123 456 7890

Kaikki muu hyvin… paitsi tulos
SJK – FC OPA 0-0 (0-0)

Seinäjoen Jalkapallokerho ja sen ennätysyleisö, 824 katsojaa, joutuivat pettymään Kakkosen Lohko C:n sarja-avauksessa pelin lopputuloksen suhteen. Kaikki muu tuntui olevan mukiin menevästi kohdillaan koko päivän jatkuneen tihkuilun ja sadekuurojen loputtua ja auringon ilmestyttyä näkösälle.

FC OPA tuli Seinäjoelle puolustamaan tiukast ja nöyrästi pyrkien hakemaan maalia lähinnä pitkillä, Kalle Väisästä, kohti suuntautuneilla palloilla ja erikoistilanteilla. Itse asiassa ensimmäisellä puoliajalla vieraat olivat onnistuakin iskemään maalin, sillä koko jakson paras paikka osui juuri Väisäselle, joka laukoi tulikivenkatkuisen vaparin noin 25 metristä pelikellon ehdittyä 43. minuutille.

Ilman sarjapaleissä debytoineen Petri Tuomelan komeaa pelastusta vieraat olisivat hyvinkin saattaneet lähteä tauolle johtoasemissa. Toisaalta, FC OPA ei kyennyt pelaamalla luomaan ainuttakaan todellista paikkaa, vaan toisen paikkansa vieraat saivat kulmurin jälkitilanteesta, jonka senkin Tuomela pelasti uudeksi kulmaksi.

Vaikka kotioukkueella oli näennäisesti enemmän saumoja ottaa johto, oli viimeistely luokattoman, järkyttävän ja umpisurkean sekamelskaa. Parhaaksi paikaksi ensimmäisellä puoliajalla jäi oikeastaan toppari Tiitus Lehtisen himpun verran yli mennyt pusku jo neljän minuutin pelin jälkeen kulmuritilanteessa.

Kuten kahdessa aiemmassakin virallisessa ottelussa, eli Suomen Cupin matseissa, tälläkin kertaa Kerho pisti tuulemaan toisella puoliajalla ottaen pelin totaalisesti haltuunsa.

Jo viiden minuutin pelin jälkeen oikeana pakkina aloittanut Timo Rauhala nousi hienosti, mutta vieraiden maalilla Jarkko Fiskari venyi pelastaen tilanteen kulmaksi.

Kuusi minuuttia edellisestä Mikael Muurimäki pääsi puskemaan, mutta jälleen Fiskari oli mies paikallaan. Minuuttia myöhemmin Petri Tuomela näki Juha Etelä-Ahon olevan painelemassa karkuteille ja löysikin tämän pitkällä avauksellaan, johon kuitenkin ehti myös mainion topparipelin pelannut Ville Lindgren ja taas oli kulmuri tuloksena.

Omat yrityksensä esittelivät jatkossa vielä Tiitus Lehtinen, Mikael Muurimäki ja Henri Saranpää. Lähimpänä viimeistelyä näistä oli Muurimäki, mutta pahasta asennosta lähteneen vedon pelasti pakki maaliviivalta.

Tulos oli kokonaisuutena varmasti melko oikeutettu, sillä niin tehotonta oli kotijoukkueen hiukan väkinäiseksikin mennyt puurtaminen.

Toisella puoliajalla FC OPA ei saanut ainuttakaan vetoa kohti kotijoukkueen maalia, mutta pari kertaa alakerta joutui liukumaan pallon nipin napin selvemmille vesille. Näistä paikoista olisi maalintekopaikka saattanut syntyäkin.

FC OPA:n sitkeä taistelu ei ehkä vilissyt sen enempää jalkapalloilullisia hienouksia kuin kotijoukkueen puuhatselukaan, mutta nöyrästi Ville Väisäsen valmentama ryhmä kyllä jaksoi taistella. Tuolla pelillä pisteitä luulisi tulevan jatkossakin.

Vaikka peli maistui legendaaristen pihlajanmarjojen tyyliin happamankarvailta, ottelujärjestelyt sentään taisivat mennä mlko tavalla nappiin. Sääli, ettei kotijoukkue kyennyt tarjoamaan parempaa esitystä.

Ainahan se voidaan laittaa alkukankeuden, jännityksen ja ensimmäisen sarjaottelun piikkiin. Silti ei pidä ottaa mitään pois vierailtakaan, vaikka selkeästi nyt niin kävikin, että kotijoukkue hävisi kaksi pistettä ja FC OPA voitti pisteen.

FC OPA:ssa oli ilahduttavaa myös se, että aivan kuten Kerhokin, joukkue oli matkassa täysin kotimaisin voimin. Jo oli aikakin, voisi todeta, sillä kuten tämäkin tulos osoitti, Oulusta löytyy hyviä nuoria pelaajia, jotka kaipaavat mahdollisuuden muuallakin kuin penkillä. Oikea linjaus FC OPA:lta ja ainakin valmentaja Ville Väisäsen silmissä näin sen homman pitää mennäkin.

Peli oli myös kaiikkia aiempia kohtaamisia selkeästi mieluisampi katseltava, sillä nyt ei kentällä nähty tuskissaan pyöriviä tai kitiseviä pelaajia. Peli oli ajoittain kovaa, mutta se oli siistiä ja reilua. Toki Timo Rauhala ja Petri Niemi kokivat kymmenen minuutin sijaan hiukan kovia, mutta kyseessä olivat täysin pelitilanteissa tulleet tahattomat kolhut.

Ottelun hyvin tuominnut todella nuori tuomarikolmikko, Olli-Jussi Sariola ja avustavat Jarkko Kosola, sekä Tuomo Ojala voivat olla erittäin tyytyväisiä tekemiseensä. Ainoan kortin nappasi vieraiden Eetu Uusitalo vedeltyään loppuhetkillä pallon hornan tuuttiin pelatakseen aikaa.

Kokoonpanot
SJK: Petri Tuomela, Ville Pajula, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi (78. Jaakko Lampi), Timo Rauhala (78. Nuutti Panula), Ville Ylinen, Toni Kujala (65. Henri Saranpää), Miikka Tuovila, Mikael Muurimäki, Juha Etelä-Aho, Mikko Ylihärsilä

FC OPA: Jarkko Fiskari, Niko Junkkari, Jussi Fredriksson, Ville Lindgren, Antti Pulkkinen, Ari Makowski, Juuso Haapala, Joonas Sohlo (70. Juho Sassi), Henri Hanhela (63. Eetu Uusitalo, v), Simo Myllymäki, Kalle Väisänen (89. Janne Yrjänheikki)