123 456 7890

SJK pelasi muuten mainion ottelun Turun loistokunnossa olevalla Veritas Stadionilla, mutta tarvittavat maalit jäivät puuttumaan. SJK kuitenkin meni ottelussa ensin johtoon hyvässä vireessä olevan Akseli Pelvaksen maalilla, mutta Irakli Sirbiladze iski isäntäjoukkueen vielä tasoihin ennen puoliajan loppua. Toisella puoliajalla Inter sai rangaistuspotkun heti ensi minuuteilla ja siitä isketty maali riitti tällä kertaa voittoon. SJK esitti kuitenkin hyvää peliä ja loi useita paikkoja tasoittaa ottelu. Ylärimaa ja maaliviivaa lähemmäksi ei kuitenkaan enään päästy ja niin pisteet jäivät SJK:n hyvästä esityksestä huolimatta mestaruustaistoon povatulle kotijoukkueelle.

FC Inter – SJK 2-1 (1-1)
0-1 23 min Akseli Pelvas
1-1 31 min Irakli Sirbiladze
2-1 47 min Tamas Gruborovics rp.

Loistavassa säässä ja loistavalla nurmella pelattu ottelu alkoi SJK:n osalta hyvin. Inter aloitti hiukan passiivisesti ja SJK hyödynsi sitä. Ensimmäinen maalipaikka syntyi, kun vanhalla kotistadionillaan pelannut Juho Lähde keskitti Akseli Pelvakselle. Pelvaksen laukaus meni kuitenkin ohi Magnus Bahnen vartioiman maalin. Pelvas pääsi kokeilemaan maalintekoa myös paristakymmenestä metristä, mutta kova laukaus meni kuitenkin hiukan yli maalin.

Ottelun 23. minuutilla SJK sai aihetta juhlaan, kun Justin Moose pelasi hyvän seinän Carlos Lopezin kanssa. Moose pääsi nousemaan keskeltä ja tarjoili viereen ottelun kolmostähdeksi valitulle Akseli Pelvakselle. Pelvas onnistui ohittamaan Bahnen ja vei SJK:n 0-1 johtoon. Kauaa ei SJK saanut kuitenkaan johtoasemasta nauttia, sillä Inter tasoitti ottelun puolen tunnin pelin jälkeen. Tamas Gruborovics avasi Solomon Duahille, joka jatkoi yhdellä kosketuksella pallon Irakli Sirbiladzelle. Sirbiladze pääsi karkuun eikä erehtynyt.

Carlos Lopezilla oli muutama minuutti tasoituksen jälkeen jonkinlainen tekopaikka, mutta laukaus meni yli maalin. Tauolle lähdettiin 1-1 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n osalta synkästi. Richard Dorman rikkoi Severi Paajasta rangaistuspotkun arvoisesti jo ensimmäisellä minuutilla. On näitä joskus jätetty viheltämättäkin, mutta nyt tuomio oli Kerhon kannalta harmillinen. Tamas Gruborovics asettui laukomaan rangaistuspotkua eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä ja vei joukkueensa 2-1 johtoon. Hetkeä myöhemmin Duahilla oli mahdollisuus lisätä isäntien johtoa, mutta laukaus meni ohi maalin.

Johannes Laaksonen pääsi laukomaan vajaan tunnin kohdalla. Laaksosen vedossa oli kuitenkin hiukan liikaa kierrettä ja seurauksena oli vain maalipotku. Pian tämän jälkeen kentälle asteli liigadebytantti Teemu Penninkangas. Penni pelasikin debyytissään varsin mallikkaasti. Hyvän talvikauden pelanneesta Penninkankaasta on varmasti rutkasti iloa SJK:lle tällä kaudella.

Interin kapteeni Henri Lehtonen pujotteli itsensä helponnäköisesti 16-alueelle. Lehtonen syötti Gruborovicsille, jonka laukaus meni kuitenkin selvästi yli. Pian tämän jälkeen SJK sai kaksi vapaapotkua erittäin hyviltä paikoilta. Jälkimmäisen ottelun erotuomari ehti jo tuomita rangaistuspotkuksi, mutta kumosi päätöksensä linjatuomarin näkemyksen perusteella. Josu antoi molemmat vapaapotkut, mutta valitettavasti ne epäonnistuivat.

SJK haki lopussa tasoitusta vimmatusti ja loikin hyviä maalipaikkoja. Carlos Lopezin laukaus lipui vain vähän takatolpan ohi. Kymmenisen minuuttia sen jälkeen Richard Dorman tarjoili Lopezille paikan maalin eteen, mutta Bahnen loistava torjunta piti Interin johdossa. Minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Akseli Pelvas puski ylärimaan, mutta kaivattu tasoitus jäi uupumaan. Lisäajalla SJK pääsi vielä ylivoimallekin Demba Camaran nähtyä punaista. Maassa maannut Camara potkaisi Josua. Potku ei ollut kova, mutta tyhmä teko se silti oli. Ylärimaa lähemmäksi ei SJK päässyt, joten Inter nappasi 2-1 voiton.

Pienestä oli kiinni. Jalkapallo on tulosurheilua ja maalintekopeli. Meillä oli riittävä määrä paikkoja tehdä tarvittavat maalit. Inter on yksi sarjan parhaista joukkueista. Näytimme heidän kotikentällään, että pystymme pelaamaan ketä vastaan tahansa. Tämä oli selvästi parempi peli kuin Rovaniemellä, menimme pelillisesti eteenpäin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK:n liigakausi jatkuu keskiviikkona, jolloin on vuorossa ensimmäinen kotiottelu. SJK kohtaa Kuopion Palloseuran Jouppilanvuoren tekonurmella kello 18.30. Tervetuloa todistamaan historiallista ottelua!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Matti Lähitie, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic (73′ Timo Tahvanainen), Zeljko Savic, Marco Matrone, Justin Moose, Johannes Laaksonen (63′ Josu), Juho Lähde (57′ Teemu Penninkangas), Akseli Pelvas, Carlos Lopez.

Varoitukset: Justin Moose, Matti Lähitie ja Richie Dorman.

Akseli Pelvas iski viikon toisen maalinsa vierasottelussa Interiä vastaan. Kuva viime kaudelta Tampereen Tammelasta.