123 456 7890

SJK U23 matkaa Kakkosessa Tornioon, SJK U20 Helsinkiin ja SJK U17 pelaa Pohjanmaan derbyn Vaasassa. Peleistä kenties tärkein on juuri SJK U17 joukkueen ottelu VPS:n junioreita vastaan, sillä SJK U17 tarvitsee pisteitä varmistaakseen B-nuorille paikan ensi talven SM-karsintasarjaan. SJK U23 omaa Kakkosessa vielä saumat Ykkösen nousukarsintaan, mutta se vaatisi täydellistä loppukautta ja muiden ristiinpelaamista. SJK U20:n kausi A-nuorten SM-sarjassa on kolmen viimeisen ottelun aikana pelaajien yksilökehitystä ja sijoituksen parantamista keskikastissa.

SJK U23 kohtaa lauantaina 15.9. klo 17:00 TP-47 vierasottelussa Tornion Pohjan Stadionilla. Ottelu on Kakkosen C-lohkoa ja kun pelejä on jäljellä tämä mukaan laskettuna kolme, on SJK U23 viiden pisteen päässä toisena olevaan TPV:aan ja kahdeksan pisteen päässä kärjessä olevasta GBK:sta. Lohkon voitosta ja varmasta nousukarsintapaikasta kamppailee enää GBK ja TPV. Kolmen Kakkosen lohkon yksi paras kakkonen pääsee niin ikään mukana nousukarsintaan ja mahdollisesti tuo joukkue voisi tulla juuri C-lohkosta. Pistevertailua tehtäisiin kuitenkin muiden lohkojen kakkosten kanssa.

Jotta SJK U23 pääsisi vielä toiseksi lohkossa, pitäisi sen voittaa vähintään kaksi kolmesta viimeisestä ottelustaan ja TPV:n hävitä kaikki loput ottelut. GBK:n ohittamiseen vaadittaisiin kaikkien kolmen ottelun voittamista ja GBK:n pitäisi hävitä kaikki kolme omaa otteluaan. SJK U23:n takana niskaan hengittää vielä Oulun Hercules, joka on tasapisteissä SJK:n kanssa, mutta takana heikommalla maalierolla. Viidentenä oleva KuFu-98 on neljän pisteen päässä.

Sarjapaikka Kakkoseen on joka tapauksessa ollut jo varma jonkin aikaa ja tuo saavutus olikin kauden päätavoitteena. Nousukarsintaan pääseminen olisi jo huikea saavutus, saati niiden kautta nouseminen ensi kaudeksi Ykköseen. Täysin mahdollista tuo kuitenkin on edelleen.

Edellisessä ottelussaan SJK U23 tasasi pisteet lohkon kärjessä olevan GBK:n kanssa ja piti nousukarsintahaaveet siten vielä elossa. SJK tasoitti ottelun, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Esitys oli joka tapauksessa pelissä erinomainen ja se lupaa hyvää Tornion vierailulle.

Lauantain vastustaja TP-47 on sarjassa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä ja kuuden pisteen päässä putoamisviivan yläpuolella olevasta Tampere Unitedista. TP-47 tarvitsisi säilyäkseen voitot kaikista lopuista peleistään ja tulee taatusti tekemään kaikkensa, jotta SJK U23 kaatuisi lauantaina. Jos SJK U23 voittaa, tarkoittaa se torniolaisille tippumista Palloliiton sarjoista Kolmoseen. Pohjalaisittain on mielenkiintoista, että TP-47:n kanssa tippumista vastaan kamppailee myös Vasa IFK ja Närpes Kraft. Kraft on TP-47:n kanssa tasapisteissä ja VIFK heidän yläpuolellaan kaksi pistettä enemmän keränneenä. SJK U23:n edellä oleva TPV kohtaakin lauantaina juuri Närpes Kraftin ja sekä Kraftilla että SJK:lla olisi mahdollisuudet auttaa toinen toisiaan voittamalla ottelunsa.

Mielenkiintoinen päivä joka tapauksessa tiedossa Kakkosessa ja toivotaan että ottelut menevät SJK U23:n kannalta siten, että pelattavaa riittää vielä jäljelle jääviin kahteen otteluun.

TP-47 – SJK U23 lauantaina 15.9. klo 17:00.

SJK U20 joukkueen kausi A-nuorten SM-sarjassa on kolmea peliä vaille taputeltu ja SM-sarjassa pelaamisen myötä kaikille SM-sarjan joukkueille on automaattisesti paikka ensi talven SM-karsintasarjaan varma. SJK U20 on sarjassa kahdeksantena, eikä omaa enää mahdollisuuksia mitaleille, kun piste-ero kolmantena olevaan FC Interiin on jo kymmenen pistettä. Sen sijaan loput ottelut voittamalla se voisi olla vielä neljäs.

SM-sarjan keskikastissa TPS, HJK, PK-35, SJK ja KuPS ovat kaikki yhden pisteen sisällä. Sarjan viimeisenä oleva VIFK puolestaan SJK U20:stä jo 15 pistettä jääneenä. Siten loppukauden tavoitteena on ainoastaan kehittää pelaajien yksilötaitoja, antaa peliaikaa vähemmän pelanneille ja valmistautua ensi talven SM-karsintasarjaan. Tällä kaudella SM-sarjaa paljon pelanneet ja vielä B-juniori-ikäiset, on siirretty pelaamaan B-nuorten Ykkösessä ensi talven SM-karsintapaikasta taistelevan SJK U17 joukkueen riveihin tai osa pelaa jo Kakkosta SJK U23:n kanssa.

Myöskään sunnuntaina vastaan tulevalla PK-35:llä ei ole ottelussa enää panoksia.

A-nuorten SM-sarjaa, PK-35 – SJK U20 sunnuntaina 16.9. klo 14:00.

SJK U17 kohtaa VPS:n U17 joukkueen Vaasassa sunnuntaina klo 13:15. Ottelu on Pohjanmaan derby sekä B-nuorten Ykkösen ottelu. SJK U17 on parhaillaan pitkässä tappiottomien otteluiden putkessa ja toisena sarjataulukossa, pisteen päässä JJK:sta. Takana kolmantena on JIPPO kahden pisteen päässä. Pelejä on kaudesta jäljellä neljä ja kauden pääteeksi kaksi parasta nousee suoraan mukaan talvella pelattavaan SM-karsintasarjaan. Kolmanneksi jäävä joukkue joutuu pistevertailuun muiden lohkojen joukkueiden kanssa.

Paikka SM-karsinnassa olisi SJK:lle tärkeä, sillä juuri alkaneen jalkapallolukion pelaajat pelaisivat muun muassa tätä sarjaa talven aikana ja tämä kausi on osoittanut, että SJK U17 on liian kova joukkue pelaamaan Ykkösessä.

Sunnuntain vastustaja VPS havittelee niin ikään paikkaa SM-karsintasarjasta ja se on kuudentena, kuuden pisteen päässä SJK:sta. Sunnuntaina tullaan siten varmasti näkemään kuuma kamppailu Pohjanmaan herruudesta sekä tärkeistä pisteistä.

SJK U17 on pelannut 18 ottelua putkeen ilman tappiota ja talvikaudella SJK U17 kohtasi VPS:n ensin harjoitusottelussa ja myöhemmin SM-karsintasarjassa. Molemmilla kerroilla SJK oli selvästi vahvempi ja maalit on kahdesta ottelusta SJK:n hyväksi peräti 13-0. Ykkösen syyskierroksella VPS on kuitenkin ottanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme voittoa.

B-nuorten Ykköstä, VPS-j – SJK U17 sunnuntaina klo 13:15.