123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho käytti sopimuksessa olleet optiot Josu Curraisin ja Teemu Penninkankaan kanssa ja siten molemmat pelaajat jatkavat kaudella 2014 SJK paidassa.

Espanjalaistähti Josu tosin lähtee tänä sunnuntaina 27.10. Englantiin, AFC Bournemouthin mukaan viikon pituiselle testijaksolle. AFC Bournemouth pelaa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Championshipissa.

Jos Bournemouth haluaa Josun joukkueeseensa, saa SJK siirron toteutuessa pelaajasta siirtokorvauksen.

Jollei sopimusta ulkomaille synny, jatkaa viime kaudella SJK:n ehdottomaan parhaimmistoon kuulunut Josu uraansa Seinäjoella.

20-vuotias FC Barcelonan kasvatti Josu, pelasi viime kaudella yhteensä 25:ssä Ykkösen ottelussa, teki niissä yhteensä yhdeksän maalia ja oli järjestämässä syötöillään kahdeksaa maalia. Hän oli samalla SJK:n tehokkain pelaaja ja keräsi joukkueen eniten Veikkauspörssipisteitä. Josu myös sijoittui kannattajaryhmä Kloppien Kauden Pelaaja -äänestyksessä toiseksi.
Kausi oli Josun ensimmäinen Suomessa ja Seinäjoella.

Olen todella tyytyväinen kauteen ja samalla koko joukkueeseen. Olen ollut onnellinen ja minua on kohdeltu täällä hyvin. En voi tarpeeksi korostaa sitä että ihmiset, kannattajat, valmentajat ja koko SJK väki ovat olleet aivan mahtavia, kiittelee Josu.

Tietenkin odotan kovasti ensi kautta ja Veikkausliigaa SJK:n kanssa, mutta ei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Olen nyt lähdössä Englantiin näytille ja yritän tietenkin siellä parhaani.

Kuten kenen tahansa muun pelaajan, myös minun haaveena on pelata Englannissa. Mahdollinen siirto sinne tulisi kuitenkin olemaan vaikea päätös minulle, sillä rakastaisin jatkaa myös täällä, kommentoi Josu tulevaa.

Josu lähtee näytille Englantiin, mutta jollei siirto sinne toteudu, jatkaa pallotaituri Seinäjoella myös kaudella 2014.

Alavudella syntynyt, mutta Seinäjoella jo juniorina pelannut 21-vuotias Teemu Penninkangas, opetteli alkukaudesta uuden pelipaikan, kun entinen hyökkääjä totutteli laitapuolustajan tontille. Peliaikaa haettiin aluksi Kakkosen peleissä SJK reservijoukkue Kerho 07: n paidassa, mutta loppukaudesta nuorimies nousi suureen rooliin edustusjoukkueen mukana, kun pelipaikka oli tullut tutuksi. Penninkangas pelasi Kakkosessa yhteensä 14 ottelua ja teki niissä kolme maalia. Ykkösessä otteluita kertyi 13.
Kausi oli Penninkankaalle jo neljäs SJK:ssa. Sitä aiemmin mies on edustanut SJK junioreita, TP-Seinäjoen junioreita ja synnyinkuntansa APV:ta.

Jatkosopimuksen allekirjoittanut nuorimies itse loistaa tyytyväisyyttä.

– Tottakai hienolta nyt tuntuu ja varsinkin kun olen ollut mukana jo Kakkosen ajoilta asti, niin tuntuu erityisen hienolta pelata juuri tässä seurassa Veikkausliigaa.

Tavoitteena ensikaudelle on saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja vakiinnuttaa paikka pelaavassa kokoonpanossa. Haaveena olisi kuitenkin vielä joskus tulevaisuudessa pelata ulkomailla, valottaa Penninkangas tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Loukkaantuminen oli pilata Penninkankaan nousukiidossa olleen uran. Mies on nyt kuitenkin jälleen menossa kohti tähtiä.

Myös SJK Jalkapallotoimenjohtaja Keith Armstrong on tyytyväinen molempiin nuoriin jatkajiin.

Olemme SJK:ssa erittäin tyytyväisiä että nämä molemmat pelaajat jatkavat meillä ainakin seuraavan vuoden. Molempien kohdalla neuvotellaan mahdollisesti myös pidemmästä jatkosta, kertoo Armstrong.

Pyrimme neuvottelemaan jatkosopimukset kaikkien viime kauden runkopelaajiemme kanssa jo lähipäivinä ja lisää sopimusuutisia onkin luvassa todennäköisesti heti ensi viikon alusta. Myös muutamia vahvistuksia on jo mukana neuvotteluissa, jatkaa Armstrong.

SJK:lla on nyt yhdeksän vahvistettua sopimusta ensi kaudelle, sekä optiot ainakin kahdeksan pelaajan kanssa.

Myös taustajoukkojen kanssa pyritään lyömään lukkoon ensi kauden kuviot mahdollisimman pian.
SJK päävalmentaja Simo Valakari on parhaillaan Sveitsissä suorittamassa UEFA Pro lisenssiä.