123 456 7890

Catalonia XI nimellä kulkeva, Espanjasta, Katalonian alueen pelaajista koottu haastajajoukkue, osallistuu Seinäjoella Wallsport Areenassa jo viidettä kertaa järjestettävään KOMIA-turnaukseen. Joukkue kohtaa avausottelusssaan torstaina Suomen U21 maajoukkueen, sekä tulosten perusteella lauantain finaalipäivänä toisen kaksikosta SJK ja FC Levadia (EST).

Joukkueen kasaamisessa pääkoordinaattorina Espanjan päässä toimii Alberto Vias, joka toimii Catalan School of Footballin johtajana ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus kansalliselta sekä kansainväliseltä tasolta pelaaja- ja valmentajakoulutuksessa. Hän on työskennellyt FC Barcelonan ja Espanyolin organisaatioissa, sekä Katalonian Jalkapalloliiton valmentajakouluttajana. Alberto Vias toimii myös joukkueenjohtajana tulevassa KOMIA-turnauksessa.

Joukkuetta valmentaa Santi Castillejo, mm. entinen Osasunan ja Numancian ammattilaispelaaja, joka uransa jälkeen aloitti valmentamisen vuonna 2008 ja hän on työskennellyt Segunda Division B:ssä pelaavan Gimnstic Tarragonan päävalmentajana. Castillejo oli pelaajaurallaan hyökkääjä, jolla on hallussaan Segunda Division B:n kaikkien aikojen maalisaldoennätys lähes kahdella sadalla täysosumalla ja hän on pelannut myös Espanjan pääsarjaa 11 ottelun verran kasvattajaseuransa Osasunan paidassa.

Katalonian alueen nuorista pelaajista koottu 16 pelaajan joukkue, kokoontui viime vuoden joulukuussa Saloun harjoituskeskukseen viikoksi, jossa käytiin palavereita, harjoituksia ja tutustuttiin samalla hieman Suomen jalkapallokulttuuriin. Joukkueessa on pelaajia FC Barcelonan akatemiasta, Espanyolin reserveistä, sekä muista alueen seuroista. Ikäjakaumaltaan pelaajat ovat 18-23 vuotiaita.

Katalonian värit ovat punainen ja keltainen, joten KOMIA-turnauksessa joukkue esiintyy koko keltaisessa peliasussa.

SJK löysi jo vuosi sitten itselleen oman katalaanitähden, kun Barcelonan akatemiassa pelannut Josu Currais päätyi Seinäjoelle.

SJK tarkkailee joukkueen pelaajista itselleen vahvistuksia

Kaikki Catalonia XI:n pelaajat ovat tällä hetkellä sopimuksettomia, tai heillä on esimerkiksi pelikohtainen sopimus sikäläisen seuran kanssa. Joukkue koostuu siten pelaajista jotka ovat vapaita siirtymään muualle ja he tulevat Seinäjoelle nimenomaan antamaan näyttöjä eripuolilta Suomea sekä Skandinaviaa tuleville kykyjenetsijöille.

Espanjassa joukkueen kasaamisleirillä viime vuoden joulukuussa vieraillut SJK delegaatio pääsi näkemään V KOMIA-turnaukseen tulevia pelaajia tositoimissa jo useammassa harjoitusottelussa ja samalla tapaamaan sikäläisiä valmentajia sekä seurajohtajia.

Paljon hyviä lupaavia pelaajia sieltä on tulossa. Näimme siellä erittäin laadukasta futista ja pelaajia jotka suhtautuvat pelaamiseen suurella intohimolla. He ovat vähän samantapaisessa tilanteessa kuin Josu (SJK:n espanjalaispelaaja), eli pelaajia jotka eivät ole aivan lyöneet itseään läpi Espanjan korkeimmalle tasolle ja haluavat vaihtoehtoisen tien edetä urallaan. Odotan kyllä mielenkiinnolla heidän näkemistään mukana KOMIA-turnauksessa, kertoo Espanjassa vieraillut SJK päävalmentaja Simo Valakari

SJK:lla on kaikkien pelaajien kanssa esisopimukset, joten SJK saa katsoa joukkueesta ensisjaisesti itselleen mahdollisia vahvistuksia, mutta myös muille seuroille toivotaan löytyvän vahvistuksia. Puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä lehtihaastattelussa, että SJK pyrkii saamaan kaikille pelaajille sopimukset ympäri Skandinaviaa ja osalle SJK riveihin.

Pelaajien taso on kova, mutta tärkeää on nähdä miten he sopeutuvat Suomen oloihin ja pelaamiseen vieraassa maassa.

Catalonia XI:n ensimmänen ottelu turnauksessa pelataan torstaina 13. helmikuuta klo 17.00 ja siinä vastaan tulee Suomen alle 21 vuotiaitten nuorten maajoukkue Tommi Kautosen johdolla.?

Torstain toisessa välierässä kohtaavat isäntäjoukkue SJK ja Viron Mestari FC Levadia.

Turnauksen finaalipäivänä lauantaina 15. helmikuuta, pronssiottelu pelataan klo 14.30 ja finaali klo 17.00.

Turnauksen järjestäjänä toimii Seinäjoen Jalkapallokerho sekä Wallsport Oy. Ottelut myös televisioidaan suorina lähetyksinä nettiin Great Play mediatalon toimesta.

??Lisätietoa V KOMIA-turnauksesta lipunmyynnistä sekä televisionnista löytyy SJK:n nettisivuilta:
?V KOMIA-turnauksen infopaketti??