123 456 7890

120 minuutin erikoispitkä harjoitusottelu päättyi 2-2 tulokseen Tampereen Tammelassa. Maalit nähtiin vasta kun oli jo 90 minuuttia pelattuna. SJK meni pelissä kahdesti johtoon, mutta molemmilla kerroilla Ilves rokotti lähes välittömästi pelin tasoihin. SJK:n otteet näyttivät jälleen pirteältä ja varsinkin ensimmäinen tunti oli melko hyvää futista. Kun joukkueet vaihtoivat tunnin jälkeen kaikki pelaajat, sekoittui ottelu hieman ja maaleja alkoi tulla viimeisen puolen tunnin aikana. SJK pelaa vielä ainakin kaksi harjoitusottelua ennen Veikkausliigan alkua. Molemmat ottelut pelataan Seinäjoella ja ensimmäisessä kohdataan VPS keskiviikkona 17.6.

Ilves – SJK 2-2 (0-0)
0-1 98 min Serge Atakayi
1-1 99 min Ilari Mettälä
1-2 103 min Jeremiah Streng
2-2 106 min Ilari Mettälä rp.

SJK sai ottelun 12. minuutilla kulmapotkun, jota meni antamaan laitapuolustaja Dárvin Chávez. Chávez liukastui hieman kulmaa antaessaan ja loukkaantui sen verran, että joutui tulemaan vaihtoon. Tilalle tuli nuori Valtteri Olsbo. 25 minuutin paikkeilla Daniel Håkans pelasi erinomaisesti, ohittaen Ilves-puolustajan ja hommasi SJK:lle toisen kulman. Kulmassa Niko Markkula löyti takatolpalta Matej Hradeckyn, jonka puskun Mika Hilander maalissaan kuitenkin nappasi syliinsä.

Reilun puolentunnin jälkeen Ilves sai hyvän paikan, kun Emile-Paul Tendeng syötti Lauri Ala-Myllymäen keskelle maalintekoon. SJK:n puolustaja Markkula ehti kuitenkin väliin blokkaamaan vedon kulmaksi. Tämän jälkeen SJK sai puolestaan erinomaisen tilanteen, missä Tuco pelattiin samaan tapaan keskelle vapaaksi. Hilander kuitenkin torjui. Tilanteen jälkeen Tuco jäi seisomaan Hilanderin eteen ja Hilander huitaisi tai tuuppasi Tucoa sen verran, että Tuco kaatui maahan. Tuomari ei tilanteessa virhettä nähnyt, mutta puhutteli kuitenkin kuumana käynyttä kaksikkoa tilanteen jälkeen.

55’ minuutilla nähtiin erinomainen SJK-tilanne, missä Keaton Isaksson löysi Tucon keskeltä, Tuco pääsi myös vetämään, mutta Ilves puolustaja ehti blokkaamaan vedon kulmaksi. Vähän tuon jälkeen tuli pelikellossa tunti täyteen ja SJK vaihtoi lähes koko joukkueen. Vain loukkaantuneen Chávzin tilalle tullut Olsbo jatkoi kentällä. Hänetkin vaihdettiin vielä Joonas Sundmaniin ennenkuin 90 minuuttia tuli täyteen.

SJK meni ottelussa viimein johtoon, kun oli 98 minuuuttia pelattuna. Serge Atakayi pääsi tekemään ottelun avausmaalin Jeremiah Strengin hyvästä esityöstä. Streng syötti pallon Ilves-puolustajan jalkojen välistä keskelle vapaaksi päässeelle Atakayille. Harmillisesti lähes samantien juhli maalia myös Ilves. Eero Tamminen ja Eetu Mömmö prässäsivät pallon keskialueella aloituksen jälkeen ja Ilari Mettälä pääsi nostamaan pallon yli vastaantulleen Walter Viitalan.

Jeremiah Streng vei SJK:n toistamiseen johtoon 103.minuutilla, päästyään täysin yksin läpi, Jyri Kiurun vapauttavan syötön jälkeen. Streng sijoitti pallon varmasti ohi vastaan tulleen Ilves-vahdin. Mutta jälleen Ilves tuli tasoihin hetkeä myöhemmin. Ilari Mettälä teki rangaistuspotkusta 2-2 loppunumerot. Joonas Sundman joutui rikkomaan Ilves-pelaajaa boksissa ja erotuomari näytti samantien pilkkua. Aivan ottelun lopussa Ilves sai vielä muutaman tilanteen SJK:n maalille, mutta Walter Viitala torjui hienosti.

SJK pelaa seuraavan harjoitusottelun keskiviikkona 17.6. klo 18:00 OmaSp Stadionilla ja silloin vieraaksi saapuu VPS. Ottelun ennakkoliput Lippu.fi-kanavista ja pelistä tulee myös maksullinen livestream. Veikkausliiga alkaa 1.7. pelattavalla SJK – TPS -ottelulla.

SJK 1. 60 min: Jesse Öst MV, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Dárvin Chávez (12’ Valtteri Olsbo), Niko Markkula, Matej Hradecky, Anel Rashkaj, Robin Sid, Daniel Håkan, Keaton Isaksson ja Tuco.

SJK 2. 60 min: Walter Viitala MV, Samba Benga, Ville Tikkanen, Valtteri Olsbo (86’ Joonas Sundman), Sami Sipola, Omar Adawi, Jude Arthur, Jyri Kiuru, Serge Atakayi, Joonas Lepistö ja Jeremiah Streng.