123 456 7890

Aijoittain kaatosateeksi yltynyt vesisade viilensi Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Moinen ei kuitenkaan SJK:n menoa hidastanut, vaan SJK nappasi täyden pistepotin ja samalla SM-mitalihaave otti aimo harppauksen kohti realismia. Ottelu oli myös jo kymmenes putkeen ilman tappiota. Akseli Pelvas nousi maalillaan joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen ja kauden yhdeksäs osuma nostaa miehen mukaan koko sarjan maalitykkien taistoon. Myös Juho Lähteelle maali oli merkityksellinen, sillä se oli miehen ensimmäinen SJK paidassa kotikentällä ja samalla ensimmäinen tähän asti TPS:ää edustaneelle pelaajalle vanhaa seuraansa vastaan.

SJK – TPS 2-1 (2-1)

1-0 02 min Juho Lähde

2-0 14 min Akseli Pelvas

2-1 44 min Sami Rähmönen

SJK sai otteluun erinomaisen alun ja siirtyi johtoon jo toisella minuutilla. Johannes Laaksonen antoi pitkän syötön Toni Lehtiselle, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Jukka Lehtovaara torjui pallon eteensä ja Juho Lähde nappasi pallon ja iski sen tylysti maaliin. Maali oli TPS:n kasvatille ja täksi kaudeksi SJK:hon siirtyneelle Kyöstille kauden toinen. SJK myös jatkoi vahvasti. Juho Lähde antoi kulmapotkun Toni Lehtiselle, joka syötti viereen Justin Mooselle. Moose laukoi ja Lehtovaara torjui hiukan eteensä, mutta onnistui lopulta vangitsemaan pallon.

TPS oli erittäin lähellä tasoitusta ottelun 13. minuutilla. 18-vuotiaan Niklas Fribergin erinomainen kaukolaukaus kolahti ylärimaan ja sen jälkeen Patrik Lomski pääsi kokeilemaan entisen joukkuekaverinsa Luis Fernandon nykykuntoa ja joutui toteamaan sen hyväksi. SJK siirtyi kahden maalin johtoon seuraavasta hyökkäyksestä. Justin Moosen huikea keskitys löysi Akseli Pelvaksen, joka teki jo kauden yhdeksännen maalinsa. Samalla Pelvas nousi maalipörssissä viidenneksi. Pelvas on tehnyt viisi maalia viimeisessä viidessä ottelussa.

20. minuutilla Johannes Laaksonen antoi jälleen näytteen loistavista kaukolaukauksistaan. Jukka Lehtovaara torjui 25 metristä lähteneen yläkierteisen laukauksen vain vaivoin yläriman kautta kulmaksi. Reilun puolen tunnin jälkeen Justin Moose syötti oikeaan laitaan Akseli Pelvakselle. Pelvas leikkasi keskelle ja laukoi, mutta veto tuli suoraan Lehtovaaralle.

Ensimmäinen puoliaika alkoi hyvin, mutta loppui huonosti. Pavle Milosavljevicille sattui musta hetki ja joukkueen kapteeni oli lähellä pistää pallon omaan maaliin. Tilanteesta tuli kulmapotku ja lopulta jälkitilanteesta syntyi TPS:n kavennusmaali. Luis Fernando onnistui nyrkkeilemään keskityksen pois boksistaa, mutta pallo kuitenkin pysyi TPS:llä ja Sami Rähmönen tälläsi pallon voimalla verkkoon.

Toni Lehtinen oli lähellä päästä läpiajoon 53. minuutilla. Niklas Blomqvist repäisi Lehtisen kumoon ja SJK sai vapaapotkun noin 20 metristä. Akseli Pelvaksen vapaapotku oli erittäin hyvä, mutta Lehtovaara venyi pallon eteen. TPS vaihtoi pitkään loukkaantumisista kärsineen Santeri Mäkisen kentälle 73. minuutilla. Mäkisen viimeisestä liigaottelusta oli ehtinyt kulua jo yli kaksi vuotta.

TPS ei saanut takaa-ajoaan kunnolla käyntiin ja SJK:n kolmas maali oli lähellä pariinkin otteeseen. Vartti ennen loppua Justin Moose pelasi Akseli Pelvaksen puolittaiseen läpiajoon, mutta TPS-puolustaja liukui palloon ja pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Richard Dorman keskitti oikealta ja Timo Tahvanainen pääsi laukomaan pilkun kohdalta, mutta laukaus karkasi reilusti yli maalin. Viisi minuuttia ennen loppua Akseli Pelvas syötti Justin Moosen läpiajoon, mutta Jukka Lehtovaara onnistui torjumaan. SJK:lla on nyt 10 perättäistä tappiotonta ottelua.

Kaksijakoiset fiilikset jäi tästä pelistä. Alku oli tosi huono, SJK painoi kovaa päälle. Päästiin vähän peliin mukaan ja saatiin pari paikkaa. Loppua kohden alkoi näyttää paremmalta meidän kannalta. SJK oli kuitenkin koko ajan vaarallinen ja meillä oli isoja ongelmia siinä, miten heidän hyökkäyspään pelaajat liikkuivat. SJK:n nostot linjan taakse tuottivat ongelmia. Toiselle jaksolle parannettiin peliä. SJK tippui aika alas puolustaessa, eikä meillä ollut aseita sen murtamiseen. Pieniä hässäköitä saatiin lopussa, mutta ei selkeitä maalipaikkoja juuri lainkaan. Takaa-ajo jäi vähän vaisuksi, sanoi TPS:n maalivahti Jukka Lehtovaara.

Aika samoilla mietteillä Lehtovaaran kanssa. Meillä oli tosi hyvä alku tänään. Päästiin TPS:n selustaan ja TPS:n puolustuslinjan eteen pelaamaan. Saatiin kaksi maalia aika nopeasti. Vähän ehkä otettiin käsijarru käyttöön. Puolustettiin löysästi ja oltiin vähä jäljessä ja TPS iski 2-1-maalin ekan puoliajan loppuun. TPS sai muutaman kerran aika hyvin painetta toisella puoliajalla, sanoi 1-0-maalin tehnyt Juho Lähde.

SJK aloitti todella terävästi ja oli meitä selkeästi edellä. Kaksi hienosti viimeisteltyä maalia SJK:lta. Niistä ainakin toinen syntyi sellaisesta tilanteesta, jota osasimme odottaa. Ei vaan saatu kiinni. Päästiin pikku hiljaa mukaan peliin. Pelasimme lopussa hyvin, toivottavasti se jatkuu loppukauden. Olen ylpeä siitä, miten me pelasimme SJK:ta vastaan. Fribergiltä ja Blomqvistilta hieno peli, heillä ei ole vielä paljoa pelejä. Santeri Mäkiseltä ensimmäinen liigapeli kahteen vuoteen, oli todella mukava saada hänet mukaan, sanoi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Tiedettiin, että tulee tiukka vääntö. Aloitettiin peli hienosti. TPS paransi ja teki homman meille vaikeaksi. Toisella jaksolla TPS laittoi painetta, mutta pystyimme ottamaan paineen pois. Siinä näkyi, kuinka olemme tällä kaudella kehittyneet. Oltais haluttu toisella jaksolla syötellä paremmin, mutta TPS teki pelaamisen meille hankalaksi. Nuoret jätkät pelasi todella rohkeasti TPS-paidassa. Kaikki pelit Tepsiä vastaan ovat olleet tasaisia, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n Justin Moose, kaksi tähteä Akseli Pelvakselle ja yksi tähti myös SJK:n pelaajalle, eli maalivahti Luis Fernandolle.

SJK kohtaa seuraavaksi FC Hongan Espoossa ensi sunnuntaina 28.9. klo 17.00. Kaikki Veikkausliigajoukkueet pelaavat tuolloin samaan aikaan ja tuo kierros tulee myös YLE:n Urheiluviikonlopussa suorana lähtyksenä futiskierroksen tapaan, eli päälähetyksenä on yksi ottelu ja muihin otteluihin mennään aina kun niissä tapahtuu.

SJK: Luis Fernando MV, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Richie Dorman (90′ Matti Lähitie), Zeljko Savic, Johannes Laaksonen, Marco Matrone, Juho Lähde (58′ Gert Kams), Justin Moose, Akseli Pelvas ja Toni Lehtinen (68′ Timo Tahvanainen).

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla

Ottelun videokooste:

Lehdistötilaisuus videolla: