123 456 7890

SJK U20 aloittaa A-nuorten SM-sarjan lauantaina, SJK U17 B-nuorten Ykkösen ja Kakkoseen valmistautuva SJK U23 kohtaa kenraaliharjoituksessa FF Jaron. Alla ennakot kaikkiin kolmeen otteluun.

Lauantaina 21.4. klo 12:30 alkaa A-nuorten SM-sarja, kun SJK U20 matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Sarja alkaa heti kovassa paikassa, sillä TPS on ikäluokan hallitseva Suomen mestari. SJK:n joukkue kuitenkin osoitti karsinnoissa olevansa tällä ikäryhmällä myös kova joukkue ja Turusta lähdetään heti tietenkin hakemaan avauspisteitä. Tai tarkkaan ottaen lisää pisteitä, sillä SJK sai karsintojen sijoituksen perusteella mukaansa kaksi pistettä SM-sarjaan.

Talven karsintasarja alkoi meidän osalta aika nopeasti. Kahdeksan viikkoa sitä pelattiin ja nyt ollaan sitten neljä viikkoa odoteltu sarjan avausta. Joukkue on jonkin verran muuttunut, niin kuin me tiedettiin. Parhaat jätkät on nyt U23-joukkueen mukana. Laskettiin että jopa 12 A-junioria on mukana Kakkoseen valmistautuvan joukkueen harjoituksissa. Osa saa siellä ison roolin ja pelaa siten siellä, kertoo SJK U20 joukkueen vastuuvalmentaja Rauno Ojanen.

Toivottavasti ottavatkin sieltä paikkansa, kuten mielestäni pitääkin olla, sillä jos ei 18-19 -vuotiaana Kakkosta pysty pelaamaan hyvällä tasolla, niin ainakin liigaan on aika pitkä matka, Ojanen jatkaa.

Mutta meillä on oikeasti niin älyttömän hyvä ja laaja ryhmä täällä, sillä vaikka Kakkosessa pelaa ikäluokan parhaat, A-junioreihinkin saadaan paljon hyviä pelaajia. Ja meillä on ollut tässä joukkueessa myös todella hyviä B-junnuja mukana. Eli olemme tehneet näistä semmoista miksausta, kertoo Ojanen.

Edustuksesta tämä kaikki kuitenkin lähtee. Eli keitä pelaa siellä, keitä sen jälkeen U23-joukkueessa ja ketkä U20-joukkueessa. On meillä aina suunnitelmat olemassa keitä missäkin peluutetaan, mutta kaikki lähtee kuitenkin edustuksesta. Me saadaan joka tapauksessa hyvä joukkue A-nuoriin. Ja kun kesällä osa lähtee inttiin, saamme jaettua vastuuta entistä enemmän, mikä sekin on vain hyvä asia, Ojanen toteaa.

Pelaajilla on tuloksellisesti kovia tavoitteita sarjaan, kun niitä ryhmissä mietitiin. Mutta vaikea on sanoa, kun ei tiedä joukkueista eikä pelaajista sarjassa yhtään vielä. Mutta se on aina helppoa kun ei tarvi käyttää aikaa vastustajan miettimiseen. Käyttää kaiken vain oman joukkueen kehittämiseen, päättää Ojanen.

A-nuorten SM-sarjassa pelaa 10 joukkuetta ja mukana on SJK:n ja TPS:n lisäksi FC Espoo, KuPS, FC Inter, Ilves, PK-35, FC Lahti Akatemia, HJK ja VIFK.

SJK U20 peaa kotiavauksen sunnuntaina 29.4. klo 15:00 ja silloin OmaSp Stadionilla pelattavaan otteluun tulee vieraaksi Ilves.

Lauantaina 21.4. klo 15:15, kohtaa Kakkoseen valmistautuva SJK U23 joukkue FF Jaron, Pietarsaaren Länsikentällä. Viime lauantaina SJK U23 kohtasi toisen Ykkösen joukkueen, kun se kaatoi Helsingissä HJK:n reservijoukkueen 1-0 luvuin.

Helsingissä meillä oli hyvä esitys, mutta nyt ainakin ennakkoon ajatellen vastus vain kovenee. Danny O’Brien ja Nicolas Kotamäki, ovat toipuneet pelikuntoon ja sivussa on oikeastaan enää Tuomas Rintamäki, joten saamme hyvän ryhmän mukaan. Mukava päästä pelaamaan Pietarsaaren Länsikentälle Jaroa vastaan, kommentoi SJK U23-joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uuotinen tulevaa ottelua.

U23 joukkue testaa viime ottelun tapaan tässäkin ottelussa kamerunilaista Francis Elimbiä ja mukana on myös Jyväskylän JJK:sta mukaan näyttöjä antamaan tullut, 1997-syntynyt maalivahti Severi Ikäheimo.

Hän tulee meille näytille tähän peliin ja se on hyvä jo senkin vuoksi, kun edustuksessa Mihkel Aksalun pelikunto on toistaiseksi arvoitus, hänen loukkaannuttua viime ottelussa, joten voi olla että he tarvitsevat siellä Jesse Östin ja Paavo Valakarin lauantaina omassa ottelussaan. Meillä on myös A-nuorilla peli lauantaina ja B-nuorilla ottelu sunnuntaina, kertoo Uotinen.

Ikäheimo on 185-senttinen ja 20-vuotias, joten hän pystyisi ikänsä puolesta pelaamaan myös A-nuorissa. Hän oli mukana viime kaudella JJK:n liigajoukkueen ringissä, mutta pelasi pääasiassa seuran A-nuorissa. Hänellä on tilillään 8 ottelua Kakkosessa, JJK:n reservijoukkue Villikettujen paidassa.

SJK U23 aloittaa Kakkosen ensi viikon lauantaina 28.4. kotiottelulla, kun se isännöi OmaSp Stadionilla TP-47:aa klo 17:00 alkavassa ottelussa.

SJK U17 matkustaa sunnuntaina Jyväskylään ja kohtaa siellä isäntäjoukkue Komeetat klo 18:30 alkavassa B-nuorten Ykkösen ottelussa. SJK U17 jäi niukasti paikasta SM-sarjaan talven SM-karsinnoissa ja alkavan kauden tavoite onkin päästä karsimaan paikasta korkeammalle jälleen ensi talvena. Ykkönen pelataan 12 joukkukkueen lohkossa ja puolessa välissä kautta lohko jaetaan kahtia ylä- ja alaloppusarjaan. SJK:n ja Komeettojen lisäksi lohkossa on mukana JIPPO, JJK, KPV, OTP, PK-37, TP-47, Tervarit, VIFK, VPS ja WJK.

Kiva että sarja alkaa nyt. Pieni tauko oli karsintojen välissä ja nyt päästään jatkamaan. Varmasti hyviä pelejä tulee ja tämän divarikauden päätavoite on lunastaa karsintapaikka SM-sarjaan ensi talveksi. Tietysti tämä on vähän erilainen, kun pisteet nollaantuu puolessa välissä ja se antaa meille mahdollisuuksia peluuttamiseen. Pelaajia siirtyy varmaan aika tiuhaan tahtiin meidän ja SJK U20 joukkueen välillä. Joku voi päästä jopa pelaamaan Kakkosta U23:n kanssa. Se on tämän koko jutun pointti kuitenkin, että saadaan jätkät sinne treenaamaan missä he kehittyvät parhaiten, sanoo SJK U17 vastuuvalmentaja Toni Lehtinen.

Nyt aloitetaan kevätkierrokselta ja aina kun pelipaita laitetaan päälle, niin voittamaan me lähdetään, sanoo Lehtinen lopuksi.

SJK U17 joukkueen ensimmäinen kotiottelu on viikon päästä sunnuntaina klo 18:00, kun OmaSp Stadionille tulee vieraaksi PK-37.