123 456 7890

Ilveksestä on muodostunut SJK:lle peikko ja edellisestä voitosta heitä vastaan on kulunut jo kaksi vuotta. Niin kävi myös tänään, että Ilves lähti kaikki kolme pistettä mukanaan kotimatkalle. SJK kuitenkin näytti taisteluluonnetta ja nousi vielä mukaan otteluun, vaikka oli alle tunnin pelin jälkeen jo 0-3 tappiolla. Ihan loppuun saakka ei kiri riittänyt, kahdesta kavennusosumasta huolimatta. Päivän tehokkain SJK-pelaaja oli maalin ja toiseen syötön saalistanut Shahdon Winchester. Seuraava ottelu on jo ensi lauantaina, kun SJK matkustaa PS Kemin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on lauantaina 1.9. klo 17:00 alkava SJK – KuPS. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

SJK – Ilves 2-3 (0-1)
0-1 22 min Ilari Mettälä
0-2 46 min Issa Thiaw
0-3 58 min Lauri Ala-Myllymäki
1-3 61 min Johannes Laaksonen
2-3 70 min Shahdon Winchester

SJK:n Denys Oliinyk pääsi laukomaan boksissa heti ensimmäisellä minuutilla, mutta veto otti pienen kimmokkeen, ja Mika Hilander pystyi torjumaan. Oliinykiä rikottiin oikeassa laidassa 10. minuutilla. Oliinyk antoi vapaapotkun Jordan Mustoelle hyvään paikkaan, mutta pallo karkasi Mustoen hallusta, eikä Hilanderilla ollut ongelmia.

Ilveksellä oli erinomainen paikka siirtyä vierasjohtoon 12. minuutilla. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Tariq Kazille, joka syötti keskelle Lauri Ala-Myllymäelle, mutta Jesse Öst esitti hienon torjunnan. Hetkeä myöhemmin Diogo Tomasin pitkä syöttö vapautti Ilari Mettälän läpiajoon, mutta Jesse Öst venyi pallon eteen ja ehti myös kakkospalloon ensimmäisenä.

Ilves siirtyi ottelussa johtoon 22. minuutilla. Tilanne lähti liikkeelle heikosta syötöstä puolustuksessa ja sen jälkeen vielä heikosta kommunikoinnista. Pallo pelattiin Ilari Mettälälle, joka harhautti vielä kaksi SJK-puolustajaa ulos tilanteesta ja sijoitti pallon tyylikkäästi ohi Jesse Östin.

SJK:lla oli ensimmäisellä puoliajalla muutamia puolittaisia tasoituspaikkoja. Anders Bååth pääsi laukomaan, mutta Mika Hilander pystyi vangitsemaan pallon hyppysiinsä. Hieman myöhemmin SJK voitti pitkän pallotaistelun oikeassa laidassa, ja Johannes Laaksonen sai jalkansa vapaaksi, mutta laukaus jäi hieman heppoiseksi.

Ilves sai vapaapotkun aivan 16 alueen rajalta, mutta kuti meni päin muuria. Aristote Mboma sai hyvän pallon juoksuun 40. minuutilla, ja pääsi etenemään boksiin asti. Ilves-puolustus ehti kuitenkin hätiin ja seurauksena oli vain kulmapotku.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain 39 sekuntia, kun Ilves siirtyi jo 0-2-johtoon. Issa Thiaw pääsi turhan helposti nousemaan oikealta laidalta boksiin, ja tuikkasi pallon pienestä kulmasta maaliin.

55. minuutilla Peter Opiyo syötti linjan taakse Aristote Mbomalle, joka laukoi pienestä kulmasta ja vaikeasta asennosta. Mboman laukaus oli silti hyvä, ja Mika Hilander torjui vedon jalallaan kulmapotkuksi.

Pari minuuttia myöhemmin Ilves kasvatti johtoaan, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan aivan vapaasti boksin rajalta. Tilannetta edelsi monta mahdollisuutta purkuun, mutta Ilveksen prässi puri, eikä SJK saanut purettua tai avattua peliä. Ottelu näytti jo ratkenneelta, ja Ilves nappasikin täyden pistepotin, mutta SJK ei lopettanut pelaamista, vaan kiri vielä maalin päähän.

SJK:n ensimmäinen maali tuli vain muutama minuutti 0-3-maalin jälkeen. Aristote Mboma taisteli pallon keskikentällä oikeaan laitaan Shahdon Winchesterille. Winchester ohitti Mikael Alménin heittämällä ja keskitti boksiin Johannes Laaksoselle, joka laukoi pallon ilmasta tolpan kautta maaliin.

SJK sai vapaapotkun, kun Johannes Laaksosta rikottiin noin 20 metrissä. Boris Kadion vapaapotku epäonnistui kuitenkin täysin ja pallo viuhui selvästi ohi maalin.

Lauri Ala-Myllymäki oli lähellä tehdä jo ottelun toisen maalinsa 67. minuutilla, mutta veto kolahti ylärimaan pienen kimmokkeen kautta.

SJK:n toinen maali tuli 70. minuutilla. SJK purki hienosti Ilveksen prässin, ja Emile Paul Tendeng pääsi etenemään keskeltä. Tendeng jakoi pallon laitaan Denys Oliinykille. Oliinykiltä pallo tuli Ilves-puolustajan kautta Shahdon Winchesterille, joka puski SJK:n 2-3-kavennuksen, ja ensimmäisen maalinsa SJK:ssa.

Vartti ennen loppua Johannes Laaksonen laukoi, ja Mika Hilander pystyi torjumaan, vaikka pallo vähän jäikin pomppimaan. Sen jälkeen SJK ei enää kunnollisiin paikkoihin päässyt.

– Olen todella pettynyt tämän päivän peliesitykseen. Emme pelanneet niin tarkasti kuin meidän piti ja päästimme ensimmäisen maalin keskeltä vastahyökkäyksenä. Puoliajan lopussa saimme nostettu prässiä ja peli näytti hyvältä, kun tilanne ei ollut kuitenkaan kuin 0-1. Sitten toisen puoliajan alkuun päästimme heti maalin pitkästä pallosta. Puolustimme todella huonosti ja olen todella pettynyt siihen maaliin. Samoin kolmas maali. Aloimme syöttelemään jostain syystä lyhyitä syöttöjä oman boksin edessä ja lopulta menetimme pallon. Ja taas huonoa puolustamista. Kukaan ei estänyt pelaajaa ja hän pisti pallon yläkulmaan. Öst ei voinut maalissa mitään näille maaleille. Lopussa teimme mitä pystyimme ja teimme kaikkemme saadaksemme maaleja. 0-3 maalin jälkeen myös puolustus pelasi hyvin. Me prässäsimme ja Sundman tuli hyvin sisään toiselle puoliajalle. Silti meidän viimeiset syötöt oli huonoja. Me loimme tilanteita tarpeeksi toisella puoliajalla, mutta meidän viimeiset syötöt oli heikkoja. Tietenkin Ilveskin puolusti lähes kymmenellä miehellä boksissa siinä vaiheessa. En ole tyytyväinen joukkueeseeni tänään, eikä joitain tämän päivän virheitä olisi saanut tulla. Mutta me analysoimme ne ja annamme tästä palautteet pelaajille. Me teemme näiden asioiden kanssa töitä ja korjaamme ne, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lehdistötilaisuudessa.

– Meidän aloituskokoonpano on hyvin nuori ja oli mahtavaa miten ennakkoluulottomasti he lähtivät otteluun, pelasivat korkealla ja tyrehdytti SJK:n pelinrakentelun täydellisesti. Tilanteenvaihtoja olisi voinut ehkä hieman enemmän hyödyntää. Sitten kun tuli 3-0, niin pikkaisen alkaa pohkeessa painamaan ja kaveri vaihtaa pikkaisen systeemiä. Onneksi myös me tehtiin pieni muutos ja saatiin hieman vähenettyä sitä painetta. Mutta onhan SJK laadukas joukkue, joten en voi kuin sanoa kiitos ja olla ylpeä joukkueemme henkisestä kantista. Vaikka oli painetta, niin silti uskallettiin mennä lähelle ja antaa iskuja. Mahtavat pisteet, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss lehdistötilaisuudessa.

SJK: Jesse Öst MV, Boris Kadio, Jarkko Hurme, Richie Dorman, Jordan Mustoe (46’ Joonas Sundman), Anders Bååth (63’ Emile Paul Tendeng), Peter Opiyo, Johannes Laaksonen, Denys Oliinyk, Shahdon Winchester ja Aristote Mboma.

SJK:n seuraava ottelu on jo lauantaina 25.8. klo 17:00, kun SJK matkustaa PS Kemin vieraaksi. Ottelua seurataan Seinäjoella suorana OmaSp Stadionin Kisakatsomossa, Carlsberg Sports Barissa. Sinne on kaikki tervetulleita ja sisäänpääsy on ilmainen. Ottelu näkyy suorana myös kotikoneilta, ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista. Seuraava kotipeli on lauantaina 1.9. klo 17:00 pelattava SJK – KuPS. Ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin OmaSp Stadionin SJK Shopissa. SJK Shop on auki arkisin klo 9-16.


Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.