123 456 7890

Kerho 07 Akatemia pelasi kaksijakoisen ottelun Wallsport Areenalla, kun se kohtasi Kakkosessa pelaavan, FC Interin reservijoukkue Å;IFK:n. Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi kokeneemmat turkulaiset, mutta toisella Kerho oli vahvempi. Harmillisesti enemmän maaleja pelissä teki kuitenkin vierasjoukkue. Kerho iski ainokaisensa rangaistuspotkusta ja maalintekijänä toimi edustuksesta ainoana mukana ollut Teemu Penninkangas. Kerho sai pelissä myös toisen rangaistuspotkun, mutta siinä pidemmän korren veti turkulaisten maalivahti.

Kerho 07 Akatemia – Å;IFK 1-3 (0-3)
0-1 7 min Å;IFK
0-2 18 min Å;IFK
0-3 34 min Å;IFK
1-3 83 min Teemu Penninkangas rp.

Akatemia aloitti pelin hyvin ja painoikin pelin heti vieraiden päätyyn. Kuitenkin kun noin kymmenen minuuttia oli kulunut, otti Å;IFK pelin haltuunsa.
Vieraat aloittivat myös maalinteon ja onnistuivat iskevään kahdesti osuman maalinedustalta. Molemmissa osumissa pallo muutti inhottavasti suuntaa omasta puolustajasta.

Kolmas osuma syntyi kulman jälkitilanteesta ja jälleen läheltä maalia. Hyökkääjä pääsi iskemään taka-alakulmaan irtopallon.

Akatemian paras tilanne ensimmäisellä puoliskolla syntyi sivuvaparista, mistä pallo saatiin boxiin ja maalivahdilla oli täysi työ napata kamppailutilanteessa pallo haltuunsa. Hän sen kumminkin käsiinsä ensimmäisenä nappasi ja maali jäi syntymättä. Puoliaika loppui vierasjoukkueen 0-3 johdossa.

Kerholta selvästi puuttui voimaa maalinedustalta, missä turkulaisten vahvat hyökkääjät pääsivät jylläämään vaarallisesti koko ensimmäisen puoliskon.

Toinen puoliajan alku oli tasaisempi, joskaan kumpikaan joukkueista ei saanut aikaan vaarallisia tilanteita. 54 minuutilla Janne Tuohisaari loukkasi itseään pudottuaan selälleen kamppailutilanteessa ja hänen tilalleen vaihdettiin Matias Kangas.

Akatemia onnistui luomaan pari hyvää tilannetta, mutta viime hetkellä pallo pomppi jalasta karkuun. Myös Å;IFK pääsi iskemään vastahyökkäyksillä, mutta Paavo Valakari tuli tilanteissa hyvin vastaan.

Mitä pidemmälle ottelun toinen puoliaika eteni, sitä paremmin Kerho otti pelin hallinnan. Edelleen tehottomuus vaivasi, mutta nyt sentään tilanteita alettiin samaan. Edustuksesta ainoana mukana ollut Teemu Penninkangas oli Kerhon vaaraillisin pelaaja ja oli mukana järjestelemässä suurinta osaa tilanteista.

Penninkangas myös hommasi Kerholle pilkun, kun ottelua oli pelattu 80 minuuttia. Emil Lidman syötti miehen vapaaksi ja puolustaja joutui kaatamaan hänet. Pilkkua meni antamaan Lidman, mutta maalivahti torjui vedon. Lidman hommasi vain pari minuuttia tuon jälkeen toisen rangaistuspotkun ja tällä kertaa antamaan asteli Teemu Penninkangas, joka upotti pallon varmasti yläkulmaan.

Vielä ennen loppua Kerho sai sivuvaparin aivan rangaistusalueen rajalta, kun IFK-pelaaja kaatoi hyvin laitapuolustajan paikalta ylösnousseen Matti Lähteen. Vaparista kuitenkin pallo jälleen vierasmaalivahdin käsiin ja ottelu päättyi 1-3 numeroihin.

Akatemian seuraava ottelu on jo ensi viikon torstaina, 2.4. klo 20.45, kun Närpiön Kraft tulee vieraaksi Wallsportille.

Kerho 07 Akatemia: Paavo Valakari MV, Nikko Ruokangas, Joona Lautamaja, Aleksi Leppänen, Matti Lähde, Jordi Lahnalakso, Janne Tuohisaari (54› Matias Kangas), Emil Lidman (46› Aatu Kujanpää) Rasmus Karjalainen (69› Emil Lidman), Teemu Penninkangas ja Sami Viljanen.