123 456 7890

Jääskeläisen Tykki illan helmi
SJK – ViPa 4-0 (2-0)
05 min 1-0 Jesse Jääskeläinen
09 min 2-0 oma maali
50 min 3-0 Timo Rauhala
70 min 4-0 Jesse Jääskeläinen

Seinäjoen Jalkapallokerhon harjoituskauden ensimmäinen kotiottelu Vihtavuoren Pamausta vastaan tarjosi parille sadalle katsojalle annoksen sekavaa peliä, pari vieraiden maalivahdin imurointia ja ehkä huikeimman osuman, mitä Wallsport Areenan kuplassa on kuunaan nähty.

Jos puuttui vierasjoukkueelta kahdeksan avauksen pelaajaa, niin ihan ykkösnyrkillään ei ollut Kerhokaan matkassa. Sivussa olivat Aki Sipilä, Christian Sund, Chris Cleaver, Mikko Ylihärsilä, Jaakko Lampi, Teemu Penninkangas ja Ville Ylinen. Saattaa hyvinkin olla, että näistäkin kavereista joku olisi mahtunut Kerhon avaukseen.

Joka tapauksessa peli tarjosi mainion tilaisuuden antaa minuutteja myös nuorille ja juuri näin valmentaja Christoffer Kloo tekikin. Jo avauksessa nähtiin Kalle Taimi ja Jesse Jääskeläinen. Vaihdosta kehiin tulivat vielä Jaakko Vähäpesola, Miika Korpela, Akseli Metsä-Ketelä ja Niko Nauholz, eli nuorekaskin nippu selvitti osuutensa ihan kelvollisesti.

Ottelu oli oikeastaan valmista kauraa jo alle kymmenessä minuutissa Kerhon iskettyä kahdesti. Ensin vieraiden maalivahti Aarni Voutilainen imuroi Jesse Jääskeläisen löysähkön sisäsyrjävedon maaliin ja vain neljä minuuttia myöhemmin oma pakki pisti Toni Kujalan vaparin omiin.

Olipa Kerhon parhaimmistoon kuuluneella Matti Lähitiellä varaa tunaroida pilkkukin 11. minuutilla Voutilaisen ulottuville. Se ei nyt suuremmin tässä vaiheessa kautta kuitenkaan aiheuttanut murheita, sillä vastustaja ei oikeasti päässyt uhkaamaan Kerhon maalia erityisen vaarallisesti. Ensimmäisen kutinsa kohti Luis Fernandon vartioimaa maalia vihreäasuiset vieraat pystyivät kehittämään vasta tunnin pelin jälkeen.

Tauolla kotijoukkue vaihtoi kolme pelaajaa. Ensimmäistä kertaa Kerhon asussa pelannut Arttu Seppälä teki tilaa Akseli Metsä-Ketelälle, Toni Kujala Petri Niemelle ja Mikael Muurimäki Tiitus Lehtiselle. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että pakaa sekoitettiin myös kentällä sen verran, että ensimmäisen puoliajan toppareina pelanneet Matti Lähitie ja Kalle Taimi vaihtoivat pelipaikkoja, kuten teki myös Timo Rauhala. “Masse” siirtyi keskikentälle, Taimi pakiksi ja “Tinke” laitalinkiksi.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain viitisen minuuttia Timo Rauhalan otettua irtopallon keskialueella haltuunsa, vedettyä tyhjät pois ja tulitettua pallon kohti alanurkkaa. Ehkä tuokin osuma meni vieraiden veskarin piikkiin, sillä hieman helposti livahti kotijoukkueen kolmas maali tolpan juuresta sisään.

Ehtoon komein maali nähtiin 70. minuutilla. Jesse “Tykki” Jääskeläinen osoitti syyn lempinimelleen tulitettuaan varsin napakkaan vastapalloon sellaisen vedon, ettei moisia näe isommissakaan ympyröissä kuin aniharvoin. Huikea veto kolmestakympistä ehti kimmota takaraudasta takaisin kentälle ennen kuin kukaan vierasjoukkueen pelaajista oli ehtinyt edes kunnolla reagoimaan tilanteeseen.

Vaikka peli olikin selvä ja numerot hiukan imartelivat vieraita, on ottelusta melko turha vetää syvällisiä analyyseja. Kyseessä oli kauden kolmas matsi ja nyt saldo on kaksi voittoa ja tappio. Siinä mielessä oli tietenkin ihan mukavaa, että puolivaloillakin pystyttiin dominoimaan ottelua lähes totaalisesti. Samalla kuitenkin saatiin huomata, että työntekoa on jatkettava melko tiiviisti. Ihan klassikoiden kategoriaan ottelua ei nimittäin pääse parhaalla tahdollaankaan nostamaan.

Illan matsissa Samir Bouroussi, Niko Nauholz, Mikko Väänänen ja Arttu Seppälä pelasivat talvikauden ensimmäisen ottelunsa Kerhon asussa. Seppälä mahdollinen siirtyminen VPS:sta Kerhon väreihin ratkennee lähipäivinä.

Hyvää ottelussa oli paitsi nuorisoseuran urheilijoiden saama minuuttimäärä, myös se, että puolustus pelasi ihan kelvollisesti eliminoiden kaikki hentoisetkin yritykset ihan mallikkaasti.

Liekö niin, että odotukset ja vaatimustaso ovat nousseet jopa kohtuuttomiksi, sillä neljän maalin voiton kuvittelisi pistävän naamarin loistamaan. Kyllä kentällä onnistujiakin oli, montakin, mutta ehkä sitä vain odottaa sellaista, mitä tietää joukkueen kollektiivisesti osaavan. Siis joka viikko. Jopa harjoituskaudella. Moinen odotushan on tietenkin melko kohtuuton, joten lienee syytä olla siis tyytyväinen tähänkin.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen (75. Niko Nauholz), Kalle Taimi, Matti Lähitie, Timo Rauhala (75. Jaakko Vähäpesola). Arttu Seppälä (46. Akseli Metsä-Ketelä), Toni Kujala (46. Petri Niemi), Jesse Jääskeläinen (75. Miika Korpela), Miika Asunmaa (58. Samir Bouroussi), Petter Meyer, Mikael Muurimäki (46. Tiitus Lehtinen)