123 456 7890

SJK:n keskikenttäpelaaja Jussi Vasara lopettaa ammattilaispelaajana uransa tämän kauden jälkeen ja siirtyy juniorivalmennukseen täysipäiväisesti. Vasaran sopimus SJK:n kanssa päättyy tähän kauteen. Uusi valmentajapesti Espoon Palloseuran Akatemiassa alkaa kaudella 2017.

Seinäjoelle perheensä kanssa tammikuussa 2015 muuttanut Jussi Vasara on 29-vuotias ja hän on pelannut urallaan 238 Veikkausliigaottelua. SJK:ta hän on edustanut kahden kauden aikana 56 ottelussa ja tehnyt niissä tähän mennessä 11 maalia. Näistä maaleista peräti 6 on voittomaaleja. Vasara on edustanut SJK:ta myös Suomen Cupissa ja pelannut kaikissa SJK:n tähän mennessä pelaamissa euro-otteluissa. Pelaajauransa lisäksi, hän on toiminut juniorivalmentajana SJK-juniorien joukkueissa. SJK:ssa Vasara voitti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden ja toista kertaa Suomen Cupin.

Haluan sanoa kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukanani pelaajaurani aikana. Uskomattoman paljon unohtumattomia muistoja, niin ylämäistä kuin alamäistä. Kauden jälkeen on aika siirtää intohimo viivan toiselle puolelle. Olette rakkaita, kiittelee Jussi Vasara

Myös SJK:ssa kaikki ovat todella kiitollisia Jussi Vasaran panoksesta seuralle ja toivottavat parasta mahdollista tulevaisuutta uudelle uralleen, sekä hänen perheelleen.

SJK:n Veikkausliigakautta on jäljellä vielä kolme ottelua, kun SJK kohtaa ensin OmaSp Stadionilla FC Lahden perjantaina 14.10. ja maanantaina 17.10. PK-35 Vantaan. Kausi päättyy vierasottelulla HJK:ta vastaan sunnuntaina 23.10.

Alla olevassa videohaastattelussa Jussi Vasara avaa syvemmin ajatuksia uransa päättymisestä, ajasta SJK:ssa ja tulevista haasteista valmentajana.

Jussi Vasara

Helsingissä 14.toukokuuta 1987 syntynyt ja 181-senttinen Jussi Vasara, on Malmin Palloseuran kasvatti, joka junioriuransa loppuvaiheessa siirtyi HJK:n organisaatioon.

Hän ei kuitenkaan ole koskaan pelannut HJK:n edustusjoukkueessa isoveljensä Vesa Vasaran tapaan, paitsi Liigacupissa, mutta Klubi 04:ssä hän vietti yhden Kakkosen ja yhden Ykkösen kauden. Sen jälkeen syksyllä 2006, hän siirtyi Veikkausliigan FC Honkaan.

FC Hongassa kausi 2007 meni vielä tuntumaa hakiessa, mutta jo kaudella 2008 hän nousi seuran avainpelaajiin, pelaten 23 ottelua ja iskien niissä kolme maalia. Hongassa Vasara nousi myös joukkueen kapteeniksi kaudella 2013, oli mukana voittamassa kolmea SM-hopeaa kausina 2008, 2009 ja 2013, kahta Liigacupin mestaruutta kausilla 2010 ja 2011, sekä pelasi kolmasti Suomen Cupin finaalissa vuosina 2007, 2008 ja 2012, voittaen Suomen Cupin kaudella 2012. Pelejä seurassa kertyi kaikissa kilpailuissa yhteensä lähes kaksisataa.

Kaudella 2014 Vasaran alkukausi meni sivusuun loukkaantumisen johdosta. Loppukaudesta hän ehti kuitenkin pelata Hongan mukana vielä 18 ottelua ja tehdä niissä kolme maalia. Hän kirjoitti Hongan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen vielä syksyllä 2014, mutta joukkue menetti liigapaikkansa lisenssin eväämisen takia ja näin Vasara oli vapaa jatkamaan uraansa muualla.

SJK:n kanssa hän teki kahden vuoden pelaajasopimuksen tammikuussa 2015 ja oli mukana voittamassa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta ensimmäisellä kaudellaan. Kausi 2016 on vielä kesken, mutta SJK ja Vasara ovat jo ehtineet voittaa Suomen Cupin mestaruuden kuluvalla kaudella. Kuluva kausi on maalien muodossa miehen paras, sillä niitä on syntynyt jo yhdeksän, kun kolme ottelua on pelaamatta.

Tähän mennessä Vasara on pelannut urallaan 238 Veikkausliigaottelua ja tehnyt niissä yhteensä 45 maalia. SJK:ssa pelejä on kaikki kilpailut mukaan lukien yhteensä 76 ja niissä yhteensä 13 maalia.

Jussi Vasara on pelannut yhden ottelun Suomen maajoukkueessa vuonna 2013, kohdaten isäntämaa Meksikon ystävyysottelussa. Hän on käynyt läpi Suomen poikamaajoukkueet, sekä pelannut U21-maajoukkueessa. Vasara oli tärkeässä roolissa, kun Suomi eteni alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin. Vasara teki kaksi maalia Itävallan verkkoon ja vei ottelun jatkoajalle. Lopulta Suomi voitti rankkareilla. Hän esiintyi Ruotsissa vuonna 2009 järjestetyissä kisoissa Suomen kaikissa kolmessa ottelussa.

Vasara aloitti juniorivalmennuksen jo Hongassa kaudella 2014 ja hän jatkoi juniorivalmentajana myös SJK:ssa. Kauden 2016 jälkeen hän siirtyy päätoimiseksi juniorivalmentajaksi Espoon Palloseuran akatemiaan.