123 456 7890

Täysi Wallsport Areena näki talvikaudeksi melko vauhdikkaan harjoitusottelun, jossa päästiin ajoittain jopa Veikkausliigan tahtiin. SJK hallitsi ottelua ensimmäisellä puoliskolla ja varsinkin toisen puoliskon ensimmäisellä 20 minuuttisella. Ilves pääsi juonesta kiinni vaihtoruletin myötä ja hallitsi pelin loppua. SJK:lla oli mukana varsin nuori ryhmä sekä kaksi testipelaajaa. Onnistumisia tulikin juuri tälle osastolle, kun vielä viime kaudella B-nuorissa pelannut Onni Valakari, teki jo toisen maalinsa talven kahdessa miesten ottelussa. Testimies Jordi Quintilla puolestaan tykitti ottelun voittomaalin ja oli lähellä lisätä johtoa komealla kaukovedolla. SJK:n uusista hankinnoista Aristote Mboma esiintyi erinomaisesti hyökkäyksessä ja vasta 17-vuotias Ville Tikkanen pelasi elämänsä ensimmäisen ottelun keskuspuolustajana toisella puoliskolla. Myös toinen testipelaaja Stefan Marinkovic, jäi positiivisesti mieleen. Testimiehet jatkavat näyttöjen antamista ensi viikon harjoituksissa ja jatkoa katsotaan myöhemmin. Tuorein tulokas, Tomas Hradecky, ei vielä osallistunut otteluun.

SJK – Ilves 2-1 (0-0)
1-0 50 min Onni Valakari
2-0 61 min Jordi Quintilla
2-1 73 min Antto Hilska

SJK loi ensimmäisellä puoliajalla muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta maalit jäivät toiselle puoliajalle. Ensimmäinen maalipaikka tuli, kun Billy Ions pääsi Tatu Miettusen avaukseen väliin. Ions syötti Aristote Mbomalle, jonka yrityksen Antti Kuusinen kuitenkin torjui.

Ilveksen avauspuoliajan paras paikka oli Youness Rahimilla, joka eteni boksiin asti riistonsa jälkeen. Paavo Valakari piti torjunnallaan lukemat 0-0:ssa.

Puolen tunnin kohdalla Matti Klinga hankki kulmapotkun hyvällä haastollaan. Klinga myös antoi kulmapotkun, ja Mboma oli lähellä saada palkinnon yritteliäisyydestään. Hänen puskunsa kuitenkin kolahti tolppaan.

SJK siirtyi ottelussa johtoon toisen puoliajan alussa. Aristote Mboma syötti Onni Valakarille, joka teki maalin jo toisessa ottelussa peräkkäin.

Lisää tuli kymmenisen minuuttia myöhemmin. Billy Ions pelasi oikeassa laidassa testipelaaja Jordi Quintillalle, joka laukoi pallon komeasti maaliin. Quintillalla oli toinenkin paikka hetkeä myöhemmin, mutta takatolpalta vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus painui yli maalin.

SJK oli erittäin lähellä kolmatta maalia 67. minuutilla. Onni Valakarin upea syöttö tavoitti Billy Ionsin, jonka viimeistely meni ohi maalin ja osui takarautaan.

Ilveksen kavennus tuli reilu vartti ennen loppua, kun Antto Hilska laukoi boksin rajalta pallon vasempaan alakulmaan. Pari minuuttia myöhemmin Hilskan keskitys päätyrajalta, kolahti yläriman yläpuolelle.

SJK teki etenkin puolustuslinjassa paljon kokeiluja. Johannes Laaksonen ja Jesse Sarajärvi pelasivat laitapuolustajina. Richard Dorman ja Ville Tikkanen sen sijaan pelasivat toppareina.

Hyvä kauteen valmistava ottelu. Myös ajoittain aika kova peli. Kenties ensimmäinen puoliaika oli energisempi ja siinä oli enemmän intensiteettiä. Meillä oli siinä hyviä jaksoja, hyviä juoksuja ja ensimmäinen puoliaika näytti ehkä paremmin tämän sarjan tasoa, kertoo vastuuvalmentajana toiminut Oriol Mohedano.

Toisella puoliajalla olin erittäin tyytyväinen siitä miten me aloitimme. Ensimmäisen 20 minuutin aikana meillä oli todella hyvä intensiteetti ja mielestäni olimme yhtenäisempi. Saimme enemmän hyviä syöttökombinaatioita ja niiden kautta saimmekin sitten kaksi maalia.

Lopussa Ilves sai sitten oman hyvän jaksonsa, onnistui maalinteossa ja periaatteessa olisi voinut vaikka tasoittaakin, mutta heidän hyvä jaksonsa jäi siihen yhteen maaliin, Mohedano jatkaa.

Kokonaisuutena se oli hyvä valmistava ottelu ja palveli eritoten nuoria pelaajia, jotka saivat tässä nyt hyvin minuutteja, sanoo Mohedano lopuksi.

SJK: Paavo Valakari MV, Stefan Marinkovic, Richie Dorman, Johannes Laaksonen, Billy Ions (85’ Aleksis Lehtonen), Jordi Quintilla, Matti Klinga (79’ Timo Tahvanainen). Onni Valakari (67’ Emil Lidman), Marc Vales (45’ Ville Tikkanen), Aristote Mboma (60’ Elias Ahde) ja Mehmet Hetemaj (70’ Jesse Sarajärvi).

SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikolla, kun se kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelussa SJK Akatemian. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla perjantaina 20.1. ja se alkaa klo 19.30. Ottelun liput ovat myynnissä tästä linkistä. Sisään myös kauden 2017 kausikortilla.