123 456 7890

SJK U23 pelaa ensi kesänä Kakkosen C-lohkossa. Lohkon otteluohjelma on nyt julkaistu.

SJK:n akatemian miesten joukkue, eli SJK U23, nousi viime kauden päätteeksi Kolmosesta Kakkoseen, voittamalla oman lohkonsa. Ensi kesänä se aloittaa Kakkosen yhdessä yhdentoista muun joukkueen kanssa C-lohkossa. Kausi alkaa lauantaina 28.4. klo 17:00 OmaSp Stadionilla, jonne tulee avausotteluun vieraaksi TP-47. Kausi päättyy vierasottelulla lauantaina 29.9. klo 15.00, kun SJK U23 matkustaa Ouluun Herculeksen vieraaksi.

Joukkueet pelaavat kaikkia vastaan kerran kotona ja kerran vieraissa. Kaikkien kolmen lohkon voittajat sekä paras kakkonen, pelaavat nousukarsinnat Ykköseen. Lohkojen kolme viimeistä tippuu suoraan Kolmoseen.

Lohkosta tulee mielenkiintoinen ja mukana on vanhojen tuttujen lisäksi useita uusia tuttavuuksia. SJK:n lisäksi lohkossa on: TP-47 (Tornio), Hercules (Oulu), OLS (Oulu), PK-37 (Iisalmi), KuFu98 (Kuopio), GBK (Kokkola), JBK (Pietarsaari), VIFK (Vaasa), Kraft (Närpiö), TPV (Tampere) ja Tampere United (Tampere).

SJK:n joukkue koostuu Akatemian nuorista lupauksista sekä yli-ikäiseksi A-nuorista kasvaneista pelaajista. Mukana on lisäksi muutama kokenut pelimies tuomassa johtajuutta nuorelle joukkueelle. Tarvittaessa joukkuetta vahvistetaan SJK:n Veikkausliiigassa pelaavilla pelaajilla ja maalivahdit tulevat joka tapauksessa edustusjoukkueen maalivahtinelikosta. Pelaajasopimuksia on kasassa 17.

Joukkueen vastuuvalmentaja toimii SJK Akatemia johtaja Jani Uotinen. Hänen apunaan on SJK Akatemian muut valmentajat: Rauno Ojanen ja Toni Lehtinen sekä edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Luis Fernando. Myös fyysinen valmennus ja fysioterapia tulee edustusjoukkueen Stefan Strömborgin ja Tiitus Lehtisen toimesta. Joukkueenjohtajana on Jorma Tuohisaari ja huoltajana Ringo Lidgren.

Nyt julkaistu otteluohjelma otettiin SJK U23-joukkueen leirissä vastaan ilolla.

No otteluohjelmahan oli aivan täydellinen. Ei olisi paljon paremmin oikeastaan mennä. Otteluohjelmassa on hyvä pelirytmi ja saimme sen sellaiseksi kuin halusimme, kommentoi SJK U23-joukkueen vastuuvalmentaja ja SJK akatemian johtaja Jani Uotinen.

Alkuun tulee pienimuotoinen oteluruuhka ja siinä on perintenen Helatorstain ottelukierros. Neljä ensimmäistä kierrosta pelataan kohtuullisen tiiviiseen tahtiin. Muuten mennään ihan säännöllisesti. Heinäkuussa tulee viikon tauko, jolloin saadaan pitää vähän kesälomaa ja saimme yhden vapaan viikonlopun elokuulle. Sen tauon jälkeen mennään säännöllisesti syyskuun loppuun saakka, peli per viikko tahtia, Uotinen jatkaa.

Heinäkuun tauko johtuu osin Seinäjoella ja Vaasassa pelattavista UEFA U19 EM-kisoista. Tuolloin harjoitusmahdollisuudet ja kotipelien pelaamiset on melko mahdotonta järjestää ainakaan OmaSp Stadionilla. Joukkueen pelaajista moni käy myös siviilitöissä, joten tauko on sitenkin tervetullut.

Otteluohjelmassa onnistuttiin väistämään myös pahimmat päällekäisyydet SJK:n edustusjoukkueen Veikkausliigan otteluohjelman kanssa.

Kaksi ottelua 22:sta osuu päällekäin. Nämä oli vielä Vakioveikkauskierroksia, joita ei lähtökohtaisesti edes voi muuttaa. Eli onnistuttiin tässäkin täydellisesti. Kaikki muut pelit on eri päivinä ja se on tosi hyvä juttu. Se mahdollistaa, että myös edustuksesta saadaan pelaajia meidän käyttöön kauden aikana, iloitsee Uotinen lopuksi.

SJK U23 pelaa Kakkosen ottelunsa OmaSp Stadionilla ja niihin pääsee SJK:n edustuksen kausi- ja seurakorteilla. Löydät SJK U23-joukkueen pelaajaluettelon heidän omilta sivuiltaan Siellä myös linkki otteluohjelmaan.

SJK U23 pelaa nyt lauantaina kansainvälisen harjoitusottelun, kun se kohtaa klo 19:30 Wallsport Areenalla Viron pääsarjassa pelaavan Tallinn Kalevin. Otteluun on vapaa pääsy. SJK U23:n mukana on testipelaajia ja muutama SJK:n edustusjoukkueen pelaaja. Tervetuloa!