123 456 7890

Seinäjoella pelattu kansainvälinen jalkapalloturnaus IV KOMIA saatiin lauantaina hienosti päätökseen ja turnauksen voittajaksi julistettiin Ruotsin Allsvenkanissa pelaava Mjällby AIF.

Mjällby kaatoi finaalissa turnauksen Suomen Ykkösessä pelaavan isäntäjoukkue SJK:n selvin 0-3 (0-1) luvuin.

Itse turnaus meni kaikilta osin loistavasti, joukkueet, katsojat ja järjestäjät kiittelivät toisiaan ja turnaus järjestetään varmasti jälleen ensi vuonna. Samalla järjestettiin myös erotuomarien koulutustapahtuma turnauksen yhteydessä ja myös siitä on tullut positiivinen vastaanotto ja yhteistyötä jatketaan ensi vuonna.
Aiemmista vuosista poiketen tänä vuonna KOMIA-pelattiin oikeana kilpailuna ja tämä ratkaisu eritoten osoittautui onnistuneeksi.

Turnauksessa nähtiin joukkueita kolmesta eri maasta ja lisäksi mukana oli Suomen U21 Maajoukkue.
Otteluita nähtiin yhteensä yhdeksän ja näissä maaleja yhteensä 21. Nähtiin myös viisi voittoa, neljä tasapeliä ja finaalipäivänä pronssiottelussa voittajaa ratkottiin rangaistuspotkukilpailussa. Maalintekijöitäkin oli jopa 17 kaikista maaleista. Ainoastaan VPS:n Tony Björk osui kahdesti varsinaisissa otteluissa.

Järjestäjät tyytyväisiä

– Päällimmäiset fiilikset on positiiviset ja turnaus oli paras koskaan. Kilpailumuoto toi uuden lisäpotkun tähän hommaan ja ensivuonna vietetään KOMIA-turnaus numero viitonen. Olemme löytäneet oman paikkamme Suomen ja Skandinavian joukkueiden keskuudessa kauteen valmistautumisessa ja joukkueet haluavat mukaan turnaukseen. Hienoa että nyt myös meidän SJK on mukana yhtenä huippujoukkueista, kommentoi turnausta SJK puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

– Ensivuonna ajankohta on suurinpiirtein sama kuin se on ollut joka vuosi ja turnausta jatketaan kilpailuna jatkossakin, jatkaa Sarajärvi.

– Voittoa näillä turnauksilla ei toki tehdä, mutta tänä vuonna menimme täysin laskelmien mukaan ja tiedämme tarkasti mitä tämän järjestäminen meille maksaa. Missään tapauksessa tämä ei ole taloudellisesti meille raskasta, mutta voitontavoittelu mielessä näitä ei kannata järjestää, vaan tulokset saadaan näkyvyydessä ja elämyspuolella, päättää Sarajärvi.


Raimo Sarajärvi (vas.) ja SPL Puheenjohtaja Pertti Alaja Epstorilla perjantaina

Turnauksen hallinnollisen johtajana toiminut Wallsport Areenan toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä kommentoi tapahtumaa tuoreeltaan jo lauantaiaamuna:

– Turnaus on mennyt järjestelyiden puolelta täysin nappiin. Eilen perjantaina meillä oli halli ääriään myöten täynnä. Avauspäivänä keskiviikkona ja torstaina väkeä oli vain hieman vähemmän, eli nämä on juuri niitä katsojamääriä mitä ollaan haettukin, iloitsee turnauksen johtaja ja Wallsport Areenan toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä.

– Joukkueiden puolelta on tullut pelkästään positiivista palautetta, ovat olleet tyytyväisiä olosuhteisiin, järjestelyihin, hotelleihin ja ruokailuihin. Yleisö on viihtynyt turnauksessa ja on myös käyttäytynyt todella hienosti ja siitä haluaa järjestyksenvalvojat erityisesti jakaa kiitosta. Myös ratkaisu siirtyä turnausmuotoiseen malliin on ollut oikea. Nyt pelataan kuitenkin ihan oikeasti pokaalista ja se on saanut peleihin kunnon kilpailua, eikä ottelut ole vain joukko harjoitusmatseja, arvioi Mäkelä.

Pelit kiinnostivat yleisöä ja mediaa

KOMIA-turnaus kiinnosti yleisöä ja katsojia oli paikalla enemmän kuin koskaan aiemmin. Halli myytiin kertaalleen jopa loppuun. Kannattajia oli paikalle tullut myös Virosta ja Ruotsista.
Wallsport Areenan yleisökapasiteetit tulevat kuitenkin vastaan ja enempää katsojia ei halliin oikeastaan enää mahdukaan.

Turnausta seurattiin myös mediassa näkyvästi ja toimittajia oli paikalla toistakymmentä eri maista.
IV KOMIA-turnaus keräsi näkyvyyttä mm. Ruotsin ja Viron päälehdissä.

Tänä vuonna ei aiemmista vuosista poiketen ollut livekuvaa tarjolla peleistä, mutta tätä harkittaneen tuleville vuosille. Virallisena tiedotuskanavana toiminut KOMIA-turnauksen twitter tili keräsi useita satoja seuraajia päivittäin.

Epstorilla keskusteltiin mm. olosuhteista

Turnauksen yhteydessä järjestettiin myös keskustelutilaisuuksia Seinäjoen keskustassa sijaitsevassa Epstori-ostoskeskuksessa.

Paikalla nähtiin kolmena päivänä turnauksen valmentajia, pelaajia eri joukkueista. Tunnelmista oli avauspäivänä kertomassa Mjällbyn päävalmentaja Anders Torstensson, Suomen U21 Maajoukkueen päävalmentaja Mika Laurikainen. Torstaina paikalla nähtiin SJK:n Simo Valakari, FC Interin Job Dragtsma ja Suomen U21 Maajoukkueen pelaajat Lum Rexhepi ja Nikolai Alho.

Perjantaina keskusteltiin Suomen ja Seinäjoen jalkapallo-olosuhteista Keith Armstrongin johdolla ja keskustelemassa olivat Suomen Palloliiton Puheenjohtaja Pertti Alaja, Seinäjoen Kaupungin Elinkeinojohtaja Juha Luukko sekä SJK:n Puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

IV KOMIA-turnauksen tilastot ja tulokset

Keskiviikko 13.2.

Epstorin haastettelut videolla

SJK – FC Inter 4-2 (2-0)
07 min 1-0 Chris Cleaver
37 min 2-0 Kim Palosaari
51 min 3-0 Justin Moose
70 min 4-0 Daniel Caumo
84 min 4-1 Kalle Parviainen
86 min 4-2 Guy Gnabouyou

SJK: Luis Fernando (86. Tomas Karike), Richard Dorman, Matti Lähitie, Pavle Milosavljevic, Gert Kams (82. Timo Rauhala), Chris Cleaver (77. Aki Sipilä), Johannes Laaksonen, Jesse Sarajärvi (64. Juuso Simpanen), Justin Moose (67. Daniel Caumo), Jyri Hietaharju, Kim Palosaari (67. Toni Lehtinen)

FC Inter: Magnus Bahne, Juuso Hämäläinen(Kalle Parviainen 46. min), Tamas Gruborovics, Ari Nyman, Guy Gnabouyou, Severi Paajanen, Babacar Diallo(Joel Lehto 55. min), Solomon Duah(Blend Miftari 29. min), Ville Nikkari, Henri Lehtonen ja Kinsley Ozegbe.

SJK otteluraportti luettavissa tästä
FC Inter otteluraportti luettavissa tästä
Ottelun maalikooste videolla
Haastattelut videolla

Suomi U21 – Mjällby AIF 0-0

Suomi U21: Walter Viitala, Sami Räsänen (28. Felipe Aspegren), Lum Rexhepi, Samu Nieminen, Patrick O›Shaughnessy, Moshtagh Yaghoubi (60. Emerik Grönroos), Santeri Ahola, Aleksi Paananen, Antti Mäkijärvi (60. Juho Lehtonen), Nikolai Alho, Kastriot Kastrati.

Mjällby AIF: Alexander Lundin, Gbenga Arokoyo (45. Daniel Ivanovski), Joel Enarsson (45. Jasmin Sudic), Viktor Agardius (45. Graig Hendersson), Daniel Nilsson (45. Mattias Hå;kansson), Robin Cederberg, Robin Strömberg, Victor Nilsson (60. Jesper Gustafsson), Simon Nilsson (80. Anton Dahlström), Andreas Blomqvist, Mahmut Özen (45. Armin Aganovic).

Suomi U21 otteluraportti luettavissa tästä
Mjällby AIF ottelurarpotti luettavissa tästä

Torstai 14.2.

Epstorin haastattelut videolla

Mjällby AIF – N�mme Kalju 1-0 (0-0)
50 min 1-0 Andreas Blomqvist

Mjällby AIF: Mattias Asper, Mahmut Özen (80› Robin Cederberg), Gbenga Arokoyo, Jasmin Sudic, Viktor Agardius, Haris Radetinac, Andreas Blomqvist (70› Kristian Haynes), Daniel Nilsson (60› Jesper Gustavsson), Mattias Hå;kansson (60› Anton Dahlström), Joel Enarsson, Robin Strömberg (45› Viktor Nilsson)

Nömme Kalju: Vitali Tele�; Tihhon �i�ov, Alo Bärengrub, Andres Koogas, Ken Kallaste; Tanel Melts (Damiano Quintieri), Yankuba Ceesay (Eino Puri), Adis Had