123 456 7890

SJK pelaa maanantaina taas OmaSp Stadionilla, kun se kohtaa PS Kemin klo 19:30 alkavassa ottelussa. Juhannuksena SJK-pelaajat viettivät yhden vapaapäivän perheiden ja ystäviensä parissa rentoutuen. Nyt maanantaina joukkue lähtee hakemaan voittoa kotiottelusta.

– Jos analysoimme hyvin tarkkaan kaksi edellistä otteluamme, olisimme voineet jopa voittaa ne molemmat. Meidän täytyy ymmärtää, että tappioista huolimatta teemme hyvin töitä, taistelemme otteluissa ja olemme saanet paikat ratkaista. Molemmat edelliset ottelut olivat todella vaikeita otteluita hyviä joukkueita vastaan, mutta silti olisimme voineet voittaa ne molemmat. Olimme siinä jopa lähellä. Meidän täytyy vain jatkaa kovaa työntekoa, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

– Tietenkin meidän täytyy korjata myös joitain ongelmia pelissämme. Varsinkin meidän täytyy onnistua maalinteossa. Jalkapallon perusjuttu on maalinteko ja ilman että onnistumme siinä, emme voi voittaa otteluita. Pelaajani tekevät todella kovaa töitä joka harjoituksessa ja uskon että voittoja alkaa tulemaan kun jatkamme tähän tapaan, Roca jatkaa.

Samaa mieltä päävalmentajan kanssa on kokeneempaa pelaajakaartia edustava Erfan Zeneli.

– On meillä ollut huonoa onneakin, mutta ehkä meidän täytyy vielä tarkemmin keskittyä otteluihin. Mielestäni edelliset pelit ovat menneet siten että kumpi vain olisi voinut voittaa ne. Meillä on ollut paikkoja ja vastustajilla on ollut paikkoja. Se olisi ihan eri asias jos meillä ei olisi ollut paikkoja tehdä maaleja, mutta kun meillä on ollut niitä. Se harmittaa tietenkin, sanoo Zeneli.

– Toivotaan nyt että ne tolpat mitä olemme vedelleet tähän asti kahdessa edellisessä pelissä, alkaisi nyt maanantaista alkaen uppoamaan, toteaa Zeneli, joka itse ampui VPS:aa vastaan tolppaan 0-0 tilanteessa ja edellisessä Ilves-ottelussa ylärimaa kolisutti Facundo.

SJK kohtasi PS Kemin jo kertaalleen keväällä ja silloin isäntäjoukkue käytti tehokkaasti paikkansa hyväkseen.

– Kun me hävisimme siellä viimeksi, olimme mielestäni siinä ottelussa selvästi hallitsevampi joukkue. Mutta PS Kemi on hyvä vastahyökkäysjoukkue. Ja he ovat entisestään kehittyneet pelaamisessaan, joten ei tule varmasti helppo peli nytkään. Mutta tottakai kotona me lähdemme voittamaan ja ihan sama kuka tänne tulee, niin aina me koitamme voittaa. Nyt ei ole vain pallo oikein pomppinut meille. Pitää toivoa että se kääntyy ja samalla pitää varoa PS Kemin erikoistilanteita. Heillä on isokokoinen joukkue. Ja kun otetaan vastahyökkäykset pois, niin luulen että kolme pinnaa jää tänne, arvioi Zeneli lopuksi.

Tähän otteluun on kutsuttu maakunnan juniorijoukkueita katsomaan alueen lippulaivan ottelua. Junioreita onkin tulossa lähes 400. Ennen ottelua juniorijoukkueilla on oma huutokilpailunsa, joten kannattaa olla ajoissa katsomossa paikalla.

Carlsberg Sports Barissa on ennen ottelua Atik Ismailin Vihreän veran vieraat -kirjan julkistamistilaisuus ja paikalla on kirjailijamaestro itse, sekä kirjan sisältöön vaikuttaneita seinäjokelaisia futismiehiä. Kirja kertoo Suomessa pelanneista ensimmäisistä ulkomaalaispelaajista.

Tapahtuma alkaa heti kun Carlberg Sports Barin ovet aukeaa, eli klo 17:30. Muut palvelut Stadionilla aukeaa klo 18:30 ja ottelun avauspotku suoritetaan klo 19:30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Tervetuloa!

Päästäänkö OmaSp Stadionilla kuuntelemaan pitkästä aikaa Lou Reedin Perfect Day -kappale ottelun jälkeen? Edellinen voitto tuli toukokuussa.

PS Kemi tulee vieraaksi OmaSp Stadionille

PS Kemin hyökkääjä Filip Valencic on hirmuiskussa ja nyt kun HJK:lle 11 maalia ennen siirtoaan Glasgow Rangersiin iskenyt Alfredo Morelos on lähenyt, on Valencic kenties jopa Veikkausliigan kuumin pelaaja. Hän on tehnyt kahdeksan maalia sekä syöttänyt neljä ja on tärkein yksittäinen syy sille, miksi PS Kemiä voi pitää jopa tällä hetkellä yhtenä suurimmista yllättäjäjoukkeista.

Alunperin Jari Åhmanin valmentamalle joukkueelle povattiin vaikeaa kautta, mutta juuri nyt joukkue on sarjassa seitsemäntenä, vain kahden pisteen päässä pelin enemmän pelannutta KuPS:aa, joka on kolmantena. PS Kemi on tällä hetkellä jo viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Voitot sinä aikana on tullut Ilveksestä, IFK Mariehamnista ja HIFK:sta, ja tasapelit FC Lahdesta ja JJK:sta.

Meri-Lapin ylpeyden onnena on erittäin onnistuneet pelaajavahvistukset, sllä hyökkääjä Valencicin lisäksi maalivahti Oskari Forsman on loistanut ja keskikentällä MLS-kokemusta omaava Abdoullie Mansally on ollut yksi sarjan parhaimpia pelaajia.

PS Kemi kohtasi SJK:n jo tänä keväänä Kemissä ja tuolloin isäntäjoukkue onnistui lähes jokaisesta paikastaan, vaikka SJK hallitsi muuten kenttätapahtumia. PS Kemi voitti 3-1 luvuin. Tuolloin SJK epäonnistui rangaistuspotkussa ja ainokainen osuma syntyi kulmapotkusta Tomas Hradeckyn puskusta.

Joukkueessa pelaa myös SJK-väelle tuttuja pelaajia. Nuori hyökkääjä Rasmus Karjalainen pelasi vielä kaudella 2015 SJK:n reservijoukkueessa Kakkosta. Kokenut hyökkääjä Jussi Aalto oli SJK:ssa talvikaudella 2014 ja keskikentän Matias Ojala sekä Aleksi Gullsten kävivät aikoinaan testissä muutama vuosi sitten.

Rasmus Karjalainen tuulettamassa maalia kaudella 2015. Kuva Pasi Palo.

Hetemaj palaa pelikiellosta

SJK saa mukaan kokoonpanoonsa keskikentän Mehmet Hetemaj’n, joka puuttui pelikiellon vuoksi ennen Juhannusta pelatusta Ilves-ottelusta. Torstain ottelussa itseään loukkasi puolustaja Richie Dorman, mutta vielä ei ole tarkempaa tietoa miehen loukkaantumisen vakavuudesta, sillä jatkotutkimuksia tehdään maanantaina. Todennäköisesti hän on kuitenkin sivussa ainakin maanantain pelistä.

Muuten tilanne on sama kuin edelliseen otteluun lähdettäessä ja aiemmin sivussa olleet Dani Hatakka, Johannes Laaksonen ja Jesse Sarajärvi ovat jälleen täydessä iskussa. Ensin mainuttu kaksikko on jo pelannutkin loukkaantumistensa jälkeen. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

SJK on jäänyt maaleitta kahdessa edellisessä ottelussaan, vaikka pallo on käynyt pariinkin kertaan tolpassa. Edelliset osumat syntyivät voitollisessa HIFK-vierasottelussa. Uusi valmentaja Manuel Roca on ollut nyt joukkueen mukana neljässä ottelussa, joista tosin ensimmäiseen hän joutui kylmiltään, vain valmistavien harjoitusten jälkeen. Tärkeitä pelaajia on ollut tuona aikana myös maajoukkueissa ja loukkaantuneena, joten millään muotoa alku ei ole ainakaan ollut helppo. Silti pelissä alkaa näkymään parantumisen merkkejä ja miehen omien sanojen mukaan kaikki lähtee ensin puolustuksesta. Maalinjohtaneista yksittäisistä virheistä huolimatta, puolustus onkin muuttunut vahvemmaksi. Nyt pitäisi saada vielä hyökkäys kuntoon. Asiaa ei helpota se, että joukkueessa on tällä hetkellä periaatteessa vain yksi puhdas hyökkääjä ehjänä. Aristote Mboma on edelleen loukkaantuneena sivussa.

SJK:n viimeisin kotivoitto tuli toukokuussa Rovaniemen Palloseurasta murskaluvuin. Josko nyt olisi vuoro toisen lappilaisjoukkueen kustannuksella?

Aristote Mboma tuuletti kahta maaliaan toukokuussa RoPS:a vastaan. Seuraavassa KuPS -vierasottelussa hän loukkaantui ja on ollut siitä lähtien sivussa.

Maanantain ottelun lipunmyynti ja järjestelyt

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Maanantaina se aukeaa klo 17:30. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Ennen ottelua, heti Carlsberg Sports Barin auettua, on siellä entisen huippufutarin ja nykyisen kirjailijan, Atik Ismailin Vihreän veran vieraat -kirjan julkaisutilaisuus, jossa on kirjailijan itsensä lisäksi paikalla seinäjokisia jalkapallovaikuttajia jotka ovat olleet mukana kertomassa tarinoita kirjaa varten. Muun muassa Sepsi-78:ssa aikoinaan hurmannut Ferenc Bene on kirjassa isosti esillä.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Tähän otteluun on kutsuttu maakunnan juniorijoukkueita vieraaksi ja heillä on oma huutokilpailunsa vähän ennen ottelun alkua OmaSp Stadionin katsomossa. Junioreita saapuu kaikkialta maakunnasta ja heitä on yhteensä noin 400. Heidät sijoitetaan Eteläkatsomon blokkeihin 120 ja 121. Joukkueiden välinen huutokilpailu alkaa noin klo 19:10 kuuluttajan johdolla.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Mahdollisesti paikalle tulevat PS Kemin -kannattajat voivat sijoittua Eteläkatsomon lohkoon 115 ja he voivat käyttää Eteläkatsomon palveluita. Itäpäätyä ei avata yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Lippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!