123 456 7890

Kerho 07 kohtaa sunnuntaina 8.9. klo 16.00, Kokkolan GBK:n vieraskentällä ja kyseessähän on jälleen Pohjanmaan alueen paikallismatsi.

Kerho 07 on parhaillaan Kakkosen pohjoislohkossa kuudentena ja sekä edellä että takana on kokkolaisjengi, kun KPV hengittää niskaan seitsemäntenä, tosin kolme pistettä jääneenä ja edessä porhaltaa kuuden pisteen karkumatkalla juuri GBK.

Käytännössä Kerho 07:n sarjapaikka alkoi varmistua jo viime maanantaina, voittamalla Vasa IFK kotikentällä, mutta teoriassa on vielä täysin mahdollista, että Rotuaarin Pallo tai PK-37 onnistuisi vielä takaa nousemaan ohi ja turvavyöhykkeelle.

Tosin se vaatisi Kerholta totaalisen romahduksen viidessä jäljellä olevassa pelissä. Tippujan paikalle on kumminkin 10 pisteen matka ja pisteitä vielä jaossa 15.

Pisteitä kaivataan siten edelleen ja Kerho lähteekin Kokkolan reissulle vahvistuneena, sillä siirtoikkunan sulkeutuessa varmistui sekä edustusjoukkueen, että Kerho 07:n loppukauden ringit ja Kerhoon tuli uusina pelaajina mukaan jopa neljä pelaajaa. Näistä kaksi tosin maalivahteja ja paluumuuttajia, kun Tomi Peltokangas ja Petri Välimäki vetävät jälleen tarvittaessa Kerhon paidan ylle.

Uusina miehinä Kerhon riveissä nähdään lainamies JJK:sta, 1995 syntynyt lupaava Eero Tamminen ja espanjalais-suomalainen Jordi Florit Lahnalakso.

Nähdäänkö Peltokangas jälleen Kerho 07:n maalilla?

GBK:lla ei enää mitään pelattavaa

GBK on jo varmistanut sarjapaikkansa, vaikka välillä näytti hiukan huolestuttavalta molempien kokkolalaisjoukkueiden osalta. Samalla on varmistunut että nousukarsintoihin on tie noussut jo pystyyn, joten GBK pääsee täysin paineettomassa tilassa tähän Pohjanmaan paikalliseen.

Missään tapauksessa mitään armopisteitä ei kuitenkaan ole Kokkolassa luvassa, sillä GBK:n ja SJK:n lähihistoria osoittaa, että joukkueiden kohtaamiset on kiihkeitä kamppailuja alusta loppuun.

Tällä kaudella molemmat joukkueet ovat vieneet jo kertaalleen vierasvoiton nimiinsä, kun ensimmäisessä kohtaamisessa Kerho 07 kaatoi GBK:n 2-3 luvuin Kokkolassa ja toisessa GBK osoittaui liian vahvaksi 0-4 luvuin Keskuskentällä.

Kolmas kerta siten toden sanoo ja joukkueiden keskinäinen taisto ratkeaa tai päättyy tasatulokseen.

GBK:lla ei ole tällä hetkellä pelikieltoja, mutta 10 maalia tällä kaudella viimeistellyt ruotsalainen David Carlsson saattaa olla pois GBK:n riveistä, sillä entinen Veikkausliigan maalikuingas on vaihtanut opiskelupaikkaa toiseen kaupunkiin. Carlsson pelaa loppukaudella vain satunnaisesti kokkolalaisten riveissä.

Pelikiellosta tähän otteluun jälleen vapautuva Kerhon maalitykki Mikki Muurimäki, pelasi vielä kaudella 2008 GBK:n riveissä.

Kerho 07:lla ryhmä selvillä loppukaudeksi

Kuten jo aiemmin uutisoitiin, on Kerho 07:n loppukauden ryhmä nyt selvä ja enää mukaan ei voi tulla edustusjoukkueessa pelanneita pelimiehiä.
Kerho 07:n riveihin rekisteröidyt maalivahdit voivat kuitenkin edustaa vielä SJK:ta Ykkösessäkin, mutta sen jälkeen ei paluuta enää Kakkoseen olisi.

Kaikki SJK:n U19 joukkueeseen rekisteröidyt pelaajat sen sijaan on pelikelpoisia sekä SJK edustuksen että Kerho 07:n riveissä.

Ja suurimmaksi osaksi nuo pelaavatkin juuri Kerho 07:ssa, sillä Kakkosta on tällä kaudella pelannut jo 11 A- tai B- junnuikäistä pelimiestä.

Tälläinen on myös joukkueen uusi tulokas, JJK:sta loppukaudeksi lainattu laitapelaaja Eero Tamminen.
Tamminen saattaakin tehdä debyyttinsä SJK:n joukkueissa juuri Kerhon paidassa sunnuntaina.
Tamminen on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo tälläkin kaudella 10 ottelua Kakkosessa, lainasopimuksella Hämeenlinnan Härmässä, sekä otteluita JJK:n reservijoukkue FC Villiketuissa Kolmossessa, sekä JJK:n U19 joukkueessa SM-Sarjaa. Tamminen esiintyi talvella myös parissa JJK:n treenipelissä, Liigacupissa sekä Suomen Cupin ottelussa.
Tamminen antaa SJK valmennusjohdolle näyttöjä loppukauden ajan ja kauden jälkeen katsotaan josko mahdolliseen jatkosopimukseen olisi aihetta.

Espanjan Palma de Mallorcalta tuleva, mutta Suomen passin omaava Jordi Florit Lahnalakso saatetaan myös nähdä ensimmäistä kertaa Kerhon paidassa.
Lahnalakson isä on Espanjalainen ja mies puhuu äidinkielenään nimenomaan espanjaa (aiemmasta tiedosta poiketen), mutta hallitsee suomenkielen täysin myös. Lahnalakso muutti äitinsä luokse Kurikan Jurvaan tänä kesänä ja aloitti opiskelun Koulutuskeskus Sedun Kurikan toimipisteessä. Nuorimies on pelannut Espanjassa neljänneksi korkeimmalla miesten tasolla ja toiseksi korkeimmalla tasolla juniorisarjoja.
Suomessa hän on treenannut Jurva-70 joukkueen kanssa, josta hänet kiikutettiin pikavauhtia Kerhon treenirinkiin.

Pelikieltoja ei Kerholla enää ole ja maalitykki Mikki Muurimäkikin vapautuu käytettävksi tähän otteluun. Entisenä GBK:kin hyökkääjänä, Muurimäki varmasti puhkuu pelihaluja kahden ottelun tauon jälkeen.

Kakkosen Pohjoislohkoa, GBK – Kerho 07, sunnuntaina 8.9. klo 16.00.

Taitava Juuso Aalto on ollut koko kauden Kerho 07:n parhaimmistoa ja isossa roolissa.