123 456 7890

SJK kohtaa FF Jaron harjoitusottelussa perjantaina 21.12. klo 15:00. Wallsport Areenassa. Otteluun pääsee SJK:n kauden 2019 kausikortilla ilmaiseksi. Pääsylippu ilman kausikorttia maksaa viisi euroa. Hallissa on kioskipalvelut ja anniskelualue. SJK:n kausikortit myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Joulukuussa SJK on viettänyt kolmen viikon harjoittelujakson, joka päättyy tulevaan harjoitusotteluun perjantaina. Perjantain jälkeen SJK jää parin viikon joulutauolle, ja palaa heti vuodenvaihteen jälkeen tositoimiin.

Tämä on ollut mielenkiintoinen jakso. Meillä on uusia staffin jäseniä ja uusia toimintatapoja. Uutta on ollut myös tämän kaiken yhdistäminen. Tämä on mielestäni onnistunut, ja näyttää tähän mennessä hyvältä. Emme ole vielä harjoitelleet mitenkään erityisen kovaa, enemmänkin tutustuttaneet pelaajia systeemeihin. Sitä kautta olemme oppineet, mitkä jutut toimivat ja mitkä eivät, ja voimme hioa ne kuntoon tammikuuksi, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Olemme nyt tutustuneet toisiimme, suunnitelleet yhdessä harjoituksia, tuettu toisiamme ja antaneet palautetta. Jakso on ollut siinä mielessä hyvin intensiivinen ja nyt tunnemme kaikki toisemme paremmin. Mielestäni meillä on ollut todella hyvä kolmen viikon jakso. Olemme tehneet oikeita asioita, ja tämä on hyvä juttu tulevaisuuden kannalta, Eremenko jatkaa.

Pääasiassa harjoitukset ovat liittyneet näihin uusiin toimintatapoihin, mutta koska mukana on muutamia uusia pelaajia ja testipelaajia, olemme nyt lähestyessämme perjantain Jaro-peliä, käyneet läpi myös pelillisiä asioita. Olen näyttänyt, mitä haluan heiltä ja olemme käyneet hieman läpi pelin avaamista, puolustamista ja sitä miten me prässäämme. Perjantaina näemme miten he sisäistävät nämä ja toteuttavat niitä pelissä, kertoo Eremenko.

Peli on myös palkinto kolmen viikon harjoittelujaksosta. He ovat kuitenkin jalkapalloilijoita ja tiedän että he haluavat pelata, naurahtaa Eremenko lopuksi.

Uudet rutiinit ovat tärkeä osa SJK:n uutta toimintamallia, ja ne ovat saaneet paljon kiitosta myös pelaajilta. Edustusjoukkueen jälkeen uudet rutiinit ajetaan läpi myös SJK Akatemian joukkueisiin ja lopulta koko seuraan.

On ollut hyvät kolme viikkoa ja olen päässyt tutustumaan hyvin pelaajiin. Olemme lähteneet rakentamaan meidän uusia toimintatapojamme. Olemme tehneet hyvinkin systemaattisesti töitä sitä silmällä pitäen, että saadaan sitten tammikuusta hyvä ja ehjä treenijakso käyntiin, sanoo SJK:n suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujala.

Kun tulee uutena henkilönä seuraan, on tärkeää, että pääsee tutustumaan pelaajiin ja muuhun henkilökuntaan. Olin jo marraskuun aikana paljon Seinäjoella, ja valmistelimme tätä joulukuun jaksoa. Olemme rakentaneet nyt perusteita, yleisfysiikkaa ja loukkaantumisia ennaltaehkäisevää harjoittelua. Uusina rutiineina on otettu käyttöön toimia, jotka palvelevat päivän harjoituksia. On tiettyjä toimintamalleja, mitä tehdään aina ennen treenejä. Lisäksi on aktivoivia lämmittelyjä sekä treenejä varten omat lämmittelyt. Eri päiville on treenejä varten omia osioita sen mukaan, millainen treeni on tulossa. Pyritään näitä monipuolistamaan ja viemään vielä yksillöllisempään suuntaan, kun uusi vuosi lähtee liikkeelle, jatkaa Kujala.

SJK on ottanut käyttöön myös uutta teknologiaa ja pelaajien ravintohuoltoon sekä nukkumiseen on kiinnitetty aikaisempaa enemmän huomiota.

Olemme alkaneet seuraamaan tarkemmin pelaajien palautumista, ja seuraamaan eri mittareilla minkälaisilla tasoilla rasituksissa liikutaan. Sieltä saadaan aika tarkkaa yksilöllistä tietoa pelaajista ja harjoitteista, kertoo Kujala

Tietenkin se futistreeni on se tärkein. Ja nämä aktivointitoimet ja jälkitoimet, palautumisien seuranta sekä se mitä harjoituksissa tapahtuu, ovat hyviä tukitoimia, jotka auttavat harjoituksia suunniteltaessa, päättää Kujala.

Ensimmäisen harjoitusjakson aikana on myös testattu muutamia potentiaalisia uusia pelaajia. Mukana on ollut SJK:n akatemiassa jo viime kaudella pelanneita pelaajia ja uutena mukaan liittyneitä. Lisäksi mukana on useita lupaavia suomalaisia nuoria pelaajia ja kaksi potentiaalista ulkomaalaisvahvistusta.

Tämän joulukuun aikana teemme pelaajille tutuksi kaikki muutokset, mitä teemme urheilupuolelle ja koko seurana. Se on tarkoittanut myös nuorempien pelaajien tuomista mukaan, ja sitä miten saamme heidät tutuiksi edustusjoukkueen toimintamalleihin. Tämä jakso on myös antanut meille mahdollisuuden tehdä vielä virheitä, jotka hiomme kuntoon sitten tammikuuhun mennessä, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Kokonaisuutena, me haluamme muuttaa seuraa entistä paremmaksi kaikin tavoin. Jokainen päätös on silloin tärkeä. Siksi emme halua nimetä testillä olevien pelaajien nimiä etukäteen, koska se luo liikaa paineita heille, kasvattaa huhuja ja juttuja, jotka eivät ole mielestämme tarpeellisia. Haluamme tarjota pelaajille mahdollisuuden keskittyä vain pelaamiseen ja harjoittelemiseen sekä siihen mitä SJK:lla on heille tarjottavana. Jos sitten molemmat osapuolet ovat kiinnostuneita jatkamaan tätä yhteistyötä, voimme jatkaa siitä eteenpäin, kertoo Dorman vielä lopuksi.

SJK – FF Jaro potkaistaan käyntiin klo 15:00 ja ovet hallissa aukeavat noin tuntia ennen avauspotkua. Tervetuloa!

Vastassa Ykkösessä pelaava FF Jaro

Perjantaina vastaan tuleva Pietarsaaren Jaro päättää niin ikään oman try-out-jaksonsa tähän otteluun, ja mukana tulee myös heillä olemaan paljon pelaajia, joilla ei vielä ole sopimusta joukkueeseen.

Viime kaudella FF Jaro lähti kauteen tavoitteenaan sarjanousu Veikkausliigaan. Valmentajaksi pestattiin SJK:stakin tuttu Tomi Kärkkäinen. Kärkkäinen erotettiin tehtävästään elokuussa, kun Jaro oli sarjassa setisemäntenä ja kärkisijat olivat karanneet. Tilalle tuli Niklas Käcko, jonka johdolla otteet parantuivat hiukan, ja Jaro sijoittui lopulta kuudenneksi. Käcko jatkaa kuitenkin valmentajana myös tulevalla kaudella.

45-vuotias Käcko on ollut Pietarsaaren alueen jalkapalloseutu-projektin kehityspäällikkönä sekä valmentanut Jaron B-junioreita yhdeksän kauden ajan. Siten hän tuntee alueen omat nuoret, ja varmasti hänen johdolla näitä nähdään lisää Jaron riveissä myös alkavalla kaudella.

Jaron pelaajista tutuin SJK-väelle on puolustaja Pavle Milosavljevic, joka on entinen SJK-kapteeni ja Kloppien Kannun voittaja. Serbialainen Milosavljevic oli voittamassa SJK:n kanssa Suomen mestaruutta 2015 ja nostamassa joukkuetta Ykkösestä Veikkausliigan kaudella 2013. Nyt 32-vuotias Milosavljevic on kotiutunut Suomeen perheensä kanssa ja alkava kausi on hänelle jo seitsemäs Suomessa. SJK:n ja Jaron lisäksi hän pelasi myös yhden kauden Tampereen Ilveksessä.

Entuudestaan tuttuja Jaro-pelaajia on myös maalivahti Emil Öhberg ja keskikenttäpelaaja Jonas Emet. Jarolla on ollut joulukuun aikana ainakin 12 testipelaajaa, joten todennäköisesti kentällä nähdään enemmän testipelaajia kuin tuttuja Jaro-pelaajia aiemmilta vuosilta.