123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue kohtaa SM-karsintasarjan viimeisessä alkulohkon ottelussa Tornion TP-47:n. Ottelu pelataan lauantaina 23.3. klo 14.00 Wallsport areenassa.

Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet paikkansa U19 SM-karsinnan jatko-otteluissa, joissa alkulohkojen sijoille 1-4 sijoittuneet arvotaan pelaamaan kaksiosaiset karsintapelit eri lohkojen joukkueiden kanssa. Jatkokarsinnoissa lohkoykköset kohtaavat lohkoneloset ja toiselle sijalle päätyneet kohtaavat kolmannelle sijalle päätyneet joukkueet. Jatkokarsintaottelut pelataan 6. ja 13. huhtikuuta.

Vaikka jatkopaikka onkin jo varma, on pelissä silti kovasti panosta, sillä SJK on tällä hetkellä kolmantena ja TP-47 toisena. Joukkueilla on eroa vain yksi piste. SJK:n takana niskaan hengittää VPS kolmen pisteen päässä ja kolme maalia huonommalla maalisuhteella. Lohkovoiton on jo varmistanut OLS, joten lauantaina ratkeaa sijoittuuko SJK alkulohkossa sijalle kaksi, kolme vaiko neljä.

Alkulohkon sijoituksella on myös siksikin merkitystä, että jokaisen lohkon kaksi parasta aloittaa karsinnat vieraissa. Toinen osa-ottelu pelattaisiin silloin kotikentällä ja siitä on suurta etua taktisestikin, ja kotikentällä mahdollista SM-sarjapaikan varmistusta olisi myös kivempi juhlia. Lisäksi tietenkin on parempi kohdata toisessa lohkossa sijalle kolme päätynyt joukkue ja siten välttää vaikkapa joku lohkovoittajista.

Saman lohkon joukkueet eivät voi kohdata jatkokarsinnoissa. Karsintojen voittajat pelaavat kesällä varsinaisessa SM-sarjassa ja häviäjät puolestaan Ykkösessä.

Ketä voisi tulla vastaan?

Kaikkien lohkojen päätöskierros pelataan lauantaina, mutta osa joukkueista on jo pelannut kaikki ottelunsa, kuten SJK:n lohkon voittanut OLS. Eniten tilanne on avoin Itälohkossa, jossa on jaossa vielä kaikki paikat sijoilta 1-3. Muissa lohkoissa voittaja on jo käytännössä selvillä.

Jos SJK voittaa lauantaina, tulee sille vastaan jatkokarsinnoissa joko FC Haka, FC Lahti, FC Kaarina, PK-35, FC Honka tai HJK. Ensimmäinen osaottelu pelattaisiin silloin vieraissa ja kotikentällä toinen ottelu 13.4.

Jos SJK sijoittuu lohkossa kolmanneksi, on vastustaja joko JJK, FC Lahti, FC Haka, FC Jazz. FC Kaarina, PK-35, FC Honka tai HJK. SJK joutuisi myös aloittamaan kotikentällä 6.4.

Jos SJK tippuisi tappiolla neljänneksi, vaikeutuu homma merkittävästi, sillä vastaan tulisi lohkovoittajana PK Keski-Uusimaa, TPS, JJK, FC Lahti tai FC Haka. Myös tässä tapauksessa aloitus olisi kotikentällä 6.4.

Jatkokarsintojen arvonnat suoritetaan heti ensi viikon alussa. Kaikki sijoitukset on tiedossa viimeistään sunnuntaina.

TP-47 on vaikea vastus

Torniolaiset voittivat viime viikonloppuna kotikentälllään Vasa IFK:n peräti 4-0 luvuin, vaikka kaksi pelaajaa heiltä ajettiin kentältäkin. Edellisessä kohtaamisessa kauden avauksessa SJK jäi myös TP-47:n jyrän alle samoilla 4-0 luvuilla, joten ainakin kotonaan TP-47 on melko voittamaton este monellekin joukkueelle.

Wallsport areenassa toki myös SJK on pelannut paremmin ja sarjassakaan ei olla tuon avausottelun jälkeen hävitty kuin lohkon voittaneelle OLS:lle.

SJK pääsee lauantain peliin myös jo paremmalla nipulla kuin pariin aiempaan otteluun ja miehiä alkaa tulla takaisin riveihin sairastuvalta, juuri sopivasti ennen jatkopelejä. Edellisissä peleissä juuri ringin kapeus on näkynyt viime hetken takaiskumaaleina, vaikka ensimmäistä puoliaikaa olisikin hallittu mielin määrin. Kun penkiltä ei ole ollut laittaa tuoreita jalkoja väsyneiden tilalle, on syötöt menneet monesti harakoille.

Alkulohkoissa kerätyt keltaiset kortit siirtyvät mukana Jatkokarsintoihin, mutta senkään puolesta SJK:lla ei ole huolta, sillä pelikieltoa tulee vasta kun on neljä korttia kerättynä ja tällä hetkellä vain kahdella pelaajalla on kaksi keltaista.

U19 SM-karsintaa, SJK – TP-47 lauantaina 23.3. klo 14.00 Wallsport areenalla.
Liput 5 euroa, kausikorteilla ja kannattajakorteilla ilmaiseksi. Yläkerran pubi palvelee janoisia ja kahvi on kuumaa alakerran kahviossa.

Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon tärkeässä ottelussa Wallsportiin!