123 456 7890

SJK Akatemia otti 2-3 voiton Kakkosen C-lohkon vierasottelussa Iisalmen PK-37:n vieraana. Kotijoukkue taisteli selkä seinää vasten tippumista vastaan ja aloittikin ottelun väkevästi, menemällä heti kahden minuutin pelin jälkeen johtoon. PK-37 vielä lisäsi johtoaan ensimmäisellä puoliskolla ja tauolle mentiin 2-0 tilanteeessa. Lopulta SJK Akatemian Joonas Lepistö iski kavennusosuman tunnin pelin jälkeen ja vieralija pääsi peliin mukaan. Lisää tuli kymmenen minuutin välein ja voittomaalin SJK Akatemialle teki Kuutti Matila. Kotijoukkueelle tappio tiesi tippumista Kolmoseen. Lepistön tekemät kaksi maalia, nostivat hänet jälleen yksin Kakkosen maalipörssin kärkeen 22 maalillaan. Runkosarjaa on pelaamatta vielä kaksi ottelua ja SJK Akatemia kohtaa seuaavaksi kotiottelussa VPS J Akatemian viikon päästä sunnuntaina 29.9. klo 15:00. Samalla se voi jo varmistaa käytännössä sarjanousun tuossa ottelussa, mutta se riippuisi muiden otteluiden tuloksista. Myös runkosarjan jälkeen pelattavan nousukarsintasarjan alustava ohjelma on selvillä ja se löytyy SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. Sarjataulukkoa pääsee katsomaan tästä.

PK-37 – SJK Akatemia 2-3 (2-0)
1-0 2 min Viljami Aittokoski
2-0 26 min Doot Myan
2-1 64 min Joonas Lepistö
2-2 75 min Joonas Lepistö
2-3 84 min Kuutti Matila

PK-37 sai otteluun onnekkaan alun, kun se meni johtoon SJK Akatemian purkupallosta tulleella kaukolaukauksella. Sen jälkeen kotijoukkue siirtyi puolustusasemiin ja luotti vastaiskuihin. Se tuottikin tulosta, kun PK-37 siirtyi jo 2-0 johtoon. Niissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Tauon jälkeen pelitapahtumia hallitsi täysin vierailija. SJK Akatemia kavensi tunnin pelin jälkeen kulmatilanteesta, Joonas Lepistön puskumaalilla. Sama mies oli asialla tasoituksessa, saatuaan Sami Sipolan hyvän keskityksen boksiin ja Lepistö ampui suoraan ilmasta pallon sisään. Sipola puolestaan oli järjestelemässä myös voittomaalia, syöttäen ensin Lepistölle, jonka laukauksen ohjasi sisään takatolpalta Kuutti Matila.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Arttu Aromaa, Valtteri Olsbo, Joona Lautamaja, Sami Sipola, Robbie Malolo (69’ Juuso Takanen), Topias Uusi-Autti (46’ Kaarlo Rintamäki), Matias Vainionpää, Daniel Håkans, Joonas Lepistö ja Kuutti Matila.