123 456 7890

SJK:n akatemian edustujoukkue, eli SJK U23, isännöi Kakkosen sarja-avauksessa lauantaina 28.4. klo 17:00 Tornion TP-47:aa. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla. SJK:n kausikortilla pääsee peliin ilmaiseksi, ilman kausikorttia pääsylippu maksaa viisi euroa. Kahvilapalvelut ovat auki Pääkatsomon alla.

Tälle kaudelle SJK U23 lähti uudessa komennossa, kun akatemian johtajaksi kiinnitetty Jani Uotinen otti samalla akatemian edustusjoukkueen vastuulleen. Hänen apunaan toimii Rauno Ojanen sekä muut akatemian joukkueiden valmennuksessa olevat valmentajat. Joukkue voitti viime kaudella Kolmosen ja lähtee nyt Kakkosen kauteen hyvin valmistautuneena ja vahvistuneena. Talven harjoitusottelut ovat sujuneet hyvin ja kahdessa viimeisimmässä ottelussa on kaatunut Ykkösen kovia joukkueita. Tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä nuorella joukkueella.

Positiiviset on ajatukset. Pitkä talvi on tehty töitä ja oikeastaan tätä hetkeä tässä on odotettu, että sarja alkaa. Tämä huhtikuu on ollut meille tähän asti tosi hyvä pelillisesti ja tuloksellisesti. Kovia vastuksia on ollut ja olemme ottaneet hyviä päänahkoja. Pitää ottaa niistä itseluottamus mukaan näihin tuleviin peleihin, kuitenkaan unohtamatta, että jokainen peli on aina erilainen ja niihin pitää valmistautua yhtä huolellisesti kuin olemme tehneet tähänkin asti, kertoo SJK U23:n vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

Me olemme asettaneet joukkueena tavoitteet sarjaan ja kaikki meistä ymmärtävät, että harjoituspeleistä ei yhtään pistettä saa mukaan sarjaan. Se mitä niistä olemme kuitenkin saaneet, on uskoa ja luottoa omiin kykyihin ja omaan pelitapaamme, muistuttaa Uotinen.

Kakkonen on kova sarja ja mukana on useita oman alueensa ykkösjoukkueita, joilla on tavoitteet korkealla. Lauantaina vastaan tuleva TP-47 on pelannut Veikkausliigassa vuosina 2004 ja 2005. Torniolaiset ovat olleet Kakkosessa kaudesta 2010 lähtien ja kuuluneet viime kausina Kakkosen keskikastiin.

Aivan varmasti kova vastustaja saadaan. Meidän pitää onnistua hyvin tässäkin pelissä, että pisteitä tulee. Kaikkiin peleihin valmistumme hyvin ja niin pitää olla lauantainakin valmis kun peli käynnistyy. Jokainen peli käsitellään erikseen ja peli kerrallaan mennään, sanoo Uotinen.

SJK U23:lla on nyt 24 pelaajasopimusta alkavalle kaudelle ja näistä juniori-ikäisiä on puolet. Mukana on myös kokeneempia pelaajia, kuten Ville Pajula ja Diego Martins. Nuoresta iästään huolimatta myös Arttu Aromaa ja Joona Lautamaja tuovat joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Lautamaja pelasi Kuopion Palloseuran riveissä 23 liigaottelua kaksi vuotta sitten.

Meillä on joukkueessa A- ja B-juniori-ikäisiä pelaajia, joten kyllä sieltä tulevaisuutta löytyy. Meillä on pari kokeneempaa pelaajaa sekä muutamia semmoisia, jotka eivät enää juniorijoukkueisiin mahdu. Meillä on aika hyvä sekoitus, eli on tarvittava määrä kokemusta, mutta sitten mukana on niitä tulevaisuuden pelaajia. Kokonaisuutena meillä on aika nuori joukkue, vastaa Uotinen.

Kokeneet pelaajat taas ovat hyviä esimerkkejä nuorille pelaajille. Se on ollut yksi kriteeri heitä joukkueeseen hankittaessa, että he ovat nimenomaan esimerkkejä. Kokeneet pelaajat myös auttavat joukkuetta tavoitteissaan ja ovat pelaajia, jotka pystyvät toteuttamaan meidän pelitapaamme. Mielestäni meillä on sellainen pelitapa, joka parhaiten vie nuoria pelaajia eteenpäin ja kehittää heitä. Silloin on hyvä olla muutama kokeneempi veijari mukana, Uotinen jatkaa.

Kakkosessa on kolme lohkoa, jotka pelataan 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen etenevät nousukarsintoihin, ja kaksi joukkuetta nousee Ykköseen. Lohkon kolme viimeistä joukkuetta tippuu suoraan Kolmoseen. SJK U23 pelaa Kakkosen C-lohkossa, eli niin sanotussa pohjoislohkossa, jossa pelaa SJK U23:n ja lauantain vastustaja TP-47:n lisäksi, GBK, Hercules, JBK, Närpes Kraft, OLS, PK-37, KuFu98, VIFK, TPV ja Tampere United.

Joka päivä kun teemme samaan malliin nöyrästi ja keskittyneesti töitä kuin olemme tehneet talven aikana, niin meillä on aivan realistiset mahdollisuudet olla mukana lohkon kärkipäässä. Se edellyttää myös sitä että pelaajat säilyvät terveenä. Me valmennuksessa teemme sen eteen täällä kaikkemme, että he pysyvät terveenä ja harjoitellaan hyvin. Niin pelaat kuin harjoittelet. Se on vanha viisaus ja kyllä se pitää paikkaansa. Sillä puolella ei ole ollut tähän asti mitään ongelmia. Olen jopa positiivisesti yllättynyt, kuinka sitoutunut ja motivoitunut ryhmä meillä on kasassa. Se on hienoa. Se on oikeasti hienoa, painottaa Uotinen.

SJK U23 pelaa kaikki kotipelinsä OmaSp Stadionilla ja SJK:n edustusjoukkueen kausikorteilla pääsee niihin ilmaiseksi. Portilta lippu on edulliset viisi euroa ja kahviopalvelut ovat käytössä pääkatsomon alla.

Tervetuloa kaikki katsomaan! Mitä enemmän siellä on yleisöä, sitä enemmän se saa meidän pelaajatkin yrittämään parhaansa. Toivotaan että pystymme pelaamaan viihdyttävää futista. Ja toivotaan, että saamme kotiyleisön tuen heti lauantaina. Se on tärkeä juttu, Uotinen lopettaa.

Kakkosen sarja-avaus SJK U23 – TP-47 Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 28.4. klo 17:00. Tervetuloa!

Kakkosen muista joukkueista ja lauantain vastustaja TP-47:sta, pääset lukemaan enemmän perjantaina illalla ilmestyvästä SJK:n mediatiimin Kakkosen kausiennakosta. Ennakko tulee SJK Akatemian Facebook-sivuille ja sitä jaetaan myös SJK:n some-kanavilla.

Maalivahti Severi Ikäheimo sopimukseen

SJK U23:n riveihin on viime hetkillä liittynyt yksi uusi vahvistus, kun Jyväskylän JJK:n kasvatti, maalivahti Severi Ikäheimo liittyi joukkueeseen. Ikäheimo on 185-senttinen ja 20-vuotias lupaava maalivahti, joka on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo aiemminkin Kakkosta JJK:n reservijoukkue Villiketuissa. Hän oli myös maalivahtiringissä JJK:n Ykkösessä pelanneessa joukkueessa, joka nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2017. Ikänsä puolesta Ikäheimo pystyy pelaamaan SJK U20-joukkueessa A-nuorten SM-sarjassa. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2018.

Ikäheimo oli maalissa, kun SJK U23 kaatoi viime viikonloppuna harjoitusottelussa Ykkösen FF Jaron Pietarsaaressa 1–0-luvuin. Pelissä oli mukana myös testipelaajana laitahyökkääjä Francis Elimbi, mutta SJK U23 -joukkueen johto teki päätöksen, ettei sopimusta hänen kanssaan tehdä. Elimbi ei siten jatka enää joukkueen mukana.

SJK U23:n loukkaantumistilannekin on melko hyvä. Tuomas Rintamäki alkaa tehdä pitkän loukkaantumisen jälkeen paluuta mukaan harjoituksiin, mutta ei ole vielä muutamaan viikkoon mukana peleissä. B-juniori-ikäinen Ayyub Achenchab oli sivussa edellisestä ottelusta ja on varmuudella sivussa vielä lauantaina. Valentin Trouiller joutui tulemaan pienen kolhun vuoksi sivuun kesken kenraaliharjoituksena toimineesta FF Jaro -ottelusta. Hänkin on kuitenkin palannut harjoituksiin ja pelaaminen lauantaina katsotaan lähempänä ottelua.

Mahdollisesti joukkue saa myös vahvistuksia edustuksen ringistä, mutta päätöksiä näistä tehdään vasta perjantaina illalla. SJK:n edustus pelaa oman ottelunsa sunnuntaina Tampereella, kun se kohtaa Ilveksen klo 17:00 alkavassa ottelussa. Sunnuntaina pelaa myös SJK:n akatemian U20- ja U17-joukkue omat sarjaottelunsa ja nuorimpia pelaajia saatetaan nähdä heidän riveissä.

Löydät koko SJK U23 joukkueen pelaajiston tästä linkistä ja kaikki tulevat ottelut tästä. SJK U20- ja SJK U17 joukkueen pelit sekä pelaajat löytyvät heidän omilta sivuiltaan, SJK:n nettisivujen Joukkueet osiosta.