123 456 7890

Ilman sopparia
Vaikka Tero Mäntylä, Petri Välimäki, Jukka Ahola, Samuli Mäenpää, Anssi Syrjämäki ja Tommi Haanpää ovatkin mukana Seinäjoen Jalkapallokerhon kuvioissa, tarkennetaan tilannetta sen verran, että kaikki ovat ilman sopimusta SJK:n kanssa.

Näistä “Juke” ja “Tommi” kuuluvat varsin merkittävään rooliin kun puhutaan TP-Seinäjoen joukkueista. Kaksikko on treenannut SJK:n mukana ja nähdään varmasti jatkossakin ryhmässä, mutta kumpaakin tarvitaan taatusti TP-Seinäjoen joukkueissa, sillä se palvelee pitkässä juoksussa SJK:ta. Tavoitehan on kuitenkin kasvattaa omasta kaupungista mitoiltaan sen verran kovia kavereita, ettei tulevina vuosina tarvitse olla rysän kanssa ulkovesistöillä kalassa.

Anssi puolestaan on tällä hetkellä sopimustilassa TP-Seinäjoen kanssa. Hän mahtuu A-junioreihin ja ainakin maalivahtina pelaavan “Peten” on saatava peliaikaa paljon. Tällä hetkellä “Pete” on ilman sopimusta. Siihen tarjoutuu taatusti tilaisuus TP-Seinäjoen Nelosen jengissä ja A-junnujen Ykkösessä. Penkillä istuminen on kehittänyt harvoja pelaajia kovinkaan paljon.

Teron tilannetta tarkkaillaan. Jollei miestä suurin piirtein väkipakolla kiikuteta Etelä-Pohjanmaalta johonkin, missä puhutaan ihan tolkuttoman vierasta kieltä, Tero pelaa erittäin suurella todennäköisyydellä SJK:n väreissä. Tosin, siinä on pienen pieni mutta. Nuorukaisellahan on soppari TP-Seinäjoen kanssa. Kohtuullisen varmoista lähteistä on kuitenkin vuodettu SJK:n nettisivujen tietoon, että mandariininuttuiset joustavat sen verran, ettei vuokra ole kohtuuton. Siis, jos ellei matkalaukkuja pakata ja miestä kaupat muualle.

Kokonaisuutena TP-Seinäjoen pelaajisto lienee jatkossakin tarpeen mukaan SJK:n käytössä valmentajien sopiessa asioista. Silti on olennaista, että Seinäjoen jalkapallon tilaa ja tilanteita katsellaan kokonaisuutena, eikä syödä kaikkia eväitä repusta liian nopeasti.

On ymmärrettävää, että SJK:n nippuun kaivataan edelleen muutamaa pelimiestä vahvistamaan joukkuetta, ettei junioreiden tarvitse kuluttaa vaihtopenkkiä suotta.

Tilanne vaikuttaa kuitenkin kokonaisuutta silmäillessä kelvolliselta, mutta toki viilaamista asioiden suhteen on edelleen.