123 456 7890

Suomen Cupin karsintalohkon ottelut jatkuvat lauantaina 2.2. klo 14:30, kun SJK matkustaa Ilveksen vieraaksi Pirkkahalliin.

SJK hakee lohkon avausvoittoa, sillä se hävisi ensimmäisessä ottelussa niukasti VPS:lle viime viikonloppuna. Tappiosta huolimatta pelistä jäi positiivinen kuva, kun SJK oli selvästi hallitsevampi ja pallo liikkui välillä mallikkaasti hyökkäyssuunnassa. Puolustuksen osalta tehtiin pari virhettä ja niistä vastustaja rankaisi armottomasti.

Ilves on aloittanut hyvin ja ottanut neljä pistettä kahdesta pelistä. Molemmat kotipeleistä ja nyt lauantaina on heidän kolmas kotipelinsä. Saamme vastaamme hyvän ja aggressiivisen joukkueen, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Meillä taas ei ole vielä pisteitä ensimmäisen pelin jäljiltä, joten ainakin sen suhteen lähdemme hakemaan positiivisempaa tulosta, Eremenko jatkaaa.

Olemme tällä viikolla edelleen tehneet paljon töitä kuntopuolen kanssa, jotta saamme pelaajat kaudeksi hyvään iskuun. Samalla olemme kehittäneet edelleen asioita, joissa emme olleet edellisessä pelissä hyviä. Olemme myös hieman käyneet läpi miten Ilves pelaa. Tietenkin lähdemme hakemaan sieltä kolmea pistettä, vakuuttaa Eremenko.

On myös hyvä asia, että saamme pelaajia takaisin kokoonpanoon sekä saamme muutamia uusia pelaajia mukaan, Eremenko kertoo.

Tässä ottelussa SJK saa mukaansa ensimmäistä kertaa uudet hankintansa, Sergei Eremenkon ja Moshtagh Yaghoubin.

Molempien paperit ovat kunnossa ja molempien pitäisi olla myös pelikunnossa lauantaina, joten meillä on enemmän valinnanvaraa kokoonpanossa. Pystymme tekemään muutoksia ja kierrättämäänkin pelaajia. Pystymme ajamaan uusia pelaajia sisään systeemiimme ja kehittämään myös peliämme. Joten odotan peliä siinä mielessä oikein hyvillä mielin, päättää Eremenko.

Ilves – SJK pelataan Tampereen Pirkkahallissa, ja se alkaa lauantaina 2.2. klo 14:30. Otteluun lähtee SJK-kannattajien bussikuljetus. Paikanpäälle lähtevät kannattajat, voivat ostaa ennakkoliput Ilveksen verkkokaupasta, tästä linkistä. Peli myös televisioidaan suorana maksullisen Ruutu+ -palvelun kautta. Voit lukea lisää ottelun järjestelyistä sekä kannattajien bussireissusta, SJK:n nettisivujen aiemmasta uutisesta, tästä linkistä.

Ilves lohkon kärjessä

Lauantaina vastaan tuleva Ilves on Suomen Cupin karsintalohkossa kärjessä, voitettuaan ensimmäisessä ottelussa KuPS:n peräti 4-1 ja tasattuaan pisteet RoPS:n kanssa 1–1-tuloksella. Ilves on siis ehtinyt jo pelata cupissa kaksi ottelua, kun SJK:lla on pelejä takana vasta yksi. Ilves on myös pelannut molemmat ottelut kotonaan Pirkkahallissa.

Viime kauden Veikkausliigassa Jarkko Wissin valmentama Ilves pärjäsi lähtökohtiinsa nähden hienosti ja joukkue sijoittui viidenneksi. SJK ei onnistunut voittamaan kertaakaan Ilvestä kolmessa kohtaamisessa. Kauden ensimäinen ottelu päättyi Tampereella 1–1-tulokseen ja kahdesti Ilves haki 2–3-voiton OmaSp Stadionilta.

Ilveksen viime kauden paras maalintekijä, kamerunilainen Marius Noubissi, teki yhdeksän maalia ja siirtyi kesken kauden Belgian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Noubissia korvaamaan on nyt hommattu ghanalainen Samuel Afum, jolla on kokemusta muun muassa Sveitsin pääsarjasta muutaman vuoden takaa.

Joukkue vahvistui myös paluumuuttajalla, kun SJK:ssa viime kaudella pelannut Emile Paul Tendeng palasi Ilvekseen. Viime kaudella Tendeng oli SJK:n tehokkaimpia pelaajia, mutta loukkaantumiset vaivasivat senegalilaista pitkin kauden ja paras teho jäi näkemättä. Nyt Ilveksessä miehelle onkin räätälöity oma harjoitusohjelma, jossa lepoa tulee hieman enemmän kuin muille pelaajille.

Kova menetys Ilvekselle oli keskikentän keskellä häärinyt Issa Thiaw, joka onnistui puolustavammasta roolistaan huolimatta tekemään seitsemän maalia. Thiaw siirtyi KuPS:n riveihin ja Ilves korvasi hänet AC Oulusta napatulla brasilialaisella Jairilla. Yksi viime kausien tähdistä, Lauri Ala-Myllymäki, ei ole vielä kertonut tulevaisuuden suunnitelmistaan ja nuoren lupauksen odotetaan siirtyvän ulkomaan kentille.

Ilves on onnistunut useampana vuotena nostamaan mukaan nuoria lupaavia pelaajia. Yksi nuorista lupauksista on 16-vuotias Naatan Skyttä, joka palannee maajoukuereissulta Ilveksen mukaan juuri tähän otteluun.

Nähdäänkö Sergei Eremenko ja Moshtagh Yaghoubi kentällä?

SJK saa mukaansa tähän otteluun kaksi uusinta vahvistustaan, kun viime viikolla julkistettu Sergei Eremenko ja torstaina julkistettu Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi ovat ensimmäistä kertaa käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Eremenko olisi voinut pelata jo edellisessä ottelussa VPS:aa vastaan, mutta hänen pelilupansa tuli vain reilu tunti ennen ottelua, eikä häntä enää lisätty ottelun miehistöön siinä vaiheessa.

Tähän otteluun palaa myös pienempien loukkaantumisten vuoksi sivussa vielä edellisessä ottelussa olleet Joonas Sundman ja Ville Tikkanen, joten SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenkolla on huomattavasti enemmän vaihtoehtoja kokoonpanoa valittaessa.

Varmuudella ottelun missaa operaatiosta toipuva Jarkko Hurme, joka lienee sivussa vielä pari kuukautta. Viime kauden lähes kokonaan missannut hyökkääjä Billy Ions on sen sijaan päässyt jo aloittamaan kevyet pallotreenit. Häntä on kuitenkaan turha odottaa kentälle ennen Veikkausliiga-kauden alkua. SJK haluaa ottaa paluun rauhassa ja antaa Ionsin kuntoutua täyteen iskuun. Muita poissaoloja ei ole tiedossa tätä kirjoitettaessa.

Akatemiasta nostetut nuoret Jere Streng, Oskar Pihlaja, Robbie Malolo ja Daniel Håkans tekivät viralliset debyyttinsä SJK:ssa viime ottelussa. Lisäksi 19-vuotias ghanalaispuolustaja Jude Arthur teki ensiesiintymisensä SJK:n paidassa virallisten otteluiden osalta. Kaikki viisi ovat mukana kokoonpanoa valittaessa myös lauantaina. Jere Streng iski SJK:n maalin ja kasvatti talven maalimääränsä kolmeen. Jatkuuko hänen maaliputkensa myös lauantaina?