123 456 7890

Vierailija Jaro tuli vahvasti ottelun ensimmäisen puolituntisen ja vei sen turvin pisteet mukanaan SJK Akatemialta. SJK Akatemia tuli otteluun vielä mukaan hieman ennen taukoa, ja painosti kovaa koko toisen puoliajan, mutta ei onnistunut lisämaaleissa. Jo ensi keskiviikkona SJK Akatemia matkaa Helsinkiin, ja kohtaa siellä PK-35:n. Seuraava kotiottelu on siitä seuraavana maanantaina 11.7. klo 18:30, kun Mikkelin Palloilijat saapuu OmaSp Stadionille.

SJK Akatemia – FF Jaro 1-3 (0-3)
0-1 13 min Adam Vidjeskog
0-2 17 min Antonio Hotta
0-3 33 min Joni Remesaho
1-3 42 min Oskar Pihlaja

Jaro otti pelin alkuminuuteilla haltuun ja sai ensimmäisen paikan 12 minuutin kohdalla, kun Joni Remesaho pelattiin SJK Akatemian linjan taakse boksiin vapaaksi. Topi Säilynoja tuli kuitenkin hyvin vastaan ja katkaisi yrityksen. Jaro kuitenkin meni heti tuon jälkeen johtoon. SJK Akatemia sai purettua boksiin tulleen keskityksen alueen ulkopuolelle, mutta se tuli suoraan Adam Vidjeskogille, joka veti pallon tolpan kautta sisään. Jaro vielä lisäsi johtoaan vain muutaman minuutin jälkeen, kun ensin hyvä keskitys tuli maalin eteen, mutta Säilynoja ehti torjumaan. Pallo jäi elämään maalin eteen, ja pieni sekaannus SJK Akatemian puolustukselta jätti Antonio Hottan vapaaksi. Hotta laittoi irtopallon läheltä sisään.

Puolen tunnin kohdalla SJK Akatemia sai erinomaisen paikan, kun Jonathan Muzinga pelasi Samson Ebukan vapaaksi boksiin. SJK Akatemian harmiksi Jaron nuori maalivahti Hannes Käldström tuli hyvin vastaan ja torjui tilanteen kulmaksi. Kulmasta pallo meni suoraan yli päätyviivan.

Jaro lisäsi johtoa 33. minuutilla, kun SJK Akatemia hävisi pallon keskialueella. Jaro antoi nopeasti pallon siitä SJK Akatemian boksiin, ja sieltä Joni Remesaho veti taka-alakulmaan.

SJK Akatemia kuitenkin kavensi pelin vielä ennen taukoa 1-3 tilanteeksi, kun ensin Ebuka voitti kaksinkamppailussa pallon keskialueella, ja hän antoi sen viereen Tuukka Pahkalalle. Pahkala antoi siitä erinomaisen pitkän syötön Jaron kuudentoista kaarelle, missä sen otti haltuun Oskar Pihlaja. Pihlaja myös sijoitti pallon ohi vastaan tulleen Hannes Käldströmin. SJK Akatemia sai vielä tuon jälkeen sivuvaparin päätyviivan tuntumasta, kulmalipun ja kuudentoista alueen välistä. Siitä pallo tuli takatolpalle, missä hieman näytti, että Samson Ebuka olisi revitty kumoon, mutta erotuomari ei virhettä tilanteessa nähnyt ja siten peli jatkui pallon mennessä yli päädyn.

Toisen puoliajan alkuun SJK Akatemia tuli kovaa. Ensin Kaarlo Rintamäki pääsi yrittämään sijoitusta takakulmaan Ebukan syötöstä, mutta sijoitus meni ohi. Vain reilu minuutti tuosta, SJK Akatemia sai vapaapotkun alle 20 metristä keskeltä, ja siitä Olsbo koitti hakea alakulmaa. Pallo osui Jaron muurissa olleen puolustaja jalkaan, ja muutti siitä suuntaa, mennen päädystä yli, mutta tuomari ei tätä huomannut, ja maalipotkulla jatkettiin. SJK Akatemian painostus kuitenkin jatkui, ja paikkoja tuli useita. Paras näistä tuli 55 minuutilla Pihlajalle, joka koitti hakea boksista sijoitusta takayläkulmaan, mutta hieman meni yli.

Reilun tunnin jälkeen hyvällä pelipäällä ollut Ebuka näki takatolpalla vapaana olleen Sami Sipolan, ja koitti syöttää hänelle. Jaron puolustus ehti juuri liukumaan palloon sen verran, että se meni päädystä yli. Kulmasta SJK Akatemia ei saanut aikaan mitään.

77. minuutilla Frankline Okoye kaatoi Oskar Pihlajan aivan rangaistusalueen viivan tuntumassa, ja sai keltaisen. SJK Akatemia sai vapaapotkun, mistä pallo laitettiin matalana etutolpalle. Jaro ehti kuitenkin katkaisemaan, ja sai puolittaisen vastahyökkäyksen. SJK Akatemia kuitenkin riisti pallon takaisin. Viitisen minuuttia tuosta, Valtteri Olsbo lähetti erinomaisen keskityksen maalin eteen kaukaa laidalta. Pallo tuli Samson Ebukalle takaviistosta, eikä hän saanut kunnon osumaa siihen, ja pallo meni yli päädystä.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, loi SJK Akatemia entistä kovemmin painetta, ja paras paikka tuli Oliver Günesille. Günes yritti nostaa palloa etukulmaan, mutta veto meni yli ja peli päättyi hetki tuon jälkeen.

Pettynyt tämän päivän tulokseen. Mielestäni meidän ensimmäinen puoliaika oli huonointa peliä omana aikanani SJK Akatemian joukkueelta. Siksikin olen pettynyt. Meidän piti nousta takaisin, ja sitten maali juuri ennen puoliaikaa antoi meille mahdollisuuden. Maali ja se miten taistelimme toisella puoliajalla, näytti todella sitä luonnetta mitä meillä joukkueena on. Meidän olisi vain pitänyt pystyä käyttämään joku niistä paikoista joita sitten saimme, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Jaro on hyvä ja kokenut joukkue, joka rankaisi meitä ensimmäisellä puoliajalla, ja heillä oli sen jälkeen helpompi työ pitää meitä pois paikoilta. Meidän pitää oppia tästä. Onnittelut kuitenkin Jarolle voitosta.

Nyt meidän pitää nousta tästä takaisin keskiviikoksi, kun matkustamme Helsinkiin PK-35:n vieraaksi. Sitä lähdemme hakemaan, päätti Page.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV, Sami Sipola, Noa Lehtonen, Terry Yegbe (46’ Berat Akdogan), Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo, Denis Cukici (79’ Mikael Anttila), Tuukka Pahkala (62’ Jude Arthur), Oskar Pihlaja, Jonathan Muzinga (62’ Oliver Günes) ja Samson Ebuka.