123 456 7890

Poikamaajoukkuepelaaja Jasper Jalonen ja SJK ovat tehneet pelaajasopimuksen, joka kattaa tämän ja ensi kauden. Sopimuksessa on myös optiot tulevista vuosista. Juuri kesäkuussa 18-vuotta täyttänyt hyökkäyspään pelaaja liittyi harjoituksiin tällä viikolla, ja hän voi pelata jo torstaina illalla SJK Akatemian mukana Kolmosen vierasottelussa.

Meillä oli itseasiassa jo viime kesänä keskusteluita SJK:n kanssa mahdollisesta siirrosta, mutta valitsin silloin vielä eri seuran. Siellä ei asiat sitten sujuneet ihan kuten piti, ja kaipasin ehkä maiseman vaihdosta. Mun onnekseni SJK:lla oli vielä kiinnostus minua kohtaan. Ja oli aika helppo siksi valita seuraavaksi askeleeksi siirtyä tänne, kertoo Jasper Jalonen.

Ja tuskinpa löytyy Suomesta parempia olosuhteita treenata ja kehittyä kuin täällä. Puitteet on kunnossa ja kaikki muu, jatkaa Jalonen.

Ensimmäinen askel omissa suunnitelmissani on ottaa SJK Akatemian joukkueesta paikka ja iso rooli akatemian porukassa, ja sitä kautta sitten edustuksen piireihin mukaan ottamaan ensimmäisiä minuutteja. Sekä tietysti sitä kautta eteenpäin tähdätään, Jalonen kertoo vielä tavoitteistaan.

Jalonen aloittaa siis harjoittelun ja pelaajapolun SJK Akatemiassa, ja sen valmennusryhmän alaisuudessa, ja mukaan harjoituksiin hän liittyi tällä viikolla.

Jasper on nyt harjoitellut meidän kanssamme vasta lyhyen aikaa, mutta on jo siinä ajassa näyttänyt taitojaan. Odotamme työskentelyä hänen kanssaan, ja on hieno nähdä, miten hänen uransa tulee kehittymään SJK:n mukana, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

Turussa 20. kesäkuuta vuonna 2005 syntynyt Jasper Jalonen, on TPS:n kasvatti ja lähtöisin pitkän linjan TPS-perheestä. Pelipaikka löytyy hyökkäyspäästä, yleensä laidoilta tai kärjen alapuolelta. Jalonen on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa U15-, U17- ja U18-ikäluokissa, viimeksi U18-maajoukkueessa syyskuussa 2022, jolloin syntyi myös maali Slovakian verkkoon. Hän on pelannut TPS:n miesten joukkueessa Ykkösessä 20 ottelua. Debyytti syntyi kaudella 2021, Jalosen ollessa vasta 15-vuotias. Debyyttimaali Ykkösessä syntyi kauden 2022 avausottelussa EIF:n verkkoon. TPS:sta Jalonen siirtyi kesken kauden 2022 HJK:n oganisaatioon, ja on pelannut siellä kaudella 2022 ja 2023 yhteensä yhdeksän ottelua miesten Kakkosessa Klubi 04:n paidassa. Jalonen solmi SJK:n kanssa pelaajasopimuksen kauden 2024 loppuun, ja sopimuksessa on optiot tulevista vuosista. Hän on vapaa edustamaan SJK:n joukkueita pääsarjoissa 13.7. jälkeen, mutta pelaamaan sitä ennen jo Kolmosessa SJK Akatemian mukana.

SJK Akatemia kohtaa Kolmosessa torstaina 6.7. klo 19:00 VPV:n vierasottelussa. Ykkösessä SJK Akatemia pelaa lauantaina 8.7. vierasottelun SalPaa vastaan ja seuraava kotiottelu on sunnuntaina 23.7. kun EIF saapuu Ykkösen ottelussa OmaSp Stadionille. SJK:n edustusjoukkue pelaa lauantaina 8.7. kotiottelun FC Honkaa vastaan ja seuraava Veikkausliigan ottelu on sunnuntaina 16.7. klo 18:30 FC Lahden vieraana. Löydät kaikkien sarjojen tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.