123 456 7890

Päävalmentaja Jani Honkavaaran kirje SJK-väelle.

Jatketaan harjoittelua – ja uskomista

Onko SJK jo aloittanut harjoittelun? Tätä kysymystä alan kuulla noin viikko kauden päättymisestä.
 
Onneksi nykyään voi jo sanoa, ettemme ole sitä koskaan lopettaneetkaan. Pidämme vain taukoa jalkapallon pelaamisesta, mutta harjoittelua emme ole koskaan lopettaneet.
 
Jalkapallo ja sen harjoittelu ovat muuttuneet omista peliajoistani, ja hyvä niin. Silloin tauko tarkoitti taukoa ja loma lomaa. Kun harjoitukset alkoivat uudelleen, työ aloitettiin heikolta pohjalta. Tuntui, että miltei alusta. Puhuttiin peruskuntokaudesta. Enää sellaisia ei ole.
 
Uskokaa tai älkää, kun ei pelaa jalkapalloa, jalkapallokunto laskee. Lenkkeily, kuntosali tai padel eivät riitä, sillä jalkapallokunto laskee jo yhdessä tai kahdessa viikossa. Ja takaisin jalkapallokuntoon pääsee vain pelaamalla jalkapalloa.
 
Tästä nykyjalkapallossa on kysymys. Kaikkien pitää olla kunnossa kaiken aikaa. Jos tulet lomilta huonossa kunnossa, menetät työpaikkasi. Tai ainakin pelipaikkasi. Tai joukkueesi häviää, koska panoksesi on huono. Koko ajan pitää olla valmis pelaamaan.
 
Suomen Cup alkaa Suomessa jo tammi-helmikuussa. Suomen pre-season on siis oikeastaan lyhyt, vaikka sanotaan, että se on maailman pisin. Ei se ole. Kausi sen sijaan on maailman pisin. Siksi fyysisen harjoittelun merkitys on alkanut korostua, ja jokaisella Veikkausliigassa joukkueella on jo fysiikkavalmentaja.
 
Palasimme jalkapalloharjoituksiin joulukuun 7. päivä ja harjoittelimme kaksi viikkoa, jonka aikana ehdimme harjoitella 16 kertaa. Kahteen viikkoon mahtui kaksi lepopäivää, joten oikeastaan 12 päivän aikana harjoiteltiin 16 kertaa. Tällaiseen harjoittelujaksoon ei voi tulla niin sanotusti ”kylmiltään”, vaan pohjien pitää olla hyvät. Tällä harjoitusjaksolla loimme pohjaa tammikuun alkuun, jolloin palaamme harjoituksiin.
 
SJK ei pelannut joulukuussa harjoitusotteluita, koska meillä oli mukana hyvin pieni harjoitusryhmä. Ulkomaalaispelaajamme ovat kotimaissaan eivätkä koronan vuoksi päässeet joulukuun harjoitusjaksolle, osan pelaajista sopimukset eivät jatkuneet ja osan kanssa vielä neuvotellaan. Meillä on myös uusia sopimuksia sovittuna, mutta ne julkaistaan hieman myöhemmin.
 
Mutta heti tammikuun alussa joukkueen pitäisi jo olla koossa. Haluamme olla vireessä, kun Suomen Cup alkaa.
 
Näin vuoden lopuksi on myös paikallaan kiittää SJK-väkeä.
 
Seinäjoella oli Suomen isoin katsojakeskiarvo, mikä lupaa hyvää koronanjälkeiseen aikaan. Olitte hyvä yleisö. Ensi kaudella olette vielä parempia!
 
Myös SJK-työyhteisöä on syytä kiittää. Selvisimme vaikeista ajoista pystypäin. Paransimme loppua kohden ja olimme toisen kierroksen toiseksi paras joukkue. Teimme paljon asioita oikein. Ensi kaudella teemme vielä enemmän ja paremmin.
 
Ja kökkafaarit. Vahvaa suorittamista kautta linjan. Priimaa on toki vaikea parantaa, mutta etteköhän te jotain keksi.
 
Lopuksi vielä sananen kaikille SJK-henkisille ihmisille, ja teitä on paljon!
 
”Lopetetaan epäily ja aletaan uskoa.” Näin Jurgen Klopp totesi saapuessaan Liverpooliin. Näillä sanoilla hän halusi kääntää seuran työntekijöiden, pelaajien kuin kannattajienkin ajatukset kohti tulevaisuutta – menneisyyden sijaan.
 
Tämä lyhyt toteamus on yksinkertaisuudessaan nerokas. Epäilemällä ei ole koskaan voitettu mitään, mutta vahvalla uskomisella on tehty urotekoja, suoranaisia ihmeitä, rakennettu jopa stadion Seinäjoelle.
 
Uskoa voi vain tulevaisuuteen.  Ja kun me uskomme siihen yhdessä, meillä on yhteinen päämäärä.
 
Ja kun meillä on yhteinen päämäärä, voimme menestyä.
 
SJK aloittaa harjoituspelit Valkeakosken Hakaa vastaan 16. tammikuuta klo 14.30.
 
Nähdään viimeistään siellä! Hyvää joulua sekä uutta vuotta ja jatketaan uskomista!

Jani Honkavaara, SJK:n päävalmentaja.

 

SJK on jo siirtynyt joululomalle ja palaa harjoituksiin heti tammikuun alusta sekä pelaa tammikuussa myös harjoitusotteluita. Suomen cup-karsinta alkaa helmikuussa. Löydät jo sovitut ottelut Suomen cupin karsintojen sekä harjoitusotteluiden aikatautaulut SJK:n nettisivujen otteluohjelmasta.

SJK:n kausikortit kaudelle 2021 myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa. SJK Shop menee kiinni tämän viikon keskiviikkona 23.12. klo 13:00 ja on auki seuraavan kerran taas tammikuussa 2021. Verkkokauppa palvelee kuitenkin kaikkina päivinä ja vuorokauden aikoina normaalisti. Myös OmaSp Stadionin lounas on seuraavan kerran taas maanantaina 4.1. 2021.