123 456 7890

Kerho 07 oli matkassa historiansa nuorimmalla kokoonpanolla, poikkeuksellisesti Ylistarossa pelatussa kotiottelussa. Keski-ikä joukkueessa oli vain 19-vuotta ja avauskokoonpanossa oli peräti yhdeksän A- ai B-junioria. Silti Kerho oli pelissä dominoiva ja peliä pelattiin käytännössä vain yhteen päätyyn. Sporting piti kuitenkin oman puolustuksensa todella tiiviinä ja liikkumattomana, eikä Kerholta löytynyt tänään keinoja murtaa vierailijan muuria. Paikkojakin olisi ollut, mutta toisaalta niin oli paikkoja myös Sportingilla iskeä lisämaaleja vastaiskuista.

Kerho 07 – Sporting Kristina 1-2 (0-1)
0-1 27 min Noah Lankoski
1-1 83 min Kalle Taimi
1-2 85 min Jim Mattfolk

Ottelu alkoi melko verkkaisesti ja Sporting luovutti pallohallinnan suosiolla Kerholle. Kerho piti palloa omalla hyökkäyspuoliskollaan keskiviivan tuntumassa ja Sportingin pelaajat yhtä lukuunottamatta olivat ryhmittäytyneenä varsin syvälle alas. Kerho joutui kokeilemaan kaukaa tai yrittämään väkisin puolustusryhmityksen sisään. Suurimmaksi osaksi tuloksena oli vain kulmapotku tai kaukoveto, joka suuntautui ohi maalin. Ja kun Sporting sai pallon, pelattiin se nopeasti kärkeen siellä odottelevalle Cameron Rogetille. Tämä olikin koko ottelun käsikirjoitus ja sen mukaan mentiin aivan loppuun saakka.

Ensimmäisen maalin kotijoukkueen harmiksi iski Sporting. Ottelu oli vanhentunut hieman alle puolituntia, kun Sportingin Noah Lankioski murtautui kahden Kerhon pelaajan välistä keskialueella karkumatkalle ja sijoitti pallon ohi vastaan tulleen Paavo Valakarin. Maali tiesi samalla sitä, että Sporting sai pistää puolustuksensa entistä tiivimmäksi. Heti maalin jälkeen Sporting oli saada lisäosuman vastahyökkäyksestä syntyneestä kulmapotkusta, kun pallo ammuttiin maalinedusruuhkasta kohti verkkoa. Kerhon tolppamies on kuitenkin paikallaan ja ehti pallon eteen maaliviivalla.

Vielä ennen taukovihellystä tapahtui myös Sportingin maaliviivalla, kun Jesse Sarajärven kulmapotku löysi takatolpalla olleen Arttu Aromaan. Jostain ihmeestä maalivahti Simon Sandberg kuitenkin ehti pallon eteen ja torjui ensimmäisen yrityksen eteensä. Aromaa ehti myös irtopalloon, mutta jälleen Sandberg oli vikkelästi pallon tiellä, liimaten sen rauhoittaen tilanteen.

Käsikirjoitukseen ei pahemmin syntynyt muutoksia tauon aikana, vaikka Kerho kyllä yritti selvästi hanakammin päästä maalintekoon kuin ensimmäisellä puolikkaalla.

Ensimmäinen maalitilanne syntyi kuitenkin vasta hieman ennen tunnin täyttymistä, kun Kerhon kapteeni Aki Sipilä koitti kaukaa, noin 25 metristä. Kova veto pamahti voimalla ylärimaan ja pomppasi siitä alaspäin maalin eteen. Maalivahti Sandberg kuitenkin ehti pökkäämään pallon päädystä ulos, ennenkuin Kerhon hyökkääjät ehtivät mukaan tilanteeseen.

70. minuutille tultaessa, kokeili puolestaan Sporting kauempaa. Cameron Roget nosti ovelasti, noin paristakympistä takakulmaa kohden, osuen kuitenkin Kerhon onneksi vain ylähirteen. Kymmenen minuuttia edellisestä on Kerhon vuoro kilauttaa tolppaa. Tuomas Lähdesmäki pääsi hienosti alueelle ja ampui vitosen viivalta kohti etuyläkulmaa. Pallo hipaisi Sandbergin kättä ja kolahti lujasti pystyhirteen. Samalla Kerho sai ottelun neljännentoista kulmansa.

Tasoitus syntyi 83 minuutilla, kun hyökkäykseen mukaan noussut puolustaja Kalle Taimi pelasi ensin seinän Sarajärven kanssa ja pujotteli sisään alueelle. Taimi ei erehtynyt ja pallo alakulmaan varmasti. Kylmää vettä kaatuu kuitenkin niskaan samantien. Käsittämätön nukahdus Kerhon pelaajilta ja kaksi Sportingin hyökkääjää pääsi läpiajoon. Paavo Valakari ei voi maalissaan kaksikolle mitään ja he leikittelevät pallon helposti sisään.

Pelin hektisin viisi minuuttinen jatkui vielä johto-osuman jälkeen, kun Elias Ahde vedettiin kumoon leikatessaan sisään Sportingin rangaistusalueelle. Pallo pilkulle ja kapteeni Aki Sipilä meni sitä antamaan. Veto oli kova, mutta maalivahti Simon Sandberg aavisti oikeaan kulmaan ja torjui.
Kerho sai vielä ennen loppua hyvän tilanteen sivuvaparista, mutta jälleen kerran pallo siivottiin vain päädystä yli. Näin ottelu Ylistarossa päättyi katkeraan tappioon.

En ole alkuunkaan tyytyväinen siihen miten me pelattiin tänään. Me tiesimme miten he pelaavat ja tiesimme että meidän pitää saada enemmän liikettä aikaan ja heidät liikkeelle. Mutta me jäimme varsinkin ensimmäisellä puoliajalla seisomaan ja hieromaan palloa keskialueella. Toisella puoliajalla pelasimme paremmin, mutta edelleen meidän olisi pitänyt olla viimeisellä kolmanneksella paljon parempia. Vastustaja puolusti hyvin, mutta meidän pitäisi kyllä osata ja oppia, miten murretaan tälläisiä puolustuksia, kommentoi pettynyt vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Ottelun parhaana palkittiin Sportingin maalivahti Simon Sandberg, kaksi tähteä meni Sportingin molemmat maalit syöttäneelle Cameron Rogetille ja yksi tähti Kerho 07:n maalintekijä Kalle Taimille.

Kerho pelaa seuraavan ottelunsa ensi sunnuntaina 28.9. kun se vierailee Tampereen Tammelassa, TPV:n vieraana. Tuo ottelu potkaistaan käyntiin klo 14.00. Kausi päättyy kotiottelussa Seinäjoella lauantaina 4.10.

Kerho 07: Paavo Valakari MV, Kalle Taimi, Joona Lautamaja, Arinse Uade, Arttu Aromaa (66′ Timo Rauhala), Aki Sipilä, Janne Tuohisaari (46′ Jaakko Vihanta), Jesse Sarajärvi, Tuomas Lähdesmäki, Antti Palomäki ja Elias Ahde.


Puolustaja Kalle Taimi onnistui maalinteossa Ylistarossa.