123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon vuoden ensimmäinen harjoitusottelu ei tarjonnut kovin suurta jalkapalloelämystä. SJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta ainoan maalin teki Ilveksen Jonne Hjelm komeasti vaparista. Toisella puoliajalla peli oli varsin sekavaa useiden vaihtojen myötä. Uusista pelaajista Juho Lähde ja Marco Matrone esiintyivät ensimmäistä kertaa SJK-paidassa.

SJK – Ilves 0-0 (0-1)
15 min 0-1 Jonne Hjelm

Ottelun ainoa maali nähtiin jo vartin pelin jälkeen. SJK:n testipelaaja Zeljko Savic joutui rikkomaan Ilves-pelaajaa ja Jonne Hjelm laukoi pallon komeasti vaparista tolpan kautta sisään. Kerholla oli useampi paikka tasoittaa ottelu. Sami Viljasen laukauksen eteen Mika Hilander joutui venymään, mutta muuten Ilves-vahti pääsi liian helpolla. Monet kotijoukkueen hyvistä paikoista lähteneistä laukauksista olivat joko liian löysiä tai sitten ne blokattiin. Ensimmäisellä puoliajalla Kerhon pelaajista lähimpänä maalintekoa oli Gert Kams, jonka pusku kimposi Ilves-pakin päästä ylärimaan ja takaisin peliin. Kova maalinedushässäkkä päättyi lopulta ylivetoon

Toiselle puoliajalle SJK vaihtoi lähes kaikki pelaajat, sillä vain Mihkel Aksalu ja Felipe Aspegren jäivät kentälle avauskokoonpanosta ja he pelasivatkin koko ottelun.

SJK kolisutti rimaa myös toisella puoliajalla. Testipelaaja Joonas Pennasen laukaus meni pakin kautta rimaan, mutta kuparinen jäi edelleen rikkomatta. Toinen puoliaika oli erittäin rikkonaista ja sekavaa ja Ilves hallitsi peliä saamatta kuitenkaan juurikaan maalipaikkoja aikaiseksi. Olli Vakkala pääsi yrittämään kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta ei onnistunut. Ilves oli vielä loppuminuuteilla lähellä lisätä johtoaan. Teemu Penninkangas antoi heikon syötön ja Matti Jokinen pääsi kokeilemaan, mutta Mihkel Aksalu-Kalle Taimi –kaksikko sai hoidettua tilanteen.

Ottelusta on turha vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Se oli vuoden ensimmäinen ja SJK peluutti 20 pelaajaa. Testipelaajista on vaikea sanoa kovinkaan tarkkaa analyysia tämän ottelun perusteella. Todennäköisesti ainakin Pennanen, Latikka ja Nyberg jatkavat SJK:n testissä.

Lopputulokseen en ole tyytyväinen, mutta jätkien asenteeseen, taisteluun ja yrittämiseen olen ihan tyytyväinen. Kokonaisuutena tärkeintä oli, että jokainen sai 45-minuuttisen. Näin alussa kaikki menee vähän ajattelun puolelle, kaikki on vähän hidasta ja väkinäistä, ennen kuin flow tai automaatio syntyy, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Seuraavaksi SJK kohtaa Kuopion Palloseuran perjantaina 24.1.kello 18:15. Tervetuloa!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen (46. Teemu Penninkangas), Zeljco Savic (46. Kalle Taimi), Jaakko Nyberg (46. Matti Lähitie), Gert Kams (46. Tuomas Latikka) , Felipe Aspegren, Marco Matrone (46. Johannes Laaksonen), Akseli Pelvas (46. Joonas Pennanen), Juho Lähde (46. Tuomas Lähdesmäki), Sami Viljanen (46. Jesse Sarajärvi, Jussi Aalto (46. Justin Moose)


SJK TV – Kooste SJK vs. Ilves harjoitusottelusta, sekä haastattelussa Simo Valakari ja Felipe Aspegren ottelun jälkeen.