123 456 7890

Kadonneen voiton metsästys
Nyt kaivataan kehiin valkokankaille Indiana Jonesin roolissa palanneen Harrison Fortdin kaltaista kadonneen aarteen metsästäjää, sellaista sankaria, joka lopussa saa kaunottaren, löytää aarteen ja virnistää kaupan päälle. Seinäjoen Jalkapallokerhon olisi nyt löydettävä se sankari tai sankarit, joiden johdolla saadaan voittotili auki ja pikaisesti.

Ensimmäinen mahdollisuus sankarin viittaan pukeutumiseen on jo huomenna, jolloin joukkue matkustaa Kuopion Magnum Areenalle sarjanousijaksi povatun Kingsin vieraaksi. Kaiken piti olla pedattuna Kingsin huimalle nousukiidolle valmiiksi, sillä sarjaohjelmakeiju oli heittänyt hellämielisesti joukkueelle ensimmäiset viisi ottelua kotikentälle.

Viimekautisten esitysten valossa kotijoukkueen voittokulkua odoteltiin, mutta toisin on käynyt. Jo kauden avauksessa Kings kärsi ensimmäisen tappionsa hävittyään FC Kiistolle 2-1. Jatkoa seurasivat kotitappiot GBK:lle ja Norrvalla FF:lle numeroin 1-0. Vasta neljäs kotiottelu tuotti 2-1 -voiton FC YPA:sta.

Kerholla ei ole juurikaan ollut syytä virnistelyyn tähän mennessä. Alla on kaksi kotitappiota ja kaksi vierastasapeliä. Etenkin viime keskiviikon kotitappio Oulun Jalkapallon Tuki -nimistä seuraa vastaan, joka sarjassa esiintyy OPS-jp:n nimellä, oli todellinen osoitus siitä, miten julmaa, raadollista ja epistä jalkapallo voi joskus olla. Taivaankappaleet eivät ole missään nimessä olleet mustapaitojen maailmankatsomusta sivuavalla tavalla kohdillaan vielä toistaiseksi.

Se ei suinkaan tarkoita, että synkkyyteen olisi vaivuttu. Kun kuuntelee joukkueen pelaajia, ei sellaista ajatusta mieleen tule.

Lauantaina sivussa ovat joka tapauksessa Juha Etelä-Aho, Tiitus Lehtinen, Jyri Nieminen ja Toni Kujala, sekä luonnollisesti Jukka Yli-Renko ja Pekka Väänänen.

Kokkolan Pallo-Veikoista saadaan apuun nuori Benjamin Storbacka, joka on jyökkäävä keskikenttäpelaaja. Myös Aleksi Paavolainen olisi tullut mukaan, mutta Öja-73:a vastaan keskiviikkona cupin ottelussa tullut polvivamma estää pelaamisen.

Kuopioon mennään yhden maalivahdin voimin, mutta Matti Tervasmäki osoitti olevansa vallan kykeneväinen hoitamaan homman tultuaan vartin jälkeen Jyri Niemisen tilalle keskiviikkona. On myös enemmän kuin todennäköistä, että Jussi Kankaanpään debyytti tälle kaudelle näkee päivänvalon Kuopiossa. Ne, jotka “Jussukan” tuntevat, tietävät, että jotakin tulee tapahtumaan takuuvarmasti.

Koska Kuopiossa junioripelit ajavat Kakkosen otteluiden edelle, eikä aina tahdo seurajohtajien muistissa pysyä miten otteluiden alkamisesta on sovittu, pelaa Kerho jälleen lauantai-illan kamppailunsa lähes tummuvassa illassa. Viime viikonloppuna saatiin moisesta kokemusta Oulussa. Nyt rymistellään sitten Kuopiossa klo 18.00 alkaen. Alustavasti peli oli sovittu pelattavaksi klo 16.00, mutta Kingsissä sisäinen tiedottaminen on ollut rahtusen lapsenkengissään, joskin ulkoinen toimii moitteettomasti. Kertoihan seura julkisuuteen keskiviikkona Tero Taipaleen siirtyvän Vaasan Palloseurasta seuraan loppukaudeksi. Olikohan kukaan muistanut kertoa tuosta Terolle, sillä mies pelasi kuitenkin jo torstaina Kuopion Palloseuran riveissä farmiyhteistyön tiimoilla. Hyvä näin, sillä lauantaina kokenutta jyrä ei nähdä Kerhon riesana.op”