123 456 7890

Josko revanssia vaikka?
Vuosi sitten heinäkuussa tehtiin Matti Nykäs-kylään melko hedelmätön retki. Siltä reissulta ei jäänyt juuri edes siemenviljoja jaettavaksi. Tuolloin Seinäjoen Jalkapallokerho tutustui ensimmäistä kertaa FCJ Blackbirdin nimellä tuolloin vaeltaneeseen paikalliseen jalkapalloseuraan. Tuosta tutustumiskäynnistä kohtuullisen primitiivisellä Hippoksen jalkapallokentällä ei jäänyt erityisen hurmaavia muistoja. Nokkaan tuli niin, että tärisi.

Asetelmat lauantaina Vehkalammen yhtä lailla askeettisella jalkapallostadionilla pelattavalle ottelulle ovat selkeät. Voitto pitäisi saada ja maaleja pitäisi tehdä. Siis vierailevan ryhmän. Tokihan kotijoukkuekin suunnittelee samoja kujeita, mutta lähtökohtaisesti Kerho lienee hienoinen suosikki.

Niin oli Kerho suosikki ennen viime kauden ensimmäistä kohtaamistakin, joten suuri vaara on, että asetelmat menevät ajoittain jalkapallossa pahemman kerran katolleen.

Kauden ensimmäiset ottelut eivät erityisesti imarrelleet kumpaakaan joukkuetta. Nimensä uuteen muotoon, FC Blackbirdiksi, muuttanut jyväskyläläisryhmä kävi häviämässä Vaasassa IFK Vasalle 2-0 samaan aikaan kun Kerho kompuroi kotonaan maalittomaan tasapeliin FC OPA:n kanssa.

Kerholle tuo viime sunnuntain ottelu oli kolmas virallinen koitos. Kahdessa Suomen Cupin ottelussa ja yhdessä sarjapelissä oma pää on nyt pidetty puhtaana 270 minuuttia. Se on tietenkin loistava juttu. Sen sijaan vastustajan maalinedustalla tehoja kaivataan viimeistään tässä ottelussa.

Mustarastaat eivät talvikaudella ole pelanneet erityisen kovia matseja. Vastustajat ovat olleet pääasiassa Kolmosen joukkueita tai junnujengejä, kuten Kerhon A, joka sai Wallsport Areenassa kyytiä numeroin 4-1. Äänekosken Huiman FCB kaatoi 6-0, JPS:n 3-1 ja BET:n 2-0. JJK:n A-junnuille joukkue hävisi 2-0 pelaten toisen ottelun samaa joukkuetta vastaan maalittomasti. Paikallisvastustaja FC Vaajakoski kaatoi treenipelissä FCB:n numeroin 3-0.

Vaikka rastaita onkin povailtu sarjan tyvipäähän, ei Jyväskylään passaa lähteä takki auki, siitä oivallisena muistutuksena on mielessä tuo viime suven 3-0 -tappio Hippoksella. Kotona Kerho otti toki 5-2 -revanssin, mutta se peli oli aikamoista rantapalloilua, sillä kummankin joukkueen tilanne oli jo selvillä syyskuun lopussa.

FCB:n väreistä löytyy muutama vallan erinomainen pelimies tälle tasolle, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Maalilla pelaava Antti-Jussi Karnio on nähty mm. FF Jaron veskarina ja härkämäinen Skr Uzuner on millä tontilla vain varteenotettava vastustaja. Myös Caius Forsberg on taidoiltaan erinomainen Kakkoseen. Myös Stefan Petrescu on pelaaja, jota kannattaa ehdottomasti keskikentällä katsella hiukan sillä silmällä. Jos mies saa tilaa, tulee myös tulosta.

Kakkosen kausi on Lohko C:n osalta vasta yhden kierroksen ikäinen. Silti Veikkausraatien tähtiä on jo jaettu. Kerhon pelaajista kolmella sakaraisella palkittiin maalivahti Petri Tuomela ja kahdella keskikentän kenraali Miikka Tuovila. FCB:n pelaajista juuri Petrescu sai Vaasan keikalla kaksi taivaankappaletta tililleen.

Kerhon ryhmä lähtee periaatteessa melko lailla samanlaisella nipulla Jyväskylään kuin pelasi FC OPA:aakin vastaan. Sivussa ovat varmuudella Mikko Väänänen, Petri Huttu ja Jussi Kankaanpää. Henri Saranpää on flunssaillut viikolla, joten miehen pelikunto on arvoitus.

Mitään aivan loisteliasta keliä ei Keski-Suomen keikalle ole luvassa. Koska Vehkalammella ei juurikaan katettuja katsomoita ole, kannattaa paikalle lähtevien ehkä varustautua jonkinasteisilla suojavälineillä.

Ottelu alkaa Vehkalammen 2. tekonurmella klo 16.00 lauantaina.