123 456 7890

Jospa jo olisi sulaa
Vaikea sanoa kumpi on suurempi haaste, isäntäseura FC Kiisto vai oikulliset olosuhteet, jotka ovat pilanneet sekä SJK:n, että TP-Seinäjoen vierailut Mustasaaren Sepänkylän Botniahallin vieriselle tekonurmelle pahemman kerran.

Kelta-mustissa pelaava FC Kiisto on joka tapauksessa ollut seinäjokelaisjoukkueille pelipaidan väriin katsomatta erittäin hankala ja dominoiva vastustaja.

“FC Kiisto on todellakin erittäin aggressiivinen ja fyysinen ryhmä. Voisi sanoa, että erittäin paljon valmentajansa näköinen”, sanoo Kerhon kakkoskoutsi, Jari Kujala.

FC Kiistoa valmentaa tällä kaudella uutena luotsina Harri “Höllä” Kevari, joka tuli tutuksi VPS-ikonina ja Kraftin pelaaja-valmentajana.

“Jos pystyisimme nyt antamaan FC Kiistolle kunnon vastuksen, olisi se ihan rohkaisevaa. Jos kenttä on kunnossa uskon, että pystymmekin, vaikka meiltä onkin kaikki hyökkääjät sivussa Marko Hutun flunssan myötä. Juha Etelä-Aho ja Jussi Kankaanpää ovat edelleen poissa rivistä. Ehkä me laitamme nyt Tommi Haanpään kärkeen”, pohtii Kujala.

FC Kiisto on pelannut talven harjoitusottelut lähes tyrmäävällä teholla, jos pois luvuista jätetään kauden ensimmäinen reserveillä pelattu GBK -ottelu. Siinä Gebis vei voiton 8-0, mutta FC Kiistolta puuttuivat kaikki futsal-miehet. Sen jälkeen on kyytiä tarjottu Kerhon lisäksi JBK:lle, Norrvalla FF:lle ja TP-Seinäjoelle.

“Viime vuosina FC Kiisto on ollut kyllä todella vaarallinen ja vaikea vastustaja. Heillä on erittäin laaja materiaali ja siellä pelaa vielä ilman sopimusta alakerrassa Jani Timonen, joten kyllä heillä on pullat hyvin uunissa”, kehuu Kujala kotijoukkuetta.

Kerhon edellinen vierailu Vaasaan oli keskiviikon kamppailu VPS-junioreita vastaan. Lumimyrskyssä päädyttiin sopuisasti ottelun keskeyttämiseen tasanumeroissa 1-1.

“Kävihän se nyt harjoituksesta ja oli siinä joitain hyviäkin juttuja nähtävissä. Muutamat hyökkäykset kaatuivat huolimattomaan viimeiseen syöttöön, mutta muuten se meni ihan OK. Nyt jos saamme hyvät matsit tässä Kiiston, JBK:n ja Norrvallan kanssa, antaa se jo hiukan esimakua kesää varten”, lisää Kujala.

Yhteensä Kerho on pelannut tähän mennessä yhdeksän harjoitusottelua. Niiden saldo on neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota, eli suhteellisen tasaisesti on edetty. Viimeiset kolme ottelua FC Kiisto -tappion jälkeen on kuitenkin menty ilman häviötä.

Lauantain ottelusta ovat siis varmuudella poissa ainakin Pekka ja Mikko Väänänen, Marko Huttu, Juha Etelä-Aho, Jussi Kankaanpää ja Jukka Yli-Renko.

Ottelu alkaa Botniahallin kupeessa 10.30.