123 456 7890

SJK jatkaa Veikkausliigassa sarjakakkosena myös FC Lahti ottelun jälkeen vaikka voittoputki katkesikin tasapelillä. FC Lahti meni heti ottelun alussa rangaistuspotkulla johtoon, mutta kova työ ja periksiantamattomuus toi jälleen tulosta ja Johannes Laaksonen iski komean tasoituksen aivan viime minuuteilla Gert Kamsin syötöstä. Maali oli Laaksoselle tyypillinen kaukolaukaus ja samalla miehen uran kolmas Veikkausliigamaali. SJK oli muutenkin ottelussa niskanpäällä ja hallitsi palloa suurimman osan ajasta. Paikkoja oli iskeä jopa voittomaalikin, mutta myös tasapeli tyydyttää.

FC Lahti – SJK 1-1 (1-0)
1-0 3 min Rafael rp.
1-1 89 min Johannes Laaksonen

FC Lahti aloitti ottelun erittäin hyvin ja pääsi heti painostamaan. Ottelun toisella minuutilla Timo Tahvanainen rikkoi Loorents Hertsiä vaarattoman näköisessä tilanteessa ja pallo vietiin pilkulle. FC Lahden Rafael kiitti ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Lahden vahvan alkurynnistyksen jälkeen hallinta siirtyi selvästi SJK:lle. Pallo tuli kulman jälkitilanteessa Johannes Laaksoselle, joka pääsikin laukomaan. Laukaus epäonnistui, mutta Marco Matrone ohjasi sen hyvin Richard Dormanille. Dorman onnistui ohittamaan Henrik Moisanderin, mutta oli ehtinyt tilanteessa jo paitsioon.

Vartin kohdalla Moisanderin avasi suoraan päin Lahden topparia Pyry Kärkkäistä. Kärkkäisellä ei ollut mitään mahdollisuuksia saada palloa haltuun ja Toni Lehtinen pääsi palloon. Lehtinen hiukan hätäili tilanteessa ja laukaus jäi heppoiseksi. Lahti avasi pitkällä pallolla Rafaelin läpiajoon. Veikkausliigalegenda ajautui kuitenkin pieneen kulmaan ja syötti taaksepäin Matti Klingalle, joka pääsi laukaisupaikkaan. Mihkel Aksalu kuitenkin selvitti Klingan matalan vedon.

Richard Dorman pääsi keskittämään oikealta laidalta maalin eteen Toni Lehtiselle. Lehtisen ohjaus meni kuitenkin selvästi yli maalin. Lopussa Lahti sai vielä erinomaisen maalipaikan, kun Matti Klinga syötti takatolpalle Ariel Ngueukamille. Tucolla oli edessään jo tyhjä maali, mutta kamerunilaisen laukaus meni silti ohi maalin. SJK piti palloa hyvin Lahden alueella, mutta ei onnistunut kunnolla murtamaan lahtelaispuolustusta. Korkeat keskityspallot Lahden topparit hoitivat melko vaivattomasti.

Ottelun 58. minuutilla Johannes Laaksonen pääsi kokeilemaan kaukolaukauksensa tehokkuutta vastapalloon Toni Lehtisen syötöstä. Paristakympistä lähtenyt laukaus tuli kuitenkin suoraan Moisanderille. Cedric Gogouan pitkät avaukset onnistuivat läpi ottelun. Gert Kams pääsi läpiajoon yhden sellaisen ansiosta, mutta Moisander nollasi virolaisen yrityksen. Timo Tahvanainen antoi sivuvaparin Johannes Laaksoselle, joka laukoi vaikeasta asennosta hyvän vedon, mutta Kerhon harmiksi se meni hiukan yli maalin.

Wayne Brown antoi kulman Marco Matronelle, jonka pusku hyvästä paikasta meni kuitenkin hiukan ohi. Toisella puoliajalla Lehtisen tilalle vaihdettu Akseli Pelvas pääsi hyvään tasoituspaikkaan, mutta ei onnistunut ohjaamaan palloa maalin edestä maaliin. Tämän jälkeen Lahdella oli erinomaisia paikkoja ratkaista ottelu. Kotijoukkueen rajaheitto tuli Tucolle, joka jatkoi sen päällään Loorents Hertsille. Ottelun parhaana palkittu Hertsi laukoi kuitenkin täysillä yli maalin. Tämän jälkeen Eero Korte syötti Tucolle poksiin, mutta Cedric Gogoua onnistui blokkaamaan laukauksen. Lahden viimeinen paikka tuli syntyi Hertsin esityöstä. Rafael oli lähellä onnistua jo toistamiseen, mutta laukaus meni ylärimaa hipoen yli.

Lopussa nähtiin näyte Johannes Laaksosen loistavista kaukolaukauksista. Gert Kams syötti pallon taaksepäin Johannes Laaksoselle, jonka tarkka kaukolaukaus tasoitti ottelun. Maali oli ottelun kakkostähtenä palkitulle Laaksoselle kauden kolmas. Kaikki maalit ovat tulleet kaukolaukauksista. Kaukana ei ollut SJK:n voittokaan lopussa. Gert Kams pääsi ohjaamaan maalin edestä viimeisellä minuutilla, mutta Kerhon harmiksi se meni hiukan ohi. Enempää maaleja ei nähty, joten Veikkausliigan kärkikamppailu päättyi 1-1 –lukemiin. SJK:n huikea pisteputki sai siis jälleen jatkoa.

Esitys ei tyydytä. Seinäjoella ei ollut paljoa paikkoja, vaikka he palloa pitivätkin. Kaipa tasapeli oli otteluun sopiva. Me passivoiduttiin johtomaalin jälkeen liikaa ja vetäydyttiin liian alas ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla me pyrittiin pitämään palloa enemmän ja nostamaan ylöspäin, mutta ei se onnistunut ja ihan samanlaista se oli, sanoi FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia pelin jälkeen.

Hyvä fiilis tasurista. Ansaittiin kyllä tasoitus, sillä meillä oli ehkä voittoonkin paikkoja. Simo on ollut iso tuki itselleni, että olen sopeutunut liigavauhtiin. Monet eivät odottaneet meiltä että oltaisiin näin korkealla tässä vaiheessa, mutta itse me ollaan kokoajan uskottu itseeemme, kertoi tasoitusmaalin

SJK:lle iskenyt Johannes Laaksonen pelin jälkeen.

Jälleen kerran meidän jätkät näytti vahtuutensa – Kolmen minuutin jälkeen oltiin 1-0 tappiollla, mutta siitä huolimatta hyvä osoitus meidän tasosta, että pystyttiin nousemaan heti peliin mukaan. Vaikka Lahti puolusti yhdellätoista miehellä, pystyttiin silti luomaan paikkoja. Murtauduttiin sisään keskeltä ja laidoista ja pelattiin meidän omaa peliä. Tietenkään ei voi aloittaa ottelua näin, mutta mutta me ei missään vaiheessa menetetty toivoa. Siitä olen tyytyväinen. Tänään joka jätkä taisteli, vaihtopelaajista alkaen, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

SJK jatkaa sarjakakkosena, kahden pisteen erolla kolmantena olevaan FC Lahteen. Seinäjoella lauantaina vieraileva KuPS on neljäntenä, viisi pistettä SJK:n takana. HJK johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla SJK:hon, tosin SJK:lla on on kaksi peliä vähemmän pelattuna.

SJK kohtaa ensi lauantaina Seinäjoen Keskuskentällä 12.7. klo 16.00 alkavassa ottelussa Veikkausliigassa neljäntenä olevan Kuopion Palloseuran. Tervetuloa kannustamaan SJK:ta voittoon!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Zeljko Savic, Cedric Gogoua, Richie Dorman, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Wayne Brown (85′ Juho Lähde), Gert Kams, Justin Moose ja Toni Lehtinen (64′ Akseli Pelvas).