123 456 7890

Kerho 07 kärsi tappion kotikentällään Pietarsaaren JBK:lle tylyin 0-3 luvuin. Molemmat joukkueet olivat matkassa kovalla kokoonpanolla, mutta tällä kertaa vierailijoiden vauhtikoneet Serge Atakayi, Seth Paintsil ja Jaron uusi venäläisvahvistus Aliev Alibek, olivat liikaa Kerhon puolustukselle. JBK hyödynsi vastaiskutilanteensa tehokkaasti ja se johti jo puoliajalla 0-1 luvuin. Kerho hallitsi toisen puoliajan alkua selvästi ja sillä olisi ollut paikkansa tasoittaa ottelu useampaan kertaan. Mutta kun maalia ei syntynyt, pääsi vastustaja karkumatkalle. Sarjatilanteeseen tappio ei vielä vaikuttanut, mutta JBK nousi voiton turvin kolmen pisteen päähän taakse ja taistelemaan säilymisestä Kakkosessa.

Kerho 07 Akatemia – JBK 0-3 (0-1)
0-1 12 min Kristoffer Knuts
0-2 74 min Seth Paintsil
0-3 90 min Aliev Alibek

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet loivat paikkoja. Kolmannella minuutilla Serge Atakayi keskitti maalille ja Aliev Alibek pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui ohi maalin. Seuraavalla minuutilla Toni Lehtinen pelattiin läpiajoon, mutta Emil Öhberg torjui. Kuudennella minuutilla Lehtinen jatkoi hyvin laitaan Jordi Lahnalaksolle, joka syötti rangaistusalueen rajalle Juho Kemppiselle. Kemppisen matala laukaus meni niukasti ohi maalin. Myös Lahnalakso pääsi laukomaan suunnilleen samasta paikasta tuloksetta.

JBK:n ensimmäinen maali oli lähellä yhdeksännellä minuutilla, kun Markus Kronholm pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Jere Koponen torjui. JBK:n johto-osuma tuli pari minuuttia myöhemmin, kun kulma pelattiin rangaistusalueen rajalle Kristoffer Knutsille. Knuts laukoi ruuhkaan, pallo muutti suuntaa ja painui verkkoon.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Elias Ahde ohitti vasemmassa laidassa Andreas Kassin heittämällä ja syötti etutolpalle Emil Lidmanille, jonka jatko meni kuitenkin ohi maalin. Kerholla oli vielä muutama paikka ensimmäisen puoliajan lopussa. Jordi Lahnalakso pääsi vastakkain Öhbergin kanssa, mutta JBK-vahti esitti hienon jalkatorjunnan. Minuuttia myöhemmin Elias Ahde laukoi kovaa ja kaukaa hiukan ohi maalin.

Kerho sai pallon kertaalleen maaliin, kun Marco Matrone syötti ja Toni Lehtinen nosti pallon yläkulmaan. Tilanne oli kuitenkin paitsio. Tunnin kohdalla Kerho sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Elias Ahteen vapari oli hyvä, mutta Öhberg venyi sen kulmapotkuksi. Kulmapotku oli lähellä tuottaa tulosta, mutta kuin ihmeen kaupalla JBK:n maali säilyi koskemattomana.

Peli ratkesi 74. minuutilla, kun Seth Paintsil karkasi läpiajoon ja vei JBK:n kahden maalin johtoon. Aliev Alibek osui vielä lisäajalla, joten JBK nappasi elintärkeän 0-3-voiton.

Ensimmäinen puoliaika oli todella vaisu meiltä. Paljon helppoja pallonmenetyksiä ja virheitä. Päästettiin helppo maalikin. Jere Koponen piti meitä hyvin pystyssä ensimmäisellä puoliajalla. Toinen puoliaika oli selvästi pirteämpää. Aloitettiin hyvin ja syöteltiin hyvin. Päästiin muutamaan hyvään paikkaan, mutta ei saatu maalia. 2-0-maalin jälkeen peli oli taputeltu. Vastustaja puolusti hyvin ja iski vastaan. Lopussa pelattiin aika isolla riskillä ja vastustaja teki kolmannen. Iso pettymys ja vaisu peliesitys. Toisen puoliajan ensimmäinen 20 minuuttia pelattiin todella hyvin, muuten oli kehnoa peliä. Sarjatilanne on tukala, voittoja tarvitaan, sanoi Kerho 07 Akatemian päävalmentaja Ossi Virta.

Kaikki Veikkaustähdet lähti vierailijoiden matkaan. Kolme tähteä Seth Paintsilille, kaksi tähteä JBK:ta torjunnoillaan pystyssä pitäneelle Emil Öhbergille ja yksi tähti Serge Atakayille.

Kerho 07 Akatemia: Jere Koponen MV, Toni Lehtinen, Emil Lidman (82› Joonas Lepistö), Marco Matrone, Elias Ahde, Joonas Rantala, Juho Kemppinen, Jordi Lahnalakso, Sami Viljanen, Joona Ala-Hukkala (78› Rasmus Karjalainen) ja Joona Lautamaja.

Kerho 07:n kausi jatkuu ensi launtaina vierasottelulla OPS:n vieraana. OPS on juuri Kerhon edellä sarjataulukossa ja voitto kelpaisi mainiosti tuomiseksi Oulusta.

Kerho 07 jatkaa taistelua sarjapaikasta jo ensi lauantaina Oulussa. Kuva Pasi Palo.