123 456 7890

Kenties kauden heikoin esitys jätti SJK:n pisteittä Keskuskentällä sunnuntaina. FC Inter iski voittomaalin puolen tunnin pelin jälkeen rangaistuspotkusta. SJK hallitsi palloa ja pelitapahtumia, mutta tehottomasti. Inter puolestaan iski vaarallisesti vastaan ja lopulta Inter oli joukkueista se, joka olisi voinut iskeä lisäosumiakin. SJK:lla oli paikka tasoittaa toisella puoliajalla rangaistuspilkulta, mutta Interin maalissa Magnus Bahne torjui Akseli Pelvaksen yrityksen. Synkkä tilasto Interiä vastaan sai siten jatkoa, eikä SJK ole vielä koskaan onnistunut kaatamaan turkulaisia. Ottelu keräsi mukavasti yleisöä, sillä lähes 2600 katsojaa oli saapunu Keskuskentälle. Ennen peliä nostettiin Respect ottelun hengessä punainen kortti rasismille ja palkittiin SJK Kannattajat respect palkinnolla. Myös Jussi Vasara ja Akseli Pelvas palkittiin Veikkausliigan toimesta ottelun alla.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – FC Inter 0-1 (0-1)

0-1 29 min Joni Aho rp.

Wayne Brown pääsi laukomaan ensimmäisen vartin aikana kaksi kertaa kulmapotkun jälkitilanteesta. Ensimmäisellä kerralla laukaus meni ohi ja toisella kerralla Inter-puolustus pystyi blokkaamaan vedon.

18. minuutilla Solomon Duah syötti Juho Salmiselle, joka laukoi hyvästä paikasta hieman ohi. Inter sai rangaistuspotkun 28. minuutilla, kun pallo osui Timo Tahvanaisen käteen. Joni Aho laukoi pallon maaliin, vaikka Mihkel Aksalu aavisti oikeaan suuntaan. 36. minuutilla Johannes Laaksonen laukoi kaukaa ja Toni Lehtinen ohjasi maalin edestä, mutta Magnus Bahne torjui.

43. minuutilla Bahrudin Atajic nousi vasemmasta laidasta, harhautti Joni Ahon ja juoksi kohti boksia. Vincent Onovo kaatoi Atajicin boksin rajalla ja meni vielä tämän jälkeen Atajicin päälle makaamaan, mutta ottelun erotuomari Ville Nevalainen ei nähnyt tilanteessa rikettä.

57. minuutilla Serge N›Gal laukoi ja Mihkel Aksalu venyi komeaan torjuntaan. 69. minuutilla Henri Lehtonen kaatoi Jussi Vasaran rankkarialueella. Tasoitusta ei tullut, sillä Magnus Bahne torjui Akseli Pelvaksen rangaistuspotkun. 78. minuutilla Guy Gnabouyou keskitti oikealta ja Serge N›Gal pääsi puskemaan, mutta Mihkel Aksalu esitti komean torjunnan.

86. minuutilla Serge N›Gal ja Guy Gnabouyou pääsivät vastaiskuun, eikä vastassa ollut kuin Pavle Milosavljevic ja Aksalu. Milosavljevic liukastui ja tilanne näytti jo selvältä maalilta. Inter sai pallon maaliin, mutta Gnabouyou ehti tilanteessa paitsioon ja tilanne säilyi 1-0:ssa. Ahon maali jäi kuitenkin ottelun ainoaksi, joten Inter vei täyden pistepotin Turkuun.

Meillä oli todella paljon poissaoloja etenkin puolustuksessa. Lähdettiin puolustusvoittoisesti ja vastaiskupelillä. Puoli tuntia se toimi hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla se parani aluksi. Tänään tuli kaksi pilkkua, molemmat oli oikeutettuja, Bahne pelasti meille tänään kolme pistettä, sanoi Henri Lehtonen.

Inter pelasi hyvin vahvuuksillaan. Heiltä puuttui pelaajia ja meillä oli mahdollisuus hyödyntää se. He näyttivät, että heillä on laaja ja hyvä rinki. Molemmat pilkut olivat oikeutettuja. Emme olleet tarpeeksi hyviä, emmekä tarpeeksi nopeita. Seisoskelimme liikaa. Heillä oli enemmän laukauksia. Toivottavasti ensi viikko on parempi, sanoi Mihkel Aksalu

Vaikea viikko. Meillä oli paljon poissaoloja. Pelasimme tänään vastähyökkäyspeliä ja se onnistui. Tiukka peli hyvää joukkuetta vastaan. Olen tietenkin tyytyväinen tulokseen, sanoi Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Inter ansaitsi voittonsa. Peruspelaaminen ei ollut tänään tarpeeksi hyvää. Tuli paljon helppoja virheitä syöttämisessä ja liikkumisessa. Inter teki omasta pilkustaan, me emme. Interillä oli monta paikkaa tappaa peli. Mielestäni meidän meidän pilkku ei ollut pilkku. Joskus käsivirheet rankkarialueella vihelletään, joskus ei. Tuomari ei ratkaissut. Jatketaan päivittäistä työntekoa. Maalinteko on ihmeellinen homma. Välillä Akseli Pelvaksella menee kaikki, tänään ei mennyt pilkustakaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin vierasjoukkueen Vincent Onovo. Kaksi tähteä meni SJK:n maalivahti Mihkel Aksalulle ja yksi tähti Interin maalivahti Magnus Bahnelle.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Wayne Brown, Toni Lehtinen (60′ Ariel Tuco Ngueukam), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic (60′ Jussi Vasara) ja Mehmet Hetemaj.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

SJK:n seuraava ottelu on vieraspeli Pietarsaaressa, kun sunnuntaina 9.8. klo 16.00 siellä pelataan Pohjanmaan derby FF Jaron ja SJK:n välillä. Peliin järjestetään Seinäjoelta bussikuljetus.

Ottelun lehdistötilaisuus videolla:

Otttelun videokooste. Kuva on ISTV:n kuvaa.