvenskanissa kuudenneksi sijoittuneen Örebro SK:n. Örebrota valmentaa suomalainen Sixten Boström.

Lauantaina 13. helmikuuta turnauksen kotijoukkue, Etelä-Pohjanmaalla nousujohteisessa virtauksessa etenevä, Seinäjoen Jalkapallokerho saa tilaisuuden mitata nykytasonsa, kun vastaan asettuu Suomen mestari Helsingin Jalkapalloklubi. Paikallisen Wall-Akatemian kamppailu TamU Akatemiaa vastaan näyttää tulevaisuuden tähtien taitoja ja täydentää lauantain ottelutarjonnan.

Komia -turnaus huipentuu sunnuntaina 14. helmikuuta, kun Suomen ja Ruotsin mestarijoukkueet iskevät yhteen. Helsingin jalkapalloklubin ja Tukholman AIK:n välinen ottelu on harvinaista herkkua jalkapallon ystäville. Sunnuntain toisessa huippuottelussa kohtaavat viime kaudella Suomen cupin finaaliin yltänyt Pirkanmaan ylpeys, Tampere United ja ruotsalainen Örebro SK.

Seinäjoelle ruotsalaisjoukkueet saapuvat suorilla lennoilla. Pelipaikkana toimii Wallsport Areena, joka on yksityisrahoitteinen, erityisesti jalkapallon ja nuorisoliikunnan harrastamiseen keskittyvä huippunykyaikainen halli. Tapahtuman ideologiana on “Komia Seinäjoen seutualue, missä asuu tahto”.

Suomalaispelaajista AIK:n väreissä Seinäjoella nähdään maalivahti Tomi Maanoja ja Örebro SK:n väreissä maajoukkuehyökkääjä Roni Porokara ja Tommy Wirtanen sekä valmentaja Sixten Boström.

HJK puolestaan on ehkä tunnetuimpia suomalaisia urheiluseurabrändejä, joten entinen maajoukkueluotsi, Antti Muurinen, tuo paikalle taatusti laadukkaan pelaajiston. Maajoukkuelegenda Ari Hjelmin valmentama Tampere United kävi jo viime talvena ottamassa tuntumaa Wallsport Areenaan pelaamalla kaksi liigacupin otteluaan Seinäjoella. Hjelmiä joukkoineen ei tarvinnut kauan houkutella palaamaan lakeuksille.

Seinäjoen Jalkapallokerho ja sen alaisuudessa toimiva Wall-Akatemia puolestaan keskittyvät voimakkaasti paikallisen jalkapallon eteenpäin viemiseen pääasiassa omien kasvattien, lähialueiden lupaavien nuorten pelaajien ja ammattivalmentaja Tomi Kärkkäisen johdolla.

Turnaukseen on saatavana majoitus- ja lippupaketteja. Majoitus järjestyy Sokos Hotelsin laadukkaissa Vaakunassa tai Lakeudessa.
Viikonlopun tarkat otteluajat ja muut oheistapahtumat julkaistaan sekä Wallsport Areenan sivuilla osoitteessa, www.wallsport.fi, että Seinäjoen Jalkapallokerhon sivuilla osoitteessa www.sjk2007.fi, heti kun lopulliset aikataulut on lyöty lukkoon.

www.wallsport.fi