123 456 7890

Ensi lauantaina kaikki kolme SJK:n miesten joukkuetta pelaa kotipelin Wallsportissa. Edustusjoukkue kohtaa harjoitusottelussa Ilveksen klo 14.15. Heti perään, klo 16:00 SJK Akatemian U20-joukkue isännöi JJK:n nuoria ja vielä illalla 19:15 Akatemian miehet kohtaavat VIFK:n.

Kaikkiin peleihin on vapaa sisäänpääsy. Parkkialueena käytetään poikkeuksellisesti OmaSp Stadionin pihaa, sillä samaan aikaan jääurheilukeskuksessa vietettävä taitoluistelutapahtuma varaa suuren osan parkkialueesta. Lisäksi viereisen jäähallin parkkitila on varattuna siellä pelattavan A-nuorten ottelun katsojille. Parkkipaikkoja löytyy myös Alaseinäjoenkadun varrelta.

Päähuomio lauantaina kiinnittyy tietenkin edustusjoukkueen harjoitusotteluun Tampereen Ilvestä vastaan. Harjoitusottelusta huolimatta mielenkiintoa peliin riittää, sillä mukana SJK:lla on pelissä uusia kasvoja ja ensi viikolla pelataan jo ensimmäinen virallinen ottelu kaudelle 2017. Lisäksi Ilveksen riveissä pelaa peräti kuusi entistä SJK-pelaajaa.

On tietenkin vielä pre-season menossa, mutta otamme ottelun tärkeänä harjoituksena, sillä ensi viikolla alkaa jo Suomen Cup. Tärkeää on saada heti taktiikat toimimaan, vaikka mukana on myös testipelaajia joita katsastamme tässä ottelussa, kertoo SJK:n vastuuvalmentajana lauantaina toimiva Oriol Mohedano, päävalmentaja Simo Valakarin ollessa maajoukkueen mukana leirillä Abu Dhabissa.

Myös melko erikoinen tilanne, että Ilveksen riveissä pelaa niin monta meidän entistä pelaajaa, mutta toisaalta, juuri tässä vaiheessa harjoituskautta tämmöistä voi tapahtua, jatkaa Oriol Mohedano.

Mukaan on tähän peliin saatu myös joulukuun harjoitusottelusta JJK:ta vastaan poissa olleet Mehmet Hetemaj ja Marc Vales, joista jälkimmäinen tuli mukaan treeneihin vasta tämän vuoden alusta.

Olen todella iloinen että olen taas täällä. Olemme nyt treenanneet kaksi viikkoa kovaa ja aloitamme lauantaina pelikauden. Joukkue on muodostumassa ja onkin tärkeää että pelaamme hyvän harjoitusottelun Ilvestä vastaan, ennenkuin aloitamme Suomen Cupin ensi viikolla. Haluamme siis hyvän esityksen ja tuloksen tästä ottelusta, kertoo andorralaispuolustaja Marc Vales.

Vales pääsi kokemaan Suomessa hänelle erikoisen ilmiönkin viime viikolla, sillä mies käveli ensimmäistä kertaa elämässään järven jäällä.

Andorrassa meillä on tottakai lunta ja kylmiä säitä myös. Jopa järven pintakin saattaa jäätyä. Mutta ei koskaan niin paksulla jääkerroksella, että sillä voi kävellä, naurahtaa Vales, joka kävi tutustumassa Kyrkösjärven jäähän yhdessä hyökkääjä Billy Ionsin kanssa.

Täällä oli viime viikolla todella kylmä, mutta silti kun näin jäätyneen järven, oli se ja kaikki lumi mielestäni niin kaunista, että piti päästä kävelemään siellä, Vales kertoo lopuksi.

Harjoitusottelu SJK – Ilves lauantaina 14.1. klo 14:15 Wallsport Areenalla. Peliin on vapaa sisäänpääsy. yläkerran pubi palvelee janoisia ennen ottelua ja tauolla. Alakerran kahvio on auki normaalisti. Tervetuloa!

Youness Rahimi pelaa Ilveksen paidassa lauantaina

SJK:n nuori laitahyökkääjä Youness Rahimi, pelaa ensi lauantaina Ilveksen paidassa SJK:ta vastaan. Mahdollisesti hän siirtyy kokonaan Ilvekseen, jolle hän antaa lauantain ottelussa näyttöjä tai jatkaa uraansa mahdollisesti jossain muussa seurassa. SJK-paitaan Rahimi siirtyi viime talvena, mutta peliaika jäi noin 300 minuuttiin koko kaudella. Maaleja Rahimi teki Veikkausliigassa yhden.

Ilveksessä on ennestään Rahimin lisäksi viisi entistä SJK-pelaajaa, Teemu Penninkangas, Marco Matrone, Ariel Tuco Ngueukam, Felipe Aspegren ja Eero Tamminen. Viime kaudella Ilvestä edusti myös entinen SJK-kapteeni Pavle Milosavljevic.

Penninkangas on Rahimin lisäksi kaikkien tuorein Jarkko Wissin valmentamaan Ilvekseen siirtynyt pelaaja.

Hyvä meininki täällä on ja olen pääsyt hyvin joukkueen juttuihin sisälle. Tuco tuli mukaan viime lauantaina ja odottelemme vielä muita ulkomaalaispelaajia mukaan joukkueeseen, kertoo Teemu Penninkangas.

Onhan se vähän erikoinen tilanne tulla Wallsportiin pelaamaan SJK:ta vastaan, sillä niin pitkä yhteinen historia meillä on takana. Wallsportissa on monet treenit treenattu ja pelit pelattu SJK:n kanssa. Kaiken lisäksi siirrostani on vasta niin vähän aikaa. Mutta toisaalta sitä odottaa paljon että näkee vanhoja pelikavereita, valmentajia ja muuta seuraväkeä, Penninkangas jatkaa.

Penninkangas odottaa kovaa ottelua lauantailta.

Minä jos kuka tiedän, kuinka kova joukkue SJK on. Ja tämä on mielestäni todella hyvä tasonmittaus meille, että missä vaiheessa menemme tällä hetkellä. On hauska myös päästä vääntämään kavereita vastaan, joiden kanssa on pelannut samassa joukkueessa monta vuotta. Heistä on tullut minulle todella hyviä ystäviä myös siviilielämässä. Mutta pelissä nämä pitää kuitenkin hetkeksi unohtaa, muistuttaa Penninkangas lopuksi.

SJK:lla ja Ilveksellä on muutenkin yhteistä historiaa, sillä molemmilla seuroilla on perustamisesta kulunut tänä vuonna kymmenen vuotta. Ilveksellä toki on nimenä huomattavasti pidempi historia takanaan. Molemmat joukkueet nousivat Kakkosesta Suomen huipulle lähes tasatahtia ja talvisin pelattavista kohtamisista on muodostonut jo pieni perinne. Viime kauden lopulla SJK ja Ilves kamppailivat myös Europaikoista ja mitaleista, SJK:n sijoittuessa lopulta kolmanneksi ja Ilveksen viidenneksi.

SJK:lla uusia kasvoja mukana ottelussa

SJK testaa lauantaina kahta nuorta pelaajaa, joilla molemmilla on takanaan junioriakatemia maailman kirkkaimmalta huipulta.

23-vuotias espanjalainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jordi Quintilla, tulee Seinäjoelle Yhdysvaltojen pääsarjassa MLS:ssä pelaavasta Sporting Kansasa Citysta. Hän on alunperin FC Barcelonan maineikkaan La Masia-junioriakatemian kasvatti ja noussut sen kautta mukaan FC Barcelonan reservijoukkueeseen. Barcelona-sopimuksen jälkeen hän edusti Ranskassa 2.liigan Ajacciota, kunnes siirtyi kaudelle 2015-2016 MLS:ään. Pääosin hän on pelanut keskikentällä tai jommalla kummalla laidalla hyökkäävässä roolissa.

22-vuotias vasen laitapuolustaja Stefan Marinkovic, on syntynyt Sveitsissä, mutta edustanut poikien maajoukkueissa sekä Sveitsiä että Serbiaa. Marinkovic on Suomessa ennestään tuttu pelaaja, sillä hän pelasi kaudella 2014 Turun Interissä. Junioriuransa hän aloitti Sveitsin FC Luzernissa ja oli muun muassa Arsenalin ja Juventuksen joukkueissa testillä, päätyen lopulta Amsterdamin Ajaxin akatemiaan komivuotisella sopimuksella. Ajaxissa hän kärsi vakavan loukkaantumisen 2012, joka piti hänet sivussa kokonaisen kauden. Lopulta hän päätyi Turun Interiin ja pelejä Veikkausliigassa tuli kasaan 24. Interin jälkeen hän on pelannut Slovakian, Serbian ja Bosnian sarjoissa.

Lauantain pelissä saatetaan nähdä muitakin uusia kasvoja, varsinkin omista nuorista mukaan nostettuja pelimiehiä.

Sivussa lauantaina on varmuudella maajoukkueen mukana Arabiemiraateissa olevat Matej Hradecky ja Juhani Ojala, sekä pienestä kauden jälkeen suoritetusta operaatiosta toipuva Jarkko Hurme. Nuori Arttu Aromaa on ollut influenssan kourissa vielä alkuviikosta ja hänen pelaamisensa lauantaina selviää lähempänä ottelua. Muuten kaikki SJK:n sopimuspelaajat ovat mukana.