123 456 7890

Isännän otteet paikallisessa
SJK – Virkiä 2-0 (1-0)

23 min 1-0 Mikael Muurimäki
82 min 2-0 Marko Huttu

Seinäjoen Jalkapallokerho piti Eelä-Pohjanmaan valtikan tiukasti hyppysissään kaatamalla ennätysyleisönsä, 674 katsojan, edessä Lapuan Virkiän täysin ansaitusti. Kahden maalin ero imarteli hyvän ottelun pelannutta vierailijaa, sillä tekopaikkoja kotijoukkueella oli latoa vaikka 6-7 maalia.

Sateen kastelema kenttä teki ajoittain tepposiaan pelaajille ja yhdestä sellaisesta kotijoukkue rankoi kovalla kädellä. Virkiän nuori maalivahti, Lauri Pelanteri veti totaalisen hutipotkun Juha Etelä-Ahon jatkettua pystypallon kohti maalia ja Mikael Muurimäellä oli naurettavan helppo työ iskeä kauden kymmenes maalinsa.

Vaikka Virkiä taisikin pitää palloa enemmän hallussaan, ei se silti kyennyt luomaan oikein ainuttakaan varteenotettavaa tekopaikkaa. Sen sijaan kotijoukkueella oli jo ensimmäisen puoliajan lopussa kaksikin selkää paikkaa iskeä popniitit lapualaisarkun saumoihin.

Ensin Ville Kukkanen pääsi nokatusten Pelanterin kanssa, mutta nyt nuorukainen peitti maalinsa loistavasti pelastaen tilanteen kulmuriksi. Tovia myöhemmin loistavan ottelun pelannut toppari Tiitus Lehtinen puski voimalla kulmurista, mutta jälleen Pelanteri oli mies paikallaan. Vaikka maali menikin helposti, oli Pelanteri ehdottomasti vierasjoukkueen todellinen sankari pitäen joukkueensa pelissä mukana ottelussa aivan loppuun saakka.

Hyvään vireeseen päässyt Marko Huttu sinetöi kuitenkin paikallisottelun lopullisesti kahdeksan minuuttia ennen loppua puskemalla hienosti vaihdosta kehiin tulleen Samir Bouroussin esityöstä pallon vastustamattomasti yläkulmaan. Epäonnisella Bouroussilla oli unelmapaikka tulittaa vielä kolmaskin maali, sillä typötyhjä maali oli edessä, mutta veto suuntautui millin verran väärään, eli kajahti tolppaan.

Virkiän paras paikka ottelussa tuli vapaapotkusta, jonka Jussi Laapio laukoi tolppaan. Kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Aki Lyyski oli kuitenkin tilanteessa hyvin mukana.

Kotijoukkueen hahmoihin kuului ehdottomasti alakerrassa voimallisesti kivitalonkokoisen järkäleen, Ville Talvitien, kanssa paininut toppari Tiitus Lehtinen. Lehtinen vei reilusti pidemmältä Talvitieltä lähes kaikki pallot kerta toisensa jälkeen dominoiden ilmatilaa mielin määrin.

Kymppipaikalla pelannut Marko Huttu oli myös elementissään viimeistellen myös kauden kuudennen osumansa.

Virkiä on saanut valmentajanvaihdoksen jälkeen selvästi ryhtiä ja asennetta pelaamiseensa. Vaasan Palloseuran liigajoukkuetta alkukauden valmentanut Tomi Kärkkäinen vaatii omiaan pelaamaan ja sitä Virkiä myös alakerrassa malttoi tehdä. Tosin pitkän pallon takominen Kerhon alakertaan oli melko tavalla tuhoon tuomittu projekti jo syntyessään.

Ottelu oli Kerholle neljäs peräkkäinen ilman tappiota. Näistä kolme on päättynyt voittoon ja yksi tasapeliin. Voitolla myös nelossija pysyi edelleen hyppysissä, vaikka ensi tiistain vastustaja, VIFK, hengittääkin tiiviisti niskaan. Virkiän tappio jätti entistä syvempään ahdinkoon, sillä viivan yläpuolella oleva PK-37 otti ja yllätti FC YPA:n kasvattaen eronsa Virkiään jo yhdeksään pinnaan ja OLS:aankin neljään pisteeseen.

Viime kaudella tähän aikaan Kerholla oli kasassa 18 ottelun jälkeen 24 pistettä. Nyt pojoja on plakkarissa 34, joten voisi kai sanoa, että siinä mielessä tilanne on parempi. Tosin kärkeen on matkaa jo tolkuttomasti, mutta ne joilla on resursseja myös menestyvät.

Paikallisottelu pysyi erinomaisesti tamperelaiserotuomari Kirill Naishoulerin hyppysissä. Varsin tiukalla linjalla puhaltanut nuori mies jakoi varoitukset Kerhon Tiitus Lehtiselle ja Virkiän Jussi Laapiolle, Oswald Adulle ja Niila Asunmaalle. Jokainen lappu taisi tulla aivan aiheesta.

Vaikka edellisessä paikallisottelussa kloppien suosioon päässyt seinäjokelaiskasvatti, Jarkko Vesapuisto, kävikin ottamassa lämpöä, ei miestä kentällä nähty. Joku kohta taisi olla kipeä…

Miltei oman kylän pojilla kauteen lähteneellä Virkiällä on varaa juttuihin, joista Kerhon väellä on vain varaa haaveilla. Penkillä istuskeli toimettomana Chris Ayegba ja katsomossakin taisi olla jo seuraava ulkomaalaisvahvistus. Onhan se hienoa, että on millä mällätä. Voisi vain heittää sellaisen vinkin, että jos kauden mittaan hankkii viisikin ulkomaalaista joukkueeseen, niin kannattaisi hommata ainakin muutaman pelimiehen. Turistiviisumilla Suomessa olevia jalkapalloilijana esiintyviä kun on ihan liikaa.

Virkiän edellinen voitto seinäjokelaisjoukkueesta Kakkosessa jää odottamaan edelleen itseään. Näissä asetelmissa sitä ei ihan heti ole edes tulossa, jos joukkue taas harrastaa hissiliikettä Kolmoseen, kuten nyt näyttää, menee seuraavaan yritykseen ainakin muutama vuosi. Toki mieluusti näkisi Virkiän poimivan lopuista kahdeksasta ottelustaan tarpeeksi pinnoja säilymiseen, sillä mieluusti sitä näkee katsomon täynnä ja sykettä kentällä.

Arvovaltaisen Veikkausraadin kolme sakaraista ojennettiin Kerhon Marko Hutulle, kaksi Tiitus Lehtiselle ja yksi vieraiden Jussi Laapiolle. Eivät valinnat huonoja olleet, mutta kyllä Lauri Pelanterikin olisi taivaankappaleita ansainnut.

SJK: Aki Lyyski, Mikko Väänänen, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen (v), Jaakko Lampi, Ville Kukkanen (76. Samir Bouroussi), Jukka-Pekka Salminen (62. Jere Jääskeläinen), Ville Pajula, Marko Huttu, Juha Etelä-Aho (67. Timo Rauhala), Mikael Muurimäki

Kuvagalleria