123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa lauantaina 6.7. klo 17:00 RoPS/2:n OmaSp Stadionilla. Ottelu on Kakkosen C-lohkon kärkikamppailu, kun SJK Akatemia johtaa lohkoa ja RoPS/2 on toisena. Liput portilta 5€ ja Carlsberg Sports Bar palvelee ottelutapahtuman ajan.

Vastassa oleva RoPS/2, on nimensä mukaisesti Veikkausliigassa pelaavan RoPS:n kakkosjoukkue. Se on tehnyt Kakkosen C-lohkossa tähän asti eniten maaleja, kaikkiaan 34 kappaletta ja päästänyt toiseksi vähiten, eli 12 maalia. RoPS/2 on hävinnyt vain kertaalleen, mutta se on silti seitsemän pisteen päässä toisena, lohkoa johtavasta SJK Akatemiasta. SJK Akatemialla on kasassa 29 maalia mikä on toisiksi eniten, mutta SJK Akatemia on päästänyt vain 3 maalia.

Molemmilla joukkueilla on kärjessä samantasoinen maalitykki maalimäärillä mitattuna, kun sekä SJK Akatemian Joonas Lepistö ja RoPS/2:n Jarkko Luiro, ovat osuneet 11 kertaa. Kaksikko johtaa Kakkosen maalipörssiä tasamaaleissa yhdessä JBK:n Will Inalienin kanssa. Molempien joukkueiden edustusjoukkueilla on pelit saman viikonloppuna, RoPS:lla samana päivänä ja SJK:lla sunnuntaina. Tämä tarkoittaa sitä, että isommin vahvistuksia ei ole luvassa kummallekaan joukkueelle. RoPS/2:n riveissä pelaa entinen SJK Akatemian pelaaja ja SJK-kasvatti Jaakko Vihanta. SJK U20 ja SJK U17 on parhaillaan sarjatauolla, joten molemmista saataneen hyvin miehiä mukaan tarvittaessa.

SJK Akatemia ei ole vielä hävinnyt kertaakaan ja lauantain ottelun jälkeen on puolet Kakkosen C-lohkosta pelattuna. Samalla se on rikkonut kymmenellä perättäisellä voitollaan seuran sisäisen perättäisten voittojen ennätyksen. Aiempi SJK edustuksen ottama yhdeksän voittoa putkeen, jäi historiaan viime ottelussa. Myös SJK edustus teki ennätyksensä pelatessaan Kakkosessa, kaudella 2011 kun joukkue nousi Ykköseen. SJK edustuksen nimissä on kuitenkin kausilta 2010-2012 lähtöisin oleva 44 tappiottoman ottelun ennätys, mikä on tiettävästi Suomen kolmen ylimmän sarjan ennätys edelleen. SJK pelasi koko kauden 2011 tappioitta. Edustusjoukkueen tilastohistoria löytyy tästä.

Ensi viikolla ei SJK Akatemialla ole peliä, mutta myös seuraava peli on kotiottelu. Se pelataan lauantaina 20.7. OmaSp Stadionilla ja silloin vastaan tulee OLS.