123 456 7890

SJK kaatoi hallitsevan Suomen mestarin viime kotiottelussa 3-0 luvuin. Kuva Juha Kontiainen.

Veikkausliigan loppuhuipennus on käsillä kun Suomen mestaruus ratkaistaan sarjan viimeisillä kierroksilla. Kärkinelikolla on otteluita jäljellä kolmesta neljään seurasta riippuen, rästipelien myötä erot voivat kaventua entisestään.


SJK

SJK:lla on jäljellä kolme peliä, tulevana sunnuntaina Keskuskentälle saapuu vieraaksi Tampereen Ilves joka majailee turvallisesti sarjan keskikastissa. Aiemmin tällä kaudella SJK kaatoi Ilveksen kotona 3-0
ja Tampereella pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä.

18. päivä lokakuuta SJK suuntaa Turkuun Veritas Stadionille, missä ottelua isännöi kärkikamppailussa mukana oleva FC Inter. Kauden avausottelussa joukkueet pelasivat 1-1 tasapelin ja elokuun alussa
Inter onnistui ryöväämään pisteet Seinäjoella lukemin 0-1. Inter on ollut SJK:lle vaikea vastustaja, sillä seuran historian aikana SJK ei ole onnistunut voittamaan turkulaisseuraa kertaakaan virallisissa otteluissa.

Päätöskierroksella SJK saa vieraaksi FF Jaron Pietarsaaresta. Kauden keskinäisistä otteluista molemmilla joukkueilla on yksi voitto. Ottelussa ratkaistaan myös Pohjanmaan Liigan herruus.

SJK on sarjan paras kotijoukkue.


RoPS

Sarjan kärjessä kahden pisteen erolla oleva Rovaniemen Palloseura omaa etulyöntiaseman ennen kauden kolmea viimeistä ottelua. Voittamalla kaikki jäljellä olevat ottelut joukkue juhlisi seurahistorian
ensimmäistä Veikkausliigamestaruutta.

Rovaniemeläiset pelaavat kaksi kertaa vieraissa ja kerran kotona. RoPS on koko sarjan paras vierasjoukkue saldolla seitsemän voittoa, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. RoPS kohtaa tuoreen Suomen Cup -voittaja IFK Mariehamnin vieraissa, KuPS:in kotona ja päätöskierroksella FC Lahden vieraissa. Varsinkin ottelussa Lahtea vastaan riittää molemmilla joukkueilla panosta, sillä Kuhnurit yrittävät kammeta itsensä europeleihin.


HJK


Hallitsevalla mestarilla on jäljellä neljä ottelua. Klubi kohtasi torstaina IFK Mariehamnin ja voitti ottelun – Ensimmäistä kertaa sitten elokuun 12. päivän. HJK kohtaa vielä toistamiseen IFK Mariehamnin, joista toisen kotona. HJK voitti IFK Mariehamnin myös kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta Suomen Cupin semifinaalissa ahvenanmaalaiset voittivat peräti lukemin 5-1.

Klubi kohtaa vieraissa myös VPS:n, joka on noussut putoamisviivan yläpuolelle ja hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Päätöskierroksella HJK matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi.
Loukkaantumisista kärsivä seura on pinnistänyt itsensä vielä takaisin mestaruuskamppailuun, käytyään välillä jopa mitalisijojen ulkopuolella. Nyt HJK on kolmantena, kahden pisteen päässä SJK:sta.


FC Inter

FC Inter on noussut mestaruuskamppailuun takaoven kautta. Kuntopuntarin kärjessä oleva joukkue on pelannut viimeiset kuusi Veikkausliigaottelua tappioitta. Turkulaisseura on pelannut vasta 29
ottelua, joten voittamalla omat rästipelinsä hyvänkuntoinen Inter nousisi paremmalla maalisuhteella kolmanneksi, ohi HJK:n.

Inter kohtaa tänään kotikentällään KuPS:n. Joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat olleet hyvin tasaisia. Loppuohjelmaan kuuluu myös vierasottelu Lahdessa, joka voi olla turkulaisseuralle vaikea, sillä Inter ei ole voittanut Lahtea viimeiseen kahdeksaan keskinäiseen kohtaamiseen. Muut ottelut ovat FF Jaroa ja SJK:ta vastaan kotona sekä HIFK:ta vastaan vieraissa.


Tasainen mestaruuskamppailu

Veikkausliiga ei ole ollut moneen vuoteen yhtä jännittävässä tilanteessa. Luvassa on tiukka taistelu aivan sarjan päätösvihellykseen asti. Tule katsomaan 4.10. ja 25.10. Seinäjoen Keskuskentälle SJK:n kotiottelut, joissa taistellaan Suomen mestaruudesta.

Liput SJK:n kotiotteluihin saa kätevästi verkkokaupasta: www.seamchip.fi/sjk Ostamalla lippusi ennakkoon, saat ne pari euroa halvemmalla ja vältät jonot lippuluukulla.