123 456 7890

Kerho 07 Akatemia johti Kakkosen Pohjoislohkon ottelua puoliajan jälkeen 1-0, Rasmus Karjalaisen kauden viidennellä maalilla. FC YPA tuli heti toisen puoliajan alussa rangaistuspotkusta syntyneellä maalilla tasoihin. Kerho ei kuitenkaan luovuttanut. Emil Lidman iski ensin 2-1 johto-osuman ja heti perään vielä toisen, nousten Pohjoislohkon maalipörssin kärkeen kuudella maalillaan. Lidman myös syötti ottelun avausmaalin. Suomen U18-maajoukkueeseen tällä viikolla valittu Lidman palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana. Päivän toinen sankari oli maalivahti Paavo Valakari, joka piti torjunnoillaan Kerhoa vaikeina hetkinä pystyssä. Akatemia on voittanut kaikki pelaamansa kotiottelut samoin 3-1 luvuin. Tämänpäiväinen voitto nosti todella nuoren joukkueen lohkossa kolmannelle sijalle, vain pisteen päähän edellä tasapisteissä olevien AC Kajaanin ja KPV:n kanssa. Ottelussa nähtiin myös debytantti, kun vasta vuonna -99 syntynyt Oskari Aunula tuli vaihdosta sisään.

Kerho 07 Akatemia – FC YPA 3-1 (1-0)
1-0 39 min Rasmus Karjalainen
1-1 48 min Miroslav Paunovic rp.
2-1 74 min Emil Lidman
3-1 78 min Emil Lidman

FC YPA hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja Kerho 07 oli hiukan jäljessä ja joutui juoksemaan pallon perässä. 23. minuutilla Joni Pakola laukoi hiukan takakulman ohi. Pari minuuttia myöhemmin Miroslav Paunovic laukoi kaukaa kovan tykin, joka meni vähän yli maalin. Avausmaalin teki kuitenkin kotijoukkue. Sami Viljanen pelasi laitaan Emil Lidmanille, joka keskitti maalille Rasmus Karjalaiselle. Karjalainen laukoi pallon ohi YPA-vahti Juuso Kevarin ja kasvatti tämän kauden maalisaldonsa jo viiteen. YPAn tasoitus oli lähellä jo seuraavalla minuutilla. Ikinuori 38-vuotias Dragan Pejic puski ja 17-vuotias Paavo Valakari torjui aivan yläkulmasta.

YPA tasoitti pelin heti toisen puoliajan alussa. Pallo osui rangaistusalueella epäonnisesti Arttu Aromaan käteen ja Miroslav Paunovic laukoi sitä seuranneen rangaistuspotkun varmasti maaliin. Viitisen minuuttia tämän jälkeen Rami Tirkkonen rynnisti oikealta laidalta, mutta Joonas Rantala pystyi häiritsemään, niin ettei Tirkkonen saanut kunnollista laukausta aikaiseksi ja seurauksena oli vain maalipotku. 65. minuutilla YPAn johto-osuma oli erittäin lähellä. Sasa Savic keskitti oikealta ja Rami Tirkkonen pääsi jatkamaan vapaasti maalin edestä, mutta Paavo Valakari esitti ällistyttävän torjunnan ja esti lähes varmalta näyttäneen maalin.

Kolme minuuttia myöhemmin Dragan Pejic puski pallon maaliin, mutta tilanne oli Kerhon onneksi paitsio. Miroslav Paunovic pääsi laukomaan hetkeä myöhemmin, mutta laukaus meni vasemmalta ohi. 74. minuutilla Emil Lidman laukoi kulman jälkitilanteessa pienestä kulmasta pallon maaliin ja vei Kerhon yllätysjohtoon. Ja lisää tuli hetkeä myöhemmin. Joonas Lepistö antoi pitkän syötön oikeaan laitaan Niko Hietaharjulle, joka keskitti maalille Emil Lidmanille. Lidman ei erehtynyt, vaan laukoi pallon maaliin jo kuudetta kertaa tällä kaudella.

– YPA on paras joukkue, jota vastaan olemme tällä kaudella pelanneet. Me juostiin vähän perässä ja oltiin vähän vaiheessa, siinä oli paljon YPAn hyvyyttä. Toisella jaksolla oltiin vähän vaarallisempia, kun päästiin alueelle. Meidän matalampi prässi ehkä teki sen vähän vaikeammaksi vastustajalle. Tasoituksen jälkeen herättiin ja tehtiin kaksi hienoa maalia. Pallollisena YPA oli vähän edellä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastustaja vähän vei. Puolustettiin tarpeeksi hyvin ja peruspaketti pysyi hyvin kasassa. Paavo (Valakari) otti tärkeitä koppeja tehtiin hyvällä prosentilla, sen se vaatii vähän vaikeampana päivänä, sanoi Kerho 07:n päävalmentaja Max Peltonen.

Ottelun parhaana palkittiin ansaitusti Kerho 07:n Emil Lidman. Kaksi tähteä Kerhon maalivahti Paavo Valakarille ja yksi tähti vieraiden toisena pelaajavalmentajana toimivalle Despot Viskovicille.

Kerho 07 Akatemia: Paavo Valakari MV, Sami Viljanen, Nikko Ruokangas (76› Niko Hietaharju), Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen (86› Oskari Aunula), Juho Kemppinen, Emil Lidman, Joona Ala-Hukkala, Arttu Aromaa, Janne Tuohisaari (46› Joonas Lepistö) ja Tuomas Rintamäki.

Kerho 07 Akatemia pelaa seuraavaksi vierasottelun, kun se matkustaa sunnuntaiksi 7.6. Tornioon ja kohtaa siellä isäntäjoukkue TP-47:n.

Paavo Valakari piti tänään Kerhoa ajoittain pystyssä. (KUVA PASI PALO)