123 456 7890

SJK joutui nöyrtymään jälleen tappioon, vaikka esityksen perusteella olisi kenties ansainnut enemmän. Ilves onnistui iskemään avausmaalin heti ensi minuuteilla ja sai sen jälkeen keskittyä vastahyökkäyksiin lähes koko ottelun. Toisen maalin Ilves saikin vastahyökkäyksestä. SJK pääsi kunnolla taas mukaan vasta vartti ennen loppua, kun Jere Streng iski Suomen Cupissa toisen maalinsa. Kaikissa talven otteluissa maali oli 17-vuotiaan neljäs. SJK:n riveissä nähtiin myös kaksi debytanttia, kun vaihdosta sisään tuli Sergei Eremenko ja Moshtagh Yaghoubi. Molemmat toivat kentälle tullessaan paljon lisää SJK:n peliin, mutta harmillisesti Mosan debyytti jäi alimittaiseksi toisen keltaisen myötä ottelun loppuhetkillä. SJK:n seuraava ottelu on erikoisesti vierasottelu, mutta se pelataan Seinäjoen Wallsport Areenalla. ensi lauantaina. KuPS tulee pelaamaan Seinäjoelle kotiottelunsa, koska olosuhteen Kuopiossa eivät ole pelikuntoiset. Ottelun ennakkoliput myy kuitenkin SJK omissa kanavissaan. Liput SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista. Kausikortit eivät käy otteluun.

Ilves – SJK 2-1 (2-0)
1-0 2 min Ilari Mettälä
2-0 54 min Ilari Mettälä
2-1 74 min Jere Streng

SJK:n ottelu alkoi katastrofaalisesti. Ilves hyökkäsi oikean laidan kautta, ja Iiro Järvinen pääsi etenemään boksiin asti. Boksissa Ilari Mettälä jäi ilman vartiointia, ja laukoi suoraan syötöstä pallon vasempaan alakulmaan.

SJK:n ensimmäinen maalipaikka tuli 17. minuutilla, kun Daniel Håkans voitti Iiro Järvisen kaksinkamppailussa vasemmalla laidalla. Håkans syötti Jude Arthurille, jonka laukaus kuitenkin epäonnistui täysin. Ilveksellä oli erinomainen paikka siirtyä kahden maalin karkumatkalle, kun syöttökombinaation päätteeksi Emile Paul Tendeng syötti Samuel Afumin vastakkain Mihkel Aksalun kanssa, mutta Aksalu pystyi torjumaan tilanteen.

SJK oli erittäin lähellä tasoitusta 23. minuutilla. Daniel Hatakka pelasi erinomaisesti oikealla laidalla ja keskitti maalin eteen Denys Oliinykille. Oliinykin ohjaus meni kuitenkin hieman ohi maalin. Vähän myöhemmin tapahtui jälleen toisessa päädyssä. SJK ei meinannut saada purettua Ilveksen kulmapotkua, ja kotijoukkue pääsi yrittämään pari kertaa lähietäisyydeltä, mutta lopulta seurauksena oli vain toinen kulmapotku.

Puolen tunnin kohdalla Jere Streng laukoi kovan kaukolaukauksen, jonka Mika Hilander torjui kulmapotkuksi. Streng pääsi myös puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku jäi hieman voimattomaksi.

Molemmat joukkueet ehtivät hetken juhlia maalia 35. minuutin paikkeilla, mutta molemmat juhlat olivat ennenaikaisia. Ilveksen tilanteessa pallo lipsahti jo Aksalun taakse, mutta Aksalu sai napattua pallon vielä maaliviivalta. SJK:n tilanteessa Denys Oliinykin syöttö meni Ilves-pelaajan kautta Jere Strengille. Streng haki laukauksellaan takakulmaa, mutta Mika Hilander sai kätensä väliin. Jesse Sarajärvi oli paluupallossa ensimmäisenä, ja laukoi pallon maaliin, mutta Sarajärvi oli tilanteessa paitsiossa.

Sergei Eremenko tuli kentälle toiselle puoliajalle Dani Hatakan tilalle. Samalla Jude Arthurin tippui keskikentältä oikeaksi pakiksi, ja Eremenko otti Arthurin paikan keskikentällä. SJK hallitsi toisen puoliajan alkua selvästi, mutta Daniel Håkansin upeaa kuljetusta lukuunottamatta maalipaikkoja ei syntynyt. Ilves sen sijaan iski ja maali oli SJK:lle tämän talven peleistä tuttu. SJK menetti pallon ja Ilves pääsi vastahyökkäykseen. Ilari Mettälä karkasi läpiajoon, ja laukoi pallon toistamiseen maaliin.

SJK:lla oli mahdollisuus kavennukseen hetkeä myöhemmin, kun Denys Oliinyk kaadettiin noin 18 metrissä. Sergei Eremenkon vapaapotku kilpistyi kuitenkin Ilveksen muuriin.

Ilveksen kolmas maali oli lähellä 66. minuutilla. Kaksi maalia tehnyt Ilari Mettälä syötti Matias Ojalalle, jonka jatko meni vain hieman ohi maalin. Denys Oliinykillä oli pari puolittaista vetopaikkaa, mutta kudit karkailivat ohi maalin. Jere Strengilläkin oli hyvä paikka kaventaa ottelu Maximo Tolosen hyvästä keskityksestä, mutta pusku suuntautui selvästi yli maalin.

68. minuutilla nähtiin ottelun toinen SJK-debyytti, kun Moshtagh Yaghoubi tuli kentälle. Obed Malolon tilalle. Moshtagh Yaghoubi näyttikin heti hyvää osaamistaan, ja antoi pitkän avauksen Jesse Sarajärvelle, joka jatkoi heti Jere Strengille. Erinomaisesti vuoden aloittanut Streng laukoi pallon maaliin, ja nosti SJK:n kunnolla mukaan pistekamppailuun. Maali oli Strengille toinen tämän vuoden Suomen cupissa. Streng onnistui myös harjoitusottelua Jaroa vastaan kahdesti. Hieman myöhemmin Mosa pääsi itse maalipaikkaan, kun Sergei Eremenko jatkoi Joonas Sundmanin rajaheiton boksiin. Mosa ei kuitenkaan saanut kunnolla voimaa puskuunsa, ja Hilander pystyi torjumaan.

84. minuutilla Moshtagh Yaghoubi eteni boksiin asti, mutta Felipe Aspegren tarttui Mosaa jalasta kiinni ja kaatoi hänet. Tilanteesta ei kuitenkaan tullut rangaistuspotkua. Mosa ei sulattanut tuomiota, ja sai lopulta keltaisen kortin. Mosan hyvin alkanut SJK-debyytti sai hämmentävän päätöksen. Tuore SJK-vahvistus kamppaili pallosta Ilveksen Eemeli Raittisen kanssa varsin tavanomaiselta näyttäneessä tilanteessa, mutta seurauksena oli toinen keltainen kortti ja ulosajo.

Tilastojen valossa Yaghoubin debyytti ei olisi varmaan voinut olla huonompi, mutta hänen tulonsa kentälle piristi SJK:n peliä. Myös koko toisen puoliajan pelanneen Sergei Eremenkon pelaaminen oli mukavaa katseltavaa. Sergei Eremenkon ja Yaghoubin yhteispeli toimi myös hyvin.

Ottelun lopulla Jere Streng kaivoi pallon Oskar Pihlajalle, jonka vedon eteen Ilveksen puolustus kuitenkin pääsi. SJK:n kiri ei tuottanut haluttua tulosta, ja Ilves nappasi täyden pistepotin 2–1-voitolla.

Jälleen kerran vähän samanlainen peli kuin edellinen cupin ottelu. Mutta nämä näyttää hyvin, missä meillä on vielä tehtävää ja mitkä ovat meidän heikkouksia. Meidän täytyy työskennellä myös pelaajien henkisen puolen kanssa. Heidän pitää pystyä paremmin kantamaan paineita ja ottaa vastuuta. Paljon kuitenkin myös positiiviisia asioita pelissä, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Heidän ensimmäinen maali oli pitkäpallo linjan taakse ja me nukuimme ensimmäisellä minuutilla täysin. Tulimme kuitenkin peliin takaisin mukaan ja Denysillä oli hyvä tilanne ensimmäisellä jaksolla. Sitten toisella jaksolla päästimme jälleen vastahyökkäysmaalin omasta pallonmenetyksestä. Mielestäni se oli hyvä oppitunti nuorille pelaajille. Vastassa oli liikkuvampi ja kovempi joukkue kuin edellisessä ottelussa, kertaa Eremenko peliä.

Ensimmäiset minuutit myös Sergeille ja Mosalle. En halua kommentoida sitä mitä tapahtui Mosan kohdalla kentällä. Näimme kaikki mitä tapahtui. Esitys oli kokonaisuutena meiltä ihan kehityskelpoinen. Pelaajia on vielä tulossa ja näemme sitten miten asiat kehittyvät. Harmittaa tietenkin paljon, että jäimme taas pisteittä, mutta tiedämme, että meillä on vielä tekemistä edessä, päätti Eremenko.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka (46’ Sergei Eremenko), Joonas Sundman (82’ Ville Tikkanen), Jude Arthur, Boris Kadio, Obed Malolo (68’ Moshtagh Yaghoubi), Daniel Håkans (61’ Maximo Tolonen), Denys Oliinyk, Jesse Sarajärvi (76’ Oskar Pihlaja) ja Jere Streng.

Myös SJK:n seuraava ottelu on vierasottelu, mutta poikkeuksellisesti se pelataan Wallsport Areenassa, kun KuPS saapuu ensi lauantaina klo14:00 pelaamaan oman Suomen Cupin karsintalohkon ottelunsa Seinäjoelle. Ottelun järjestelyistä ja ennakkolipunmyynnistä vastaa SJK, mutta SJK:n kausikortit eivät käy otteluun. Ennakkoliput ovat myynnissä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa ja kaikkina vuorokauden aikoina SJK:n verkkokaupassa.