123 456 7890

SJK Akatemian seinäjokelaissyntyinen 16-vuotias puolustaja Ilari Kangasniemi siirtyy pysyvällä siirrolla Italian suurseura Inter Milanoon. Kangasniemi on SJK-junioreiden kasvatti. Inter maksaa Seinäjoen Jalkapallokerholle korvauksen. Siirtosopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden läpivienti normaaliin tapaan.

Syksyllä pitkän sopimuksen SJK:n kanssa tehnyt ja Jalkapallolukiossa aloittanut Kangasniemi on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa. Kesällä 2023 vielä U16-maajoukkueen mukana pelannut Kangasniemi on pelannut sittemmin ystävyysotteluita myös U17- ja U18-joukkueiden mukana. Lokakuussa hän oli pelaamassa U17-joukkueen EM-karsintaotteluissa. Kangasniemi teki debyyttinsä SJK Akatemian mukana Ykkösessä kaudella 2023.

–Ilari on erittäin hyvä urheilija. Hän on kehittynyt pelaajana todella isoin harppauksin läpi viime kauden. Hän nousi B-junioreista pelaamaan pelejä Ykkösen joukkueeseen, ja nyt hän on harjoitellut Ykkösliigajoukkueen mukana talvella. Ilari on halukas oppimaan ja kehittymään. Hänellä on myös hyvät fyysiset ominaisuudet – hän on isokokoinen, pitkä ja vahva, ja tekee paljon omatoimista extratreeniä salilla. Ilarin harjoittelu on huikeaa katsottavaa. Hänestä monet voivat ottaa mallia siinä, miten harjoitellaan joka hetki 100-prosenttisesti, hehkuttaa SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

–Siirto on todella ansaittu. Nyt Ilari pääsee eteenpäin kokeilemaan rajojaan huippuseuraan. Uskon, ettätämä myös kertoo jotakin seurastamme. Täällä voi – Mikäli sen omalla työnteollaan ansaitsee – saada paljon peliaikaa oikeastaan joka viikonloppu, ja minuutteja tarvittaessa ylemmistäkin sarjoista. Toivottavasti tämä on osoitus myös ulospäin siitä, mitä päivittäistä työtä täällä tehdään joka päivä pelaajien kanssa. Ja Ilari ei todellakaan ole ainut pelaaja, joka meiltä lähiaikoina on ottamassa isoja steppejä. Meillä on paljon hyviä pelaajia, joista oikeastaan jokainen omaa hyvät edellytykset mennä eteenpäin, kertoo Aromaa.

SJK-junioreiden pelaajapolkua kattavasti läpi käynyt Kangasniemi on osoitus siitä, että uutterasti harjoittelevan juniorin on mahdollista ponnistaa Seinäjoelta maailman huippuseuroihin asti.

Onnea siirrosta Ilari, ja menestystä urallesi!

 

Artikkelia muokattu 3.2.2024 13:20: Korjattu italialaisjoukkueen kirjoitusasua
Artikkelia muokattu 7.2.2024 09:47: Korjattu italialaisjoukkueen kirjoitusasua