123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK ja Ilves jakoivat pisteet 3-3 tuloksella, kun SJK nousi tasoihin Matej Hradeckyn upealla kaukolaukauksella. Maali oli kenties kauden upein, ja se lähti kaukaa, vähintään 30 metristä tai kauempaa. Sitä ennen Ilveksen Petteri Pennanen oli tehnyt kaukolaukauksella maalin. Tasapeli piste ei sarjataulukossa lämmitä, mutta nousu jälleen kahdesti tappiolta maistuu sitäkin enemmän. Pelissä nähtiin myös tilanne, joka taatusti puhuttaa jälkikäteen, kun Ilveksen pelaaja esti kädellään SJK:n maalitilanteen. Tuomari ei kuitenkaan sitä nähnyt, ja SJK ei saanut pilkkua. SJK:n seuraava peli on jo ensi torstaina, kun UEFA Europa Conference League jatkuu toisella kierroksella. Silloin Seinäjoelle saapuu Norjan Lillestrøm SK. 1.osaottelu pelataan OmaSp Stadionilla torstaina 21.7. klo 19:00. Liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Kausikorttilaisille on toimitettu sähköpostiin edullisempi lippulinkki ja SJK-junioreiden seurakortit käyvät otteluun. 

SJK – Ilves 3-3 (1-1)
1-0 21 min oma maali
1-1 34 min Ariel Tuco Ngueukam
1-2 52 min Adam Larsson
2-2 62 min Tuomas Kaukua
2-3 75 min Petteri Pennanen
3-3 87 min Matej Hradecky

Ilves aloitti pelin kovalla prässillä, ja se loi sitä kautta nopeasti pari tilannetta. Markus Uusitalo joutui ainakin kerran venymään torjuntaan, kun Patrick Loa Loa veti alueen ulkopuolelta. Alkurynnistyksen jälkeen, SJK otti kuitenkin pallon hallintaan ja rauhoitti ottelua. 

SJK sai tilanteita Ilveksen päätyyn ja niistä kulmapotkuja. Kulmasta tuli lopulta myös maali, kun Pyry Hannola laittoi pallon taakse ja sieltä Diego Rojas veti kovaa kohti maalia. Maali muutti hieman suuntaa jostain, ja aluksi näytti, että maalia ei hyväksytä paitsion vuoksi. Lopulta avustava ja erotuomari katsoi, että pallo osui viimeisenä Ilveksen pelaajaan ja meni siitä maaliin. 

Ilves tasoitti ottelun puolen tunnin jälkeen, kun ensin pallo menetettiin harhasyötöllä oman puolustuksen laidalta. Pallo pomppasi siitä keskelle Petteri Pennaselle, joka antoi sen heti eteen boksissa olleelle Ariel Tuco Ngueukamille. Tuco ohitti pienellä nostolla takakulmaan, ohi Uusitalon. Tuco ei tuulettanut maaliaan SJK:ta vastaan. 1-1 tilanteessa mentiin myös tauolle. 

Ilves sai pallon maaliin heti kahdesti toisen puoliajan alkuun, molemmilla kerroilla asialla oli uusi hyökkääjä Adam Larsson. Ensimmäinen hylättiin kuitenkin paitsiona. Toisessa Tuco ensin syötti pallon keskeltä oikeaan laitaan vauhtiin päässeelle Aapo Mäenpäälle. Mäenpää käänti pallon maalin eteen, ja sieltä sen liukui sisään Larsson. 

Ilves vei peliä toisen puoliajan alun todella pahasti, ja pakotti SJK:n valmennusjohdon reagoimaan sekä muuttamaan kentällä jotain. Vaihdosta tuli lisää hyökkäysvoimaa, kun SJK Akatemian Samson Ebuka ja Daniel Håkans tulivat kentälle. 

Vaihdot toimivat välittömästi, kun ensin Håkans kuljetti palloa keskeltä kohti laitaa, antoi sen Pablo Andradelle, jonka kova, matala keskitys tuli aivan maalin eteen ja siellä Tuomas Kaukua ohjasi sen Ilveksen Rasmus Leislahden längistä sisään. SJK sai maalin jälkeen lisää tilanteita ja alkoi vyöryttää keskityksiä Ilveksen boksiin. 

Samson Ebuka sai hyvän paikan viedä SJK:n johtoon kulmasta, kun Alfie Bates laittoi pallon maalin eteen. Ebuka pääsi aivan maalin edestä yrittämään, mutta pallo ohi maalin. 

71. minuutilla Ilveksen Mikael Almen kaatoi Tuomas Kaukuan laidassa, ja sai siitä toisen keltaisensa sekä ulosajon. Punaisen jälkeen SJK painoi pelin täysin Ilveksen päätyyn ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä. 

Ilves kuitenkin sai yllättävästi pallon SJK:n puolustuspäässä, keskellä noin 20 metrin päässä maalista. Pallon kanssa siellä oli Petteri Pennanen, joka veti komean maalin kaukaa. 

SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jaksoi jauhamista ja tilanteiden luomista. Pelin toiseksi puhuttanein tilanne tuli, kun 81. minuutilla pallo saatiin Daniel Håkansille takatolpalle. Håkans koitti nostaa pallon takakulmaan, mutta Ilveksen Noel Hasa liukui tilanteeseen, nostaen samalla kätensä ylös. Pallo osui suoraan hänen käteensä ja pomppasi siitä päädystä ulos. SJK pelaajat vaativat pilkkua, mutta erotuomari Joni Hyytiä ei tilannetta nähnyt ja antoi vain kulmapotkun. 

Painostus tuotti lopulta tulosta pari minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Matej Hradecky sai pallon noin 30 metrissä. Hradecky veti upean kaukolaukauksen, kenties kauden hienoimman, ja upotti pallon Ilves verkkoon. Tätä maalia muistellaan vielä pitkään. SJK sai vielä tasoituksen jälkeen tilanteita tehdä voittomaali, mutta Ilves kesti ja pisteet jaettiin 3-3 tuloksella. 

Hieman pettynyt, että emme saaneet kolmea pistettä tänään. Virheitä ja pallon menetyksiä taas puolustuksessa, mistä he rankaisivat. Tänään menetimme kaksi pistettä mielestäni. Mutta tällä hetkellä emme voi jäädä liikaa märehtimään näitä pelejä, koska uusia otteluita tulee kovalla tahdilla. Pitää keskittyä positiivisiin asioihin, ja mielestäni me välillä pelasimme todella hyvin. Teimme vähintäänkin tarpeeksi, jotta saisimme kolme pistettä ja loimme maaleja sekä paikkoja. Energia ja se halu, miten pelasimme hyökkäyspäässä, on jotain mitä voimme pitää positiivisena. Ja jos katsoo viime pelejämme, niin olemme tehneet kymmenen maalia kolmessa pelissä. Joten se ei ole asia, mistä meidän pitää olla huolissaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Lopulta tämä oli ottelu, joka meidän olisi pitänyt voittaa, mutta teimme itse virheitä, joiden vuoksi menetimme voiton. Toivomme, että saamme sen korjattua ja kehitettyä peliä siltä osin. Aina tulee virheitä peleissä, ja teemme niitä varmasti jatkossakin, mutta jos ehkäisemme niitä hieman enemmän, niin me alamme voittamaan näitä pelejä, Gómez jatkoi.

Nyt kun peli on ohi, siirrän välittömästi fokuksen torstain Lillestrøm peliin. Alamme valmistaa joukkuetta, että se on valmis henkisesti ja fyysisesti siihen, Gómez sanoi vielä lopuksi kelloaan vilkaisten.

SJK: Markus Uusitalo MV, Martti Haukioja (57’ Samson Ebuka), Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Pablo Andrade (80’ Valentin Gasc), Kingsley Ofori, Alfie Bates (80’ Nooa Laine), Jake Dunwoody (57’ Daniel Håkans), Pyry Hannola, Diego Rojas ja Tuomas Kaukua (74’ Jake Jervis).