123 456 7890

SJK Akatemian SJK U23 -joukkue pelaa Kakkosen C-lohkossa, eli niin sanotussa Pohjoislohkossa. Viime kaudella lohkossa kolmanneksi sijoittunut SJK Akatemian edustujoukkue, jatkaa tutussa C-lohkossa, jossa on kuitenkin tapahtunut paljon muutoksia talven aikana. Erityisesti huolia on Palloliiton toimistolla aiheuttanut sarjapaikan luovuttamiset, jotka johtuivat muutamien seurojen taloudellisista vaikeuksista. Lopulta mukaan saatiin viime kaudella Kakkosesta tippunut VIFK sekä omassa Kolmosen lohkossaan toiseksi sijoittunut KajHa, ja kaikki lohkot saadaan pelattua täysillä joukkuemäärillä. Palloliiton Liittohallitus sinetöi asian viime viikonloppuna omassa kokouksessaan.

Molemmat mukaan liittyneet joukkueet tulevat SJK Akatemian kanssa samaan lohkoon ja siten lohkossa pelaa SJK:n lisäksi VIFK, KajHa, RoPS/2, Hercules, OLS, KuFu98, GBK, JBK, VPS J Akatemia ja FC Vaajakoski.

Lohkohan on hyvä, kun saatiin lopulta täysi määrä joukkueita. Se on positiivinen asia. Tietenkin ikävä asia on, että joku joutui luopumaan sarjasta. Saattoi toki olla, että meidän vieraspelimatkat nyt hieman lyhentyi, jos siitä nyt jotain positiivista hakee että muutama joukkue jäi pois. Uusia tuttavuuksia on myös aika monta, mitä ei viime vuonna ollut. Se on aina piristävää, että saadaan pelata uusia vastustajia vastaan. Ja paljon Pohjanmaan paikallispelejä myös, kun samassa lohkossa on VIFK, VPS, JBK ja GBK, arvioi SJK Akatemian johtaja ja vastuuvalmentaja Jani Uotinen lohkoa.

Talvikaudella me olemme pääsääntöisesti panostaneet A- ja B-nuorten SM-karsintapeleihin. Olemme pelanneet yhden sisäisen harjoitusottelun sekä kaksi Kakkosen Cupin ottelua. Helmikuussa olemme keskittyneet lähinnä harjoitteluun. Ja sitten kun 16. päivä A-nuorten sarja päättyy, toivottavasti, niin heti kun siellä tilanne varmistuu, niin alamme keskittymään U23 joukkueen valmistautumiseen sarjaan. Meille jää kuitenkin se viisi-kuusi viikkoa aikaa, niin kyllä se riittää, Uotinen arvelee.

Meidän viime kauden runko säilyi itseasiassa hyvin kasassa ja muutamia pelaajia tähän varmasti vielä saadaan, kertoo Uotinen.

Tällä kaudella sarjanousut ratkaistaan täysin uudella systeemillä, kun kaikista kolmesta lohkosta yksi joukkue nousee suoraan Ykköseen. Nousija ratkaistaan lohkojen sisäisesti pelattavassa lopputurnauksessa, joka pelataan varsinaisen sarjan perään, neljän parhaan joukkueen kesken.

Varsinainen kausi loppuu 5.10. pelattavaan otteluun, mutta sen jälkeen neljä parasta pelaavat yksinkertaisen sarjan noususta Ykköseen. Varsinaisen sarjan pisteet jäävät voimaan, ja lopputurnauksen pisteet lasketaan siihen päälle. Pelipäivät on ennalta määrätty ja lohkoissa ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet saavat yhden kotipelin enemmän. Tämä poistaa kokonaan ennen pelatut nousukarsinnat ja tuo lisäjännitystä vielä kauden loppuun.

Tämä on ehdottomasti hyvä asia. Se tuo loppuun lisäjännitystä ja kausi pitenee. Äärimmäisen hyvä uudistus. Parhaimpina asioina se, että nyt sarjan voittaja nousee varmasti, ja se että kausi pitenee neljän parhaan osalta, kehuu Uotinen sarjauudistusta.

SJK U23 sai lähes täydellisen otteluohjelman, kun vain yksi peleistä menee päällekkäin SJK:n edustusjoukkueen kanssa. Tämä mahdollistaa pelaajien liikkumisen joukkueiden välillä, sillä kun joukkueet ovat samaa seuraa, saa peräti viisi pelaajaa pelata ilman siirtopapereita tai rajoituksia joukkueiden kesken. Ja kun esimerkiksi nuoret pelaajat ovat rekisteröity jo alunperinkin SJK:n akatemiaan, saa heidän lisäkseen siirtyä vielä viisi pelaajaa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden kaikille saada säännöllisesti peliaikaa, joko edustusjoukkueessa tai SJK Akatemian riveissä Kakkosessa. Tämä on erityisen tärkeää tällä kaudella, kun Veikkausliigassa pelataan vähemmän pelejä ja harvemmalla tahdilla – vain yksi peli viikkoon. Siten nuori pelaaja voi pelata täysiä minuutteja Kakkosessa ja samalla viikolla tulla vaihtomiehenä edustuksen mukaan.

Tämä on hyvä asia pelaajakehityksen kannalta. Meidän pelaajilla on mahdollisuus päästä pelaamaan edustuksen mukana ja taas me saadaan kaikkien pelaajien pelikuntoa pidettyä hyvin yllä, kun he pääsevät pelaamaan meidän kanssa minuutteja. Paljon hyviä asioita, päättää Uotinen.

SJK Akatemia pelaa vielä ennen sarjan alkua harjoitusotteluita, mutta tällä hetkellä moni joukkueen pelaaja pelaa joko A- tai B-nuorten SM-karsintoja. Osa myös harjoittelee täysin SJK:n edustusjoukkueen mukana.

SJK:n kausikortteihin voi 20 euron lisämaksulla ladata lisäkortin myös kaikkiin SJK Akatemian Kakkosen kotiotteluihin. Kaikki kotiottelut pelataan OmaSp Stadionilla, yhtä poikkeusta lukuunottamatta, ja OmaSp Stadionilla Carlsberg Sports Bar palvelee normaaliin tapaan. Yksittäiset liput myydään käteisellä ovelta jokaiseen otteluun. Kaikki lipputulot ja myös kausikorttien lisämaksut, menevät lyhentämättöminä SJK Akatemian toiminnan tukemiseen. Pääset kausikorttiostoksille SJK:n verkkokaupasta tai voit käydä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

SJK Akatemian koko otteluohjelman löydät tästä linkistä.

SJK Akatemia kaudella 2018