123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

Haka nousi lisäajalla 1-1 tasapeliin, kun SJK meni ensin johtoon Josepablo Monrealin rangaistuspotkumaalilla. SJK oli voitossa kiinni yli puolituntia toisella jaksolla, mutta lopulta Haka sai aivan ottelun viimeisellä potkulla pallon ylärimaan ja se pomppasi siitä vauhdilla alaspäin sekä maaliin puolelle. SJK pelaa seuraavan kerran jo tulevana lauantaina 21.5. klo 17:00, kun se kohtaa OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin. Ottelupäivä on samalla 90’s Superlauantai ja tapahtuma-areenalla esiintyy ottelun jälkeen Basic Element, Movetron ja DJ PartaMatti. Liput molempiin tapahtumiin Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta.

FC Haka – SJK 1-1 (0-0)
0-1 60 min Josepablo Monreal rp.
1-1 90+5 min Janne-Pekka Laine

Pelin ensimmäiset 20 minuuttia mentiin todella varovaisesti ja rauhassa, eikä kummallakaan joukkueella ollut paikkoja, jos ei muutamaa boksiin laitettua keskitystä semmoiseksi lasketa. Ensimmäinen SJK-tilanne oli tulla Daniel Håkansille, joka jo pääsi ohi miehestä laidalla, mutta kosketus palloon oli liian kova ja se meni päädystä yli.

Puolen tunnin kohdalla Haka sai ottelun ensimmäisen vedon kohti maalia, kun Atte Sihvonen laukoi noin 30 metristä kovaa. SJK:n maalissa Markus Uusitalo kuitenkin torjui kulmaksi. SJK sai hyvän tilanteen muutama minuutti Hakan jälkeen, kun pallo tuli hieman vahingossa Josepablo Monrealille Hakan-boksissa. Monreal koitti nostaa pallon yli vastaan tulevan Aatu Hakalan, ja onnistuikin siinä. Niklas Friberg kuitenkin ehti siivoamaan pallon kulmaksi ennen maaliviivaa. Heti kulman jälkeen Haka sai parhaan paikkansa, kun Eero-Matti Auvinen lähetti Stavros Zarakostasin yksin läpi vastahyökkäykseen. SJK:n Matias Vainionpää kuitenkin juoksi hänet kiinni ja otti pallon pois omassa boksissa ennen vetoa.

Ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka tuli SJK:lle vain minuutti ennen taukoa. Rajaheiton jälkeen Martti Haukioja keskitti maalille, minne oli noussut puolustaja Cristhian Valencia. Valencia puski sivuun Monrealille aivan maalin eteen. Harmillisesti Hakan maalissa Hakala oli valppaana ja ehti hienosti sijoituksen eteen. Haka sai vielä tuon jälkeen puolittaisen tilanteen SJK:n maalille, mutta ei vetoa kohti maalia, ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen puoliskon ensimmäisen tilanteen sai Haka, kun kulmapotkusta Luiyi De Lucas pääsi etutolpalta puskemaan kohti takakulmaa, mutta pallo meni muutaman metrin ohi.

Tunnin kohdalla SJK sai rangaistupotkun, kun Haka-maalivahti Aatu Hakala ryntäsi päin läpiajossa ollutta Daniel Håkansia. Pilkulta pallon laittoi aivan oikean tolpan juureen Josepablo Monreal. Hakala oli mukana pilkussa, mutta ei pystynyt estämään sitä.

Haka pääsi yrittämään pariin kertaan vapaapotkusta tasoitusta SJK-maalin jälkeen. Ensimmäisessä Lee Erwin veti muuriin, ja pallo pomppasi siitä tolppaan. Toisella kertaa Erwin veti reippaasti pallon yli. Håkans ja Monreal puolestaan pääsi läpi Pyry Hannolan pystysyötöstä, ja tilanne päättyi, kun Håkans päätti kokeilla itse ja pallo meni sivuverkkoon.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa, Haka sai vapaapotkun kuudentoista kulmalta, ja siitä pallo pelattiin takatolpalle, mutta se meni lopulta yli päätyviivan. Ottelun viimeisellä minuutilla SJK sai vielä paikan, kun Martti Haukioja antoi maatapitkin maalin eteen Håkansille, mutta hän ei saanut kunnon osumaa palloon ja pallo meni päädystä yli.

Lopulta Haka sai pelin viidennellä lisäajan minuutilla pallon maaliin, kun Janne-Pekka Laine kiersi boksin rajaa pitkin keskelle ja veti. Veto osui ensin ylärimaan, mutta pomppasi siitä alaspäin ja maaliviivan väärälle puolelle SJK:n kannalta. Ottelu päättyi heti maalin jälkeen 1-1 tilanteeseen.

Totta kai nyt on vähän sanaton. Puolustettiin hyvin, ja sitten… En mä osaa sanoa sen enempää. Harmittaa ihan helvetisti, sanoi SJK:n pettynyt kapteeni Matej Hradecky Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Pallollisena me oltiin vahvoja, varsinkin toisella puoliajalla. Saatiin se maali tehtyä, ja sitten se olikin vähän puolustamista. Olisi pitänyt enemmän pitää palloa. Aina kun meillä oli pallo ekallakin puoliajalla, niin me pystyttiin luomaan jotain. Toisella me pidettiin sitä vielä vähän paremmin, jatkoi Hradecky vielä lopuksi.

SJK: Markus Uusitalo MV, Niko Markkula (77’ Serge Atakayi), Martti Haukioja, Matias Vainionpää, Matej Hradecky, Cristhian Valencia, Alfie Bates, Nooa Laine, Daniel Håkans, Jake Jervis (46’ Pyry Hannola) ja Josepablo Monreal.