123 456 7890

JBK Kerhon vieraaksi

Pietarsaarelainen Jakobstads Bollklubb sapuu keskiviikkon Keskuskentälle Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi.

Ottelu on Kakkosen Lohko C:n 17. kierroksen “paikalliskierroksen” kamppailu. Tähän mennessä sarjaa johtava Kerho ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan ottelua, vaan tilillä on 14 voittoa ja kaksi tasapeliä.

Sarjapaikastaan taisteleva nuori JBK puolestaan on sarjan tasaisessa taulukossa 10. sijalla tasapisteissä 11. sijalla olevan VIFK:n kanssa. Tililleen JBK on hankkinut kuusi voittoa, joista viimeisin tuli sunnuntaina sarjakakkosena olleen TP-47:n kustannuksella selvin 5-2 -numeroin.

Tasaisessa sarjassa sijojen 4. ja 12. välinen ero on kuusi pistettä, eli kamppailu on todella tiukkaa ja hermoja raastavaa.

Kerho on ollut syyskierroksen otteluissa jokseenkin liekeissä, sillä kolmen pelatun ottelun jälkeen näidern kamppailuiden maaliero on murskaava 17-1. Näissä otteluissa erityisesti Mikael Muurimäki on ollut todella mykistävässä vireessä iskien viisi maalia.

Kaiken kukkuraksi Kerhon hyökkäyskalusto on vain vahvistunut entisestään, sillä 22-vuotias brasilialainen Daniel Caumo liittyi joukkueeseen reilu viikko sitten ja on tässä ottelussa edustuskelpoinen.

Lisäksi edellisen ottelun pelikiellon vuoksi huilannut Petter Meyer on syntinsä sovittanut ja pääsee jälleen mukaan otteluun. Tällä kertaa pelikiellossa on kuitenkin Chris Cleaver, eli kokoonpano tulee joka tapauksessa elämään hiukan.

“Kyöstin” lisäksi ottelusta ovat Kerholta sivussa pitkäaikaispotilaat Jesse Jääskeläinen ja leikkausta odottava Toni Kujala. Myös etutopparikalusto on ohut, sillä Tiitus Lehtisen ja Mikko Ylihärsilän paluu kentille vie vielä muutaman viikon.

Joensuussa Kerho säästeli Aki Sipilää, jolla on pikkuisen jalkavaivoja, mutta materiaali riittää kyllä siihen, että kentälle saadaan avauskokoonpanon verran pelaajia. Voi olla, että muutama jää ihan penkillekin, eli voidaan tehdä jopa vaihtoja.

Ottelun ennakkoasetelmat eivät voisi oikeastaan olla kutkuttavammat. JBK todellakin tarvitsee pisteitä ja jo keväällä oli nähtävissä, että ryhmä ei kuvia kumartele, vaikka Kerholle taipuikin kotikentällään, Pietarsaaren Länsikentällä, numeroin 3-1.

JBK oli kuitenkin käytännössä lähes ainoa joukkue, joka ei vain tyytynyt rakentamaan barrikadia kuudentoista rajalle ja puolustamaan maaliaan pyrkien iskemään vastaiskuilla ja erikoistilanteista. Nuori, suurelta osin entisistä FF Jaron junioreista koostuva, joukkue taisteli mainiosti ja laittoi Kerhon kovaan testiin.

Tuossa ottelussa vierasjoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osunut Petter Meyer ja unelmalaukausen esitellyt Lee Brennan, joka oli osua toistamiseen laukauksen pysähdyttyä tolppaan. Isäntien kavennuksen ottelun lopulla väsäsi nyt Kokkolan Pallo-Veikoissa pelaava Giorgi Khidasheli.

JBK:n paras maalintekijä on kuitenkin Kerhoa vastaan pakkina pelannut kokenut Mika Granholm viidellä osumallaan viimeisteltyään hattutempun Haukiputaan Palloa vastaan. Sekä Khidasheli, että nuori Joni Remesaho ovat iskeneet neljä maalia mieheen.

JBK pelasi viisi ensimmäistä otteluaan sarjassa ilman voittoa. Sen jälkeen Jukka Karjalaisen luotsaama joukkue on kaatanut sarjakakkosena nyt majailevan GBK:n vieraissa 2-1, FC Vaajakosken kotonaan 4-3, SC Riverballin vieraissa 2-0, HauPan kotonaan 3-1, FC Kiiston vieraissa 2-1 ja viimeksi siis TP-47:n 5-2.

Kerholla ja JBK:lla on yhteistä historiaa jo kymmenen ottelun verran, harjoituspelit mukaan luettuna, ennen huomisillan koitosta. Näistä peleistä Kerho on voittanut kuusi, kahdesti on pelattu tasan ja kahdesti on JBK tuulettanut voittoa.

Kerhon voittaessa Pietarsaaressa toukokuussa, oli se ensimmäinen kerta kun SJK on onnistunut kaatamaan JBK:n vieraissa sarjapelissä.

Ennen keskiviikon ottelua Kerho on pelannut jo 24 ottelua ilman tappiota Kakkosessa. Muhkea suoritus kyllä, mutta vaikka koko kausi mentäisiin tappioitta, pahin skenaario on se, että se ei silti riittäisi nousuun.

Niinpä kaikki nämä nippelijutut ja ennätykset ovat vain toisarvoista faktaa sen rinnalla, että ne ratkaisevimmat koitokset pelataan toivon mukaan lokakuussa.

Kerho ei suinkaan ole vielä voittanut mitään, eikä edes varmistanut paikkaansa karsintapeleissä, mutta kieltämättä aika lähellä ollaan, sillä ero sarjassa nyt toisena olevaan Kokkolan GBK:hon on jo 13 pistettä. Otteluita on kyllä jäljellä vielä kymmenen, mutta kuulostaa kovin epätodennäköiseltä, että Kerho häviäisi 5-6 kappaletta kun toistaiseksi ei tappiota ole tällä kaudella sarjapeleissä koettu.

Vaikka Kerho lieneekin ennakkosuosikki myös tässä ottelussa, ei JBK:ta ole todellakaan varaa aliarvioida millään asteikolla. Näyttöhaluja on varmasti useammallakin pelaajalla, joten uskoisi kotijoukkueen tavoittelevan tosissaan voittoa numero 15.

Värimiesten isännöimä kotiottelu alkaa Keskuskentällä klo 18.30. Tervetuloa!