123 456 7890

SJK matkustaa lauantaina Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Ottelu pelataan Pietarsaaren Tellushallissa ja se alkaa klo 15:00.

Kyseessä on Pohjanmaan derby ja lohkovaiheen toiseksi viimeinen ottelu. Ennen tätä VPS johtaa lohkoa yhden pelin enemmän pelanneena. Heidän ero toisena olevaan Kerhoon on yksi piste. Kolmantena, kolmen pisteen päässä SJK:sta, on lauantain vastustaja Jaro, joka on satsannut rajusti tulevaan kauteen ja ainoana tavoitteena on nousu Veikkausliigaan. Voitolla SJK varmistaisi jatkopaikan Suomen Cupissa.

Se on paha paikka vierailla, sillä Jaro hallitsee oman hallinsa ja olosuhteensa. Ja jo useita vuosia he ovat olleet siellä erittäin vaikea vastustaja kaikille. Mutta tottakai me kuitenkin lähdetään siitä, että tällä kertaa me haetaan sieltä itsellemme positiivinen tulos, toteaa SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Heillä on usean vuoden kokemus siitä miten joukkue muuttuu kausien välissä isosti, ja vähän kuin nollasta rakennetaan joka kausi. Joten niille ihmisille jotka siellä on ollut töissä ja mukana pidempään, ei joukkueen muutoksessa ole mitään uutta. Jos joku seura osaa hoitaa muutoksen, niin Jaro sen kyllä osaa, kommentoi Kautonen lopuksi Jaron muuttunutta ryhmää. Kautonen itse oli kaudella 2010 Jarossa apuvalmentajana ja päävalmentajana farmiseura JBK:ssa.

Jaron päävalmentajana puolestaan toimii nykyään Tomi Kärkkäinen, joka valmensi SJK:ta kaudella 2010, eli samaan aikaan kun Kautonen vaikutti Jarossa.

Valmentajan lisäksi SJK:n pelaajista löytyy Jaro kokemusta. Ei ihan yhtä montaa pelaajaa kuin takavuosina, mutta ainakin yksi pelaaja, joka on kasvanut Pietarsaaressa ja saanut koko jalkapallokoulutuksensa siellä.

Jaron joukkue on muuttunut aika paljon omista ajoistani. Siellä on uusi valmentaja ja uusia pelaajia. Mutta silti siellä on ehkä ainakin muutamia pelaajia joiden kanssa olen pelannut. Maalivahti Emil Öhberg, Johan Brunell, Jonas Emet ja Thomas Kula, ainakin. Ja heidän kanssaan olen edelleen hyviä kavereita, joten kyllä tämä on vähän erityinen peli itselleni, kertoo SJK:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt maalivahti Jesse Öst.

Öst pelasi Jaron paidassa koko alku-uransa, aina kauden 2015 loppuun saakka ja siirtyi sen jälkeen kahdeksi kaudeksi Ruotsiin.

Perheeni tulee katsomaan peliä ja siitä tulee varmasti myös kivaa. Lisäksi siellä on samat vanhat ukkelit kentän laidalla, jotka on aina siellä. He ovat paikalla kun Jaro treenaa ja peleissä aina. He ovat siellä jo monesti ennen pelaajiakin ja odottelevat kentän laidalla, sanoo Öst hymyillen leveästi.

Muuten Jaron joukkue on itselleni aika tuntematon tällä hetkellä. He ovat saaneet sinne muutaman hyvän pelaajan, mutta joukkueen kasaaminen on vähän ehkä myöhässä ja he vielä etsivät muutamia pelaajia. Viimeisistä peleistä olen kuullut että he ovat pelanneet tosi hyvin, joten sen myötä joukkue olisi jo tulossa kasaan. Tulee varmasti tiukka peli. Siellä on myös uusittu nyt kentän pinnoitus viime kesänä, joten siellä on nyt todella hyvä kenttä ja olin siellä itse treenaamassa pari kertaa alkutalven aikana, kertoo Öst.

Tellushallissa onneksi kopit ovat täysin samanlaisia, että siellä ei ole semmoista eksymisen mahdollisuutta. Mutta jos peli pelattaisiin Pietarsaaren Keskuskentällä, niin siellä minä varmasti menisin väärään koppiin ja kääntyisin väärään suuntaan. Joten kyllä tästä tulee erityinen peli, toteaa Öst vielä lopuksi.

Jaron paidassa on myös tuttuja SJK:n pelaajille ja seuraajille, sillä entinen SJK-kapteeni sekä kannattajaryhmä Kloppien Kannun aikoinaan voittanut Pavle Milosavljevic pelaa nykyään Jarossa.

En ole hetkeen nähnyt SJK:n pelaavan, ja heillä on uusia pelaajia sekä uusi valmentaja, joten on vaikea arvioida miten SJK pelaa lauantaina. Mutta uskon että SJK on organisoitu joukkue, jolla on paljon taitavia pelaajia. Pelaajat kuten Tendeng ja Ayarna ovat uskomattoman hyviä ja mielestäni SJK:lta erinomainen päätös kiinnittää heidät. Aksalu on mielestäni paras maalivahti Suomessa ja Dorman on legenda, joten hyviä pelaajia riittää. Mielestäni pelaamme yhtä Suomen parasta joukkuetta vastaan ja siitä tulee hyvä testi meille, kommentoi Jarossa toista kauttaan aloittava Pavle Milosavljevic.

Meillä on joukkue vielä rakennusvaiheessa, eikä meillä ole ryhmä vielä valmis. Siihen kun lisätään muutama loukkaantuminen, niin emme ole juuri nyt parhaimmillamme. Mutta tämä on Pohjanmaan derby, joten en taatusti tule käyttämään tätä tekosyynä jos häviämme, nauraa Milosavljevic.

Jarolla on myös hyviä pelaajia ja olemme vaarallisia hyökätessämme, joten mielestäni meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa tämä ottelu, Milosavljevic jatkaa.

Itselleni on myös todella kiva nähdä tuttuja ihmisiä ennen ja jälkeen pelin. On jotenkin hassua pelata SJK:ta vastaan, mutta peli on peliä ja kentällä ajattelen ainoastaan sitä miten saan itsestäni eniten irti ja miten joukkueemme pelaisi paremmin. Nautin futiksesta ja ainoa tavoite on voittaa. Nämä asiat ovat samat jokaisessa pelissä, korostaa Milosavljevic.

Joka tapauksessa, odotan peliä innoissani. Enkä pelkästään oman SJK-historiani vuoksi. SJK on tällä hetkellä erittäin kova joukkue Suomessa ja minä haluan aina pelata kovia joukkueita vastaan, päättää Milosavljevic lopuksi.

Ottelu näkyy suorana maksullisista Ruutu+ ja ISTV palveluista. Seinäjoella SJK-kannattajat näkevät ottelun ilmaiseksi OmaSp Stadionin Carlsbergissa, missä vierasottelut näytetään aina tuttuun tapaan. Lisäksi kannattajaryhmä Kloppien bussireissu matkustaa paikanpäälle omiaan tukemaan. Bussimatkasta voi lukea lisää kannattajien omilta kanavilta.

Reuben Ayarna SJK:n paidassa tämän talven Suomen Cupissa.

Jaron kolmivuotinen projekti huipentuu alkavaan kauteen

Vuonna 2015, kun SJK juhli Seinäjoen Keskuskentällä historiansa ensimmäistä ja samalla toistaiseksi viimeisintä Suomen mestaruuttaan, oli Jaro-leirissä vakavan itsetutkiskelun paikka, seura tippui Ykköseen. Pietarsaaressa laitettiinkin tuolloin tavoitteeksi palata takaisin kolmen seuraavan kauden aikana. Nyt alkaa tuo kolmas kausi.

Viime kausi oli Jarolle kova pettymys, sillä vaikka joukkueeseen satsattiin, oli joukkue lopulta vasta viides. Nousukarsintaan oikeuttavasta toisestakin sijasta se jäi lopulta peräti 20 pistettä.

Nyt alkavaan kauteen Jaro tulee jälleen kovasti muuttuneena. Uusiksi meni seuran toimisto, jonne palkattiin uudet ihmiset toimitusjohtajasta lähtien. Valmennus vaihtui kokonaan ja nyt valmennusvastuun otti entinen SJK:n, VPS:n ja Vasa IFK:n valmentaja Tomi ”Kärde” Kärkkäinen. Myös pelaajisto on kokenut mullistuksen, kun uusia pelaajia on tullut kymmenen ja heidän lisäkseen nostettu pelaajia mukaan omista junioreista ja reserveistä. Lähtijöitä on kaikkiaan peräti 16. Osa näistä tosin jatkaa uraa Jaron farmiijoukkueena toimivassa JBK:ssa.

Merkittävin hankinta on ilman muuta hyökkääjä Sasa Jovovic, joka on tuttu mies SJK:llekin ja pelannut useassa Suomen seurassa. Maalitykkinä hän on erinomainen lisä Jaron joukkueeseen. Tärkeimmät jatkajat on puolestaan vikkelä laitalinkki Seth Paintsil ja entinen SJK-kapteeni Pavle Milosavljevic. Joukkueen hyökkäys vahvistui myös saksalaisella Christopher Mandiagulla ja aivan viimeisin hankinta on japanilainen keskikenttäpelaaja Kazuki Takahashi, jonka vuoden sopimuksesta tiedotettiin torstaina. Hän on myös pelikelpoinen SJK:ta vastaan.

Mukana on edelleen testipelaajia, jotka periaatteessa voivat pelata Suomen Cupissa, jos Jaro tekee heille lyhytakaisen pelaajasopimuksen tai ihan pysyvän sopimuksen ennen ottelua. Myös siirtopaperit pitää saada kuntoon ennen lauantaita. Ainakin entinen Meksikon maajoukkkuepuolustaja Dárvin Chávez on erittäin mielenkiintoinen vahvistus, jos siirto toteutuu. Hän on pelannut maansa paidassa Copa Americassa ja Lontoon Olympialaisissa 2012.

Tämän talven Suomen Cupissa Jaro on voittanut kaikki muut joukkueet suurimaalisesti, paitsi VPS:n jolle he hävisivät tammikuussa Vaasassa 0-2 luvuin. Viime talven Suomen Cupissa Jaro kaatoi SJK:n kotihallissaan 2-1 luvuin. Muutenkin Jaro on ollut aina SJK:lle melko vaikea vastus.

SJK-kapteeni Pavle Milosavljevic kaudella 2014 Jaroa vastaan.

Malolo ja Ions ainoat varmat poissaolijat

Lauantain kamppailuun SJK saanee valita kokoonpanon laajasta ringistä, sillä ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Obed Malolo ja Billy Ions ovat varmuudella sivussa. Malolo toipuu operaatiota vaatineesta loukkaantumisestaan aina loppukesään tai syksyyn saakka. Ions puolestaan kuntouttaa vanhaa vammaansa, joka haittasi häntä jo viime kaudella. Tärkeintä on että Ions on täydessä kunnossa kun kausi alkaa reilun kuukauden päästä.

SJK on pelanut talven aikana viisi ottelua ja voittanut kaikki yhteismaalierolla 15-2. Näistä kolme on ollut Suomen Cupin lohkovaihetta. Tehokkain maalintekijä on ollut Aristote Mboma, joka on osunut peleissä kolme kertaa. Vahid Hambo ja Anders Bååth ovat osuneet kahdesti. Yhteen maaliin yltää 8 pelaajaa. Jos SJK voittaa lauantain ottelun, varmistuu samalla Suomen Cupin jatkopaikka ja ensi viikolla pelattavasta lohkon päätösottelusta VPS:aa vastaan, riittäisi silloin tasapelikin lohkovoittoon. Lohkovoitto tietää suoraa pääsyä Suomen Cupin puolivälieriin. Toiseksi päätyvä joukkue pelaa jatkokarsinnan muiden lohkojen joukkueita vastaan. Tappiolla SJK valahtaisi kolmanneksi, mutta omaisi edelleen mahdollisuuden lohkovoittoon päätöskierroksella.

SJK ja VPS kohtaavat toisensa lohkon päätösottelussa perjantaina 2.3. klo 19:00. Tuon ottelun liput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Kausikortit käyvät otteluun normaalisti. Kausikortit niin ikään myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Heti lohkovaiheen päätösottelun jälkeen SJK matkustaa Espanjaan, Marbellaan, missä se kohtaa kahdessa harjoitusottelussa Norjan Levangerin ja Mjöndalenin. Riippuen Suomen Cupin jatkosta, että onko SJK mukana, tai edennyt suoraan puolivälieriin, koitetaan maaliskuussa pelata Seinäjoella lisää harjoitusotteluita. Veikkausliiga alkaa 7.4. kotiottelulla PS Kemiä vastaan OmaSp Stadionilla.