123 456 7890

SJK ei onnistunut maalinteossa ja vierailija iski lopussa voiton. SJK jatkaa edelleen kuudentena, mutta voitto olisi auttanut varmistelemaan paikkaa elokuun jälkeen alkavassa ylemmässä loppusarjassa. Nyt kamppailu viimeisestä paikasta jatkuu kiivaana elokuun loppuun saakka. SJK sai pallon ottelussa kyllä kolme kertaa maalikehikoihin, mutta ei millään maaliverkkoihin asti. Toisella puoliajalla IFK Mariehamn iski lopulta kahdesti ja masensi paikalle saapuneen kotiyleisön. SJK:n pitää toipua tappiosta kuitenkin nopeasti, sillä seuraava ottelu on jo tulevana maaanantaina, kun RoPS saapuu OmaSp Stadionille.

SJK – IFK Mariehamn 0-2 (0-0)
0-1 75 min Aristote Mboma
0-2 83 min Simon Silverholt

SJK oli ongelmissa ottelun alussa, ja vierasjoukkue IFK Mariehamn hallitsi kenttätapahtumia. IFK:n kokenut Daniel Sjölund oli kentän kuningas ensimmäisellä puoliajalla hyvillä katkoilla ja riistoilla sekä nopeilla syötöillä.

IFK:lla oli useita erikoistilanteita vaarallisista paikoista. Lisäksi Aristote Mbomalla oli muutama hyvä vetopaikka.

SJK pääsi hiljalleen peliin paremmin mukaan ja paikkoja alkoi syntyä. 24. minuutilla Dani Hatakka taisteli jo lähes menetetyn tilanteen SJK:n kulmapotkuksi. Moshtagh Yaghoubin antoi kulmapotkun ovelasti Denys Oliinykille, joka laukoi suoraan. Veto vähän epäonnistui, mutta Joel Mero pääsi jatkamaan pallon päällään, mutta pusku kolahti tolppaan.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin hämmentävä tilanne, kun Oskari Forsman tuli palloa vastaan boksin ulkopuolelle asti, ja otti pallon käsiinsä. Peli sai kuitenkin jatkua.

37. minuutilla Dani Hatakka keskitti oikealta laidalta hienosti Jeremiah Strengille, jonka hyvän puskun Oskari Forsman torjui näyttävästi. Jatkotilanteesta sekä Jesse Sarajärvi että Moshtagh Yaghoubi pääsivät laukomaan, mutta seurauksena oli vain kulmapotku.

Pari minuuttia myöhemmin SJK kolisutteli rimoja jo toistamiseen, kun Moshtagh Yaghoubin hurja alakierteinen tykki pamahti ylärimaan.

Jeremiah Streng pelasi taas hyvän ottelun, mutta edelleen maalit jäivät uupumaan. Vajaan tunnin kohdalla Dani Hatakka taisteli jälleen tilanteen loppuun asti, ja Streng pääsi kuin varkain maalipaikkaan. Oskari Forsman sai kuitenkin käsiään väliin ja torjui vedon kulmapotkuksi.

SJK:n tuore vahvistus Zakaria Beglarishvili tuli kentälle 58. minuutilla ja teki samalla debyyttinsä kotiotteluiden osalta.

Aristote Mbomalla oli toisella puoliajalla useita maalipaikkoja, mutta viimeistely-yritykset olivat usein heikkoja. Lopulta 75. minuutilla tullut maalipaikka oli SJK:n kannalta liikaa, ja ”Totti” onnistui maalinteossa Simon Silverholtin syötöstä.

SJK oli lähellä tasoittaa ottelun pari minuuttia myöhemmin. SJK sai IFK:n alueelle pitkän pyörityksen, jossa oli useampi maalipaikka. Lähimpänä maalintekoa oli Mehmet Hetemaj, joka puski Dani Hatakan keskityksen ottelun teeman mukaisesti ylärimaan.

18-vuotias Daniel Håkans tuli kentälle 79. minuutilla ja teki samalla debyyttinsä Veikkausliigassa. Håkans on ollut tällä kaudella SJK Akatemian yksi avainpelaajista.

SJK:n loppukiri pysähtyi 83. minuutilla, kun Simon Silverholt vei saarelaiset kahden maalin karkumatkalle. Kavennuspaikkoja ei pelin lopussa enää tullut.

Ei ole tietenkään kovin hyvät tuntemukset nyt. Mielestäni emme ollee pelin alussa kovin terävinä, mutta otimme pikkuhiljaa pelin haltuun. Siinä oli sitten hyvää liikettä ja saimme palloja boksiin. Toisella puoliajalla emme olleet ollenkaan sellaisia kuin meidän olisi pitänyt olla. En tiedä miksi. Emme olleet teräviä, eikä meidän syöttöpeli toiminut ollenkaan. Teimme myös virheitä, joita ei pitäisi tehdä, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Meidän pitää kuitenkin jättää tämä peli nopeasti taaksemme. Emme voi sitä enää muuttaa, mutta voimme vaikuttaa tulevaan peliin maanantaina, Eremenko jatkoi.

Olemme tietenkin erittäin iloisia voitosta. Pelasimme hyvin ja me tulimme tänne vaikeiden pelien jälkeen, joissa mielestäni pelasimme hyvin ja olisimme ansainneet niistä enemmän. Niissä emme saaneet maalia. Nyt olen tyytyväinen, että pelaajat jaksoivat keskittyä ja se oli tänään taas hyvä esitys heiltä. Olimme terävänä koko pelin ajan. SJK on hyvä joukkue, jolla on hyviä pelaajia, ja heillä olikin hyviä tilanteita. Meillä oli tänään onnikin meidän puolellamme, mitä meillä ei ehkä aiemmin tällä kaudella ole niin paljoa ollut, sanoi IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg ottelun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Ville Tikkanen, Dani Hatakka, Joonas Sundman, Moshtagh Yaghoubi, Mehmet Hetemaj, Obed Malolo (58’ Zakaria Beglarishvili), Denys Oliinyk, Jesse Sarajärvi (79’ Daniel Håkans) ja Jeremiah Streng (70’ Matheus Batista)

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua ja SJK pelaa niistä kaksi kotona. Ensi maanantaina 19.8. Seinäjoen OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi RoPS ja ottelu alkaa klo 18:30. Sitten SJK vierailee välissä Maarianhaminassa ja pelaa runkosarjan päätösottelun OmaSp Stadionilla lauantaina 31.8. klo 16:00 ja kohtaa silloin KuPS:n. Molempien kotiotteluiden ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Kuvia ottelusta tulossa SJK:n Facebook-sivuille….