123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon 22-vuotias hyökkääjä Jeremiah Streng palaa takaisin lakeuksille oltuaan tammikuusta 2024 lähtien lainalla Italian Serie B-joukkue Ascolissa. Strengin laina päättyi Serie B -kauden loputtua. Ascolin kohtalona tällä kaudella oli jäädä sarjan kolmanneksi viimeiselle sijalle, ja se tarkoittaa, että seura putoaa sarjaporrasta alemmas Serie C:hen.

Putoamisesta huolimatta laina-aika oli Strengille arvokas kokemus. Hän sai minuutteja yhdessätoista Serie B -ottelussa.

–Tuntuu hyvältä olla takaisin ja on kiva taas olla osa tätä hyvää ryhmää. Kaikki oli hyvin erilaista Italiassa, ero Veikkausliigan ja Serie B:n välillä on todella iso. Olen tosi tyytyväinen lainasta koska olen kasvannut ihmisenä ja kehittynyt jalkapalloilijana. Nyt katse eteenpäin ja fokus treeneihin Seinäjoella, kunnes saan taas pelata heinäkuussa, kommentoi Streng paluutaan Seinäjoen Jalkapallokerhoon.

“Jere” Streng viimeisteli viime kaudella Kerholle kuusi maalia Veikkausliigassa. Hän voi olla mukana otteluiden kokoonpanoissa siirtoikkunan auettua 2.7. jälkeen.

–Olemme tietenkin iloisia saadessamme hänet takaisin. Hän on Veikkausliigan parhaimpien hyökkääjien joukossa ja suoritti hyvin jo viime kaudella. Hänen saapumisensa on tuonut joukkueen tekemiseen jo treeneissä hyvän vaikutuksen. Hän on hyvä pelaaja ja treenaaja ja sopii joukkueen kemioihin hyvin, luonnehtii Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Stevie Grieve.

Strengin paluu Seinäjoelle tuo lisää vaihtoehtoja pelitapoihin ja antaa mahdollisuuden kierrättää pelaajia.

–Meillä on nyt Rasmus [Karjalainen] joka on hieman liikkuvampi “second striker” sekä pienemmällä alueella keskellä pitäytyvä Jaime [Moreno] joka työskentelee ankarasti puolustuslinjassa voittaen vapaapotkuja ja kykenee tekemään maaleja karistaessaan vartioivan miehensä. Ongelmana on ollut, että molemmat ovat pelanneet isoja minuutteja ja meillä ei ole ollut mahdollisuutta kierrättää pelaajia aivan parhaalla tavalla. Jos olisi tilanne, jossa jompi kumpi vaikuttaisi väsyneeltä toisen puoliajan loppupuolella, meillä ei olisi aiemmin ollut aina mahdollisuutta ottaa vaihtoon molempia tai jompaa kumpaa pelaajista. Strengistä saamme hyvän pelaajan lisäksi myös mahdollisuuden olla hieman terävämpiä koko ottelun ajan, Grieve kertoo.

Voimakas ja taitava Streng on vastustajan näkökulmasta hyvin vaarallinen pelaaja.

–Jos haluaisimme pelata selkeästi kahdella tai kolmella hyökkäyspään pelaajalla, nyt todennäköisesti pystyisimme siihen. Joissain peleissä meille olisi ollut hyötyä lisäpreesensistä boksissa erityisesti fyysisestä näkökulmasta. Jere tietenkin näytti jo viime kaudella, että kun pallo on boksissa, hän käyttää kehoaan sekä hallitsee pallon taitavasti ja kykenee viimeistelemään molemmilla jaloillaan sekä päällään. Hetkinä, jolloin tarvitsemme pari-kolme pelaajaa boksiin, Jere on valtava uhka vastustajalle joka on vetäytynyt suojelemaan maaliaan. Hän antaa todella paljon erilaisia vaihtoehtoja peliimme, summaa Grieve.

Vuoden 2024 alussa SJK teki Strengin kanssa uuden sopimuksen kauden 2025 loppuun saakka. Tervetuloa takaisin, Jere!

SJK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 7.6. Helsingissä pelattavassa ottelussa vastustajana on HJK. Perjantainkin pelin voit katsoa Ruudusta. SJK:n seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 12.6. klo 18:00. Tuolloin OmaSp Stadionille vastustajaksi saapuu Veikkausliigan uusi tulokas EIF Tammisaaresta. Liput otteluun myy Ticketmaster.